Unirea Slobozia e ”victima preferată” pentru FK Miercurea Ciuc, iar Robert Ilyeș speră la o nouă victorie: ”Vrem să câștigăm, clar!”

Andrei PASCU 06 Apr. 2024, 18:34 Liga 2
Unirea Slobozia e ”victima preferată” pentru FK Miercurea Ciuc, iar Robert Ilyeș speră la o nouă victorie: ”Vrem să câștigăm, clar!”

FK Miercurea Ciuc are un start de play-off bun, câștigând cu 2-0 contra CSC Șelimbăr pe teren propriu în prima etapă, care îi permite să spere la promovarea directă în prima divizie.

De altfel, ultimele rezultate din campionat, luând în calcul și sezonul regular, au făcut ca echipa să se claseze înainte de meciurile din etapa a 2-a pe loc de accedere directă în SuperLiga. Urmează un duel pe teren străin, contra Unirea Slobozia, locul 1 în play-off-ul de Liga 2.

Întâlnirea va fi în format live-text pe Liga2.ro, duminică, de la ora 12:00.

Robert Ilyeș, decis să învingă iar Unirea Slobozia!

Așa cum a tot accentuat, Robert Ilyeș este concentrat pe promovarea directă, vorbind acum, înainte de prima deplasare din play-off, despre faptul că duelul va fi unul dificil, chiar dacă Unirea Slobozia a fost un adversar ”favorit” al ciucanilor, câștigând ultimele trei partide.

În ultimele trei meciuri directe, FK Miercurea Ciuc a învins Unirea Slobozia. În septembrie 2022, în sezonul trecut, în campionatul regular, ciucanii s-au impus, pe teren advers, cu 1-0. Apoi, au câștigat și duelurile din play-out-ul sezonului precedent, 3-1 pe teren propriu, dar și întâlnirea din acest campionat, din întrecerea regulară, de la Slobozia, scor 1-0.

Dacă trece de Slobozia, FK Miercurea Ciuc revine pe loc direct promovabil

Ilyeș este concentrat pe o nouă victorie! A recunoscut că pentru îndeplinirea obiectivului, promovarea directă, este nevoie de obținerea celor trei puncte, mai ales că urmează un program dificil pentru echipa sa, cu etapă intermediară.

Știm că este pe primul loc Slobozia. A urcat acolo după ce a învins fostul lider. Suntem în fața unei mari provocări, am fost acolo, am jucat, am câștigat. Cunoaștem echipa, știu că se apără foarte bine, știm că în acest an, în etapele disputate, doar noi am reușit să marcăm pe terenul lor.

Dacă avem una sau două ocazii, trebuie să le fructificăm, pentru că împotriva acestei defensive ne va fi dificil să marcăm. Intenționăm să câștigăm acolo, e clar! Am reușit acest lucru recent, acum câteva etape, așa că ascendentul mental este de partea noastră.

Sper că vom câștiga și de această dată”, a declarat Robert Ilyeș înaintea partidei.

Urmează intermediară, iar Robert Ilyeș se teme de oboseală 

Antrenorul ciucanilor este conștient că va urma o perioadă dificilă pentru echipa sa, pentru că va fi consemnată o etapă intermediară după întâlnirea cu Unirea Slobozia.

Pentru FK Miercurea Ciuc va veni, la mijlocul săptămânii următoare, o confruntare pe terenul Mioveniului, iar în weekendul următor un duel acasă, contra Corvinul Hunedoara.

Pot să spun că programul este un pic complicat, deoarece suntem singura formație care va juca trei partide în șapte zile. Va fi dificil de gestionat deoarece trebuie să ne și deplasăm, avem de parcurs distanțe mari.

Dar avem jucători la care am apelat mai puțin și în mod sigur vor evolua și ei, ca să le ofer posibilitatea de a demonstra ceea ce pot. Mi-aș dori să pot apela la mai mulți jucători proaspeți, atât miercuri, cât și sâmbătă”, a spus Robert Ilyeș despre programul aglomerat care începe odată cu întâlnirea contra Unirii Slobozia.

După Unirea Slobozia, meci cu Mioveni

În urma victoriei din prima rundă, contra CSC Șelimbăr, ciucanii au urcat două poziții, pe locul 4, la finalul etapei, crescând șansele de promovare directă în prima divizie.

Acum, FK Miercurea Ciuc este pe locul 5, având de recuperat un punct în raport cu locul 4, Gloria Buzău, care a jucat în actuala etapă și a remizat, 1-1, contra CS Mioveni.

Referitor la programul din grupa pentru promovare, după etapa a 2-a din play-off-ul Ligii 2, când FK Miercurea Ciuc va întâlni, în deplasare, Unirea Slobozia, va da peste CS Mioveni, pe teren propriu, iar apoi va întâlni Corvinul Hunedoara pe teren propriu.

Conferința de presă susținută de Robert Ilyeș:

https://www.youtube.com/watch?v=r2t7Wh4sFBc

Foto: Petronel Tudor / Sport Pictures
Video: FK Miercurea Ciuc

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-intalneste-fk-miercurea-ciuc-a-doua-oara-intr-o-luna-19305315

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-tunari-nu-a-invins-la-csm-slatina-19305376

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-slatina-doar-remiza-contra-cs-tunari-19305358

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-a-castigat-meciul-din-play-out-cu-csm-resita-19305353

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cfc-arges-succes-clar-in-partida-cu-acsm-ceahlaul-19305326

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-selimbar-si-corvinul-au-remizat-in-etapa-2-din-play-off-ul-ligii-2-19305333

Andrei PASCU 06 Apr. 2024, 18:34 Liga 2
Pe aceeași temă