Ripensia vrea să joace meciurile din nocturnă la Arad. Administratorul arenei ”Francisc Neuman” răspunde: ”Nu în weekendurile în care UTA joacă acasă”

Călin MNERIE 28 May. 2022, 17:04 Liga 2
Ripensia vrea să joace meciurile din nocturnă la Arad. Administratorul arenei ”Francisc Neuman” răspunde: ”Nu în weekendurile în care UTA joacă acasă”

Cel puțin de la finalizarea arenei ”Francisc Neuman”, Aradul oferă condiții superioare de desfășurare a meciurilor oficiale pentru formațiile profesioniste în comparație cu orașul rival, Timișoara.

Cu toate că la nivel de gazon nici noul stadion al prim-divizionarei UTA nu se prezintă foarte bine, cel puțin în lunile de toamnă-iarnă, nu se compară cu ”Dan Păltinșanu” sau Electrica și Știința, care nu sunt dotate cu instalații de nocturnă.

Poli a pierdut, de altfel, la ”masa verde” meciul cu Petrolul pentru că instalația de nocturnă de pe ”Dan Păltinișanu” s-a defectat, iar acest lucru a determinat-o pe cealaltă divizionară secundă de pe Bega să caute soluții pentru etapele în care federația și televiziunile o vor programa în sezonul ce vine la lumina reflectoarelor. Însă asta și pentru că ”Dan Păltinișanu” a fost închis jocurilor oficiale și mai e utilizat doar pentru antrenamente.

”UTA are prioritate și trebuie să evolueze în deplasare când Ripensia ar putea juca la Arad”

Iar Dumitru Mihu, patronul președinte al Ripensiei, a și făcut un prim pas în acest sens, contactând firma Recons, administratorul stadionului ”Francisc Neuman”.

Într-adevăr, clubul Ripensia a dorit să afle condițiile și tarifele de închiriere a stadionului din Arad, dar, deocamdată, nu am semnat nimic. E un simplu draft de contract, în care, din punctul nostru de vedere, ar trebui stipulat și faptul că UTA și Ripensia nu vor putea juca ambele pe «Francisc Neuman» în același weekend. Evident, UTA ca și chiriaș permanent al nostru are prioritate, dar dacă există posibilitatea ca echipa din Timișoara să joace un meci, două, trei la Arad, în etapele în care formația noastră are partide în deplasare, atunci cred că ne vom înțelege. Iar tarifele de închiriere a stadionului pentru meciurile oficiale sunt același pentru ambele echipe”, spune Nicolae Mehelean, directorul Recons.

Chiar dacă a retrogradat sportiv în Liga 3, Poli Timișoara își va continua, probabil, aventura în Liga 2 și asta pentru că formațiile din Mediaș și Clinceni, retrogradate din Liga 1, sunt ca și falimentate. Evident, ”alb-violeții” nu pot lua calea Ripensiei pentru eventualele partide din nocturnă, ca urmare a rivalității istorice cu utiștii.

Mehelean nu crede că ”Symphonic Experience” va strica gazonul pe ”Francisc Neuman”

De ieri, a devenit oficial faptul că între 19 și 21 august, pe arena ”Francisc Neuman” va avea loc festivalul muzical, Symphonic Experience.

Mulți suporteri ai clubului UTA și-au arătat deja îngrijorarea cu privire la faptul că suprafața de joc, și așa cu probleme, s-ar putea deteriora și mai mult. Iar fanii au toate motivele să gândească așa văzând ce se întâmplă an de an cu gazonul de pe Cluj Arena, după Untold.

”Dacă suntem civilizați, iar organizatorii și voluntarii vor ține cont de ceea ce le-am spus deja și anume ca iarba să nu fie acoperită mai mult de 12 ore legate, atunci nu sunt motive de îngrijorare”, mai susține Mehelean.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gargara-ieftina-a-primarului-timisoarei-despre-noul-stadion-care-nu-e-nici-acum-aprobat-ca-investitie-si-sala-polivalenta-unde-sunt-probleme-mari-19231878

https://liga2.prosport.ro/seria-1/e-loc-de-multa-filozofie-la-ripensia-dupa-ultima-etapa-a-acestui-sezon-de-liga-2-gavra-a-limpezit-jocul-si-a-dat-pase-luminoase-19230465

Călin MNERIE 28 May. 2022, 17:04 Liga 2
Pe aceeași temă