România U18, egal și victorie în amicalele cu Macedonia de Nord U18. Cei doi jucători legitimați la cluburi din Liga 2 au fost utilizați de selecționerul Adrian Dulcea

Andrei PASCU 18 Jun. 2023, 20:59 Liga 2
România U18, egal și victorie în amicalele cu Macedonia de Nord U18. Cei doi jucători legitimați la cluburi din Liga 2 au fost utilizați de selecționerul Adrian Dulcea

România U18 a disputat meciurile de pregătire programate la acțiunea din această lună iunie. Selecționata antrenată de Adrian Dulcea a întâlnit, în două rânduri, naționala similară a Macedoniei de Nord.

România U18 nu a pierdut, înregistrând o remiză, 1-1, și un succes, 3-0.

România U18, egal și victorie cu Macedonia de Nord U18

Prima partidă, care s-a terminat la egalitate, a fost programată vineri, 16 iunie, iar România U18 a remizat, scor 1-1. Au condus adversarii la pauză, în urma unei reușite din minutul 29, dar elevii lui Dulcea au revenit în partea secundă și au egalat prin Matei Tănasă, jucătorul FCSB-ului, în minutul 68.

Cei doi fotbaliști din Liga 2 convocați, Iustin Răducan (Steaua) și Matyas Becze (FK Miecurea Ciuc), s-au aflat în situații diferite. Atacantul a fost tot meciul pe teren, iar portarul a fost ținut pe banca de rezerve.

  • România U18, în primul amical cu Macedonia de Nord U18: Răfăilă – Aioanei, Tudose, Duțu (cpt.), Vlăsceanu (Anișorac 70′) – Stancovici (Manolache 46′),  Gogescu (Costea 46′), Dulcea (Cibi 89′) –Călin, Răducan, Tănasă (Capac 70′)
    Rezerve neutilizate: Becze – Ferroni, Moraru, Dragu, Șiman, Bădescu

România U18, victorie la scor în al doilea amical cu Macedonia de Nord U18

În al doilea amical, disputat la Popești Leordeni, România U18 s-a impus la scor, 3-0. Prima reușită a fost semnată pe finalul primei părți, de jucătorul Victor Stancovici, în minutul 45+1, de la 11 metri, legitimat la FCSB.

În debutul părții secunde s-a făcut 2-0, moment în care a punctat Alexandru Șiman, în minutul 46, legitimat la AC Milan. Scorul final a fost stabilit de jucătorul Mario Tudose, legitimat la Benfica, în minutul 77.

În acest meci, Iustin Răducan și Matyas Becze au fost amândoi pe teren. Vârful a intrat în minutul 58, iar portarul ciucanilor a fost trimis în poartă imediat după pauză.

  • România U18, în al doilea amical cu Macedonia de Nord U18: Răfăilă (Becze 46′) – Aioanei (Dragu 70′), Ferroni (Tudose 70′), Bădescu (Duțu 79′), Anișorac (Vlăsceanu 79′) – Cibi (Dulcea 58′), Costea (Gogescu 46′), Stancovici (Manolache 46′) – Șiman (Călin 58′), Moraru (Răducan 58′), Capac (Tănasă 58′)
    Rezeve neutilizate: –

România U18, în fața debutului în preliminariile EURO

România U18 se află în fața debutului în preliminariile EURO 2024, fiind într-o grupă cu Cehia, Finlanda și San Marino. Partidele vor avea loc în Cehia, în perioada 11-17 octombrie acest an.

Lotul convocat pentru amicalele cu Macedonia de Nord

Portari: Matyas Becze (FK Miercurea Ciuc), Vlad Răfăilă (Farul Constanța)

Fundași: Denis Dragu (Universitatea Craiova), Mario Aioanei (Farul Constanța), Mario Tudose (SL Benfica / Portugalia), Matteo Duțu (Lazio Roma / Italia), Leonardo Ferroni (AC Milan / Italia), Robert Bădescu (FC Rapid 1923), Laurențiu Vlăsceanu (FCSB), Ionuț Anișorac (UTA Arad)

Mijlocași: Cosmin Costea (Farul Constanța), George Gogescu (FCSB), Fabiano Cibi (UTA Arad), Patrick Dulcea (Farul Constanța), Victor Stancovici (FCSB), Alexandru Șiman (AC Milan / Italia), Alexandru Capac (Torino Calcio / Italia), Luca Manolache (FCSB), Alberto Călin (Universitatea Craiova), Matei Tănasă (FCSB)

Atacanți: Iustin Răducan (Steaua), Ștefan Moraru (FCSB)

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/altul-la-rand-lui-marin-mitran-i-a-expirat-contractul-cu-fc-brasov-si-poate-ajunge-la-alta-echipa-din-liga-2-favoritul-sa-fie-numit-presedinte-la-clubul-de-sub-tampa-19275388

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-in-discutii-avansate-cu-antrenor-din-superliga-19275381

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-a-decis-unde-si-cand-face-cantonamentul-de-vara-dar-si-sapte-adversari-din-cei-noua-pe-care-si-i-doreste-in-amicale-19275331

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sapte-dintr-o-lovitura-csc-dumbravita-a-anuntat-primele-plecari-din-aceasta-vara-unii-jucatori-au-deja-noi-echipe-19275361

Andrei PASCU 18 Jun. 2023, 20:59 Liga 2
Pe aceeași temă