Ripensia visează la o minune în meciul cu liderul Steaua. Speră să-i susțină și ”râul, ramul”

Anda DELIU 10 Mar. 2023, 10:10 Liga 2
Ripensia visează la o minune în meciul cu liderul Steaua. Speră să-i susțină și ”râul, ramul”

În ultima etapă din sezonul regular al Ligii 2, Ripensia Timișoara primește vizita Stelei, liderul clasamentului de zece runde consecutive. Deși pare un meci dificil pentru tânăra formație bănățeană, mai ales că adversarul e la mare distanță în clasament și ajunge la Timișoara și cu galerie, jocul din primele două partide disputate în acest an îi dă speranțe lui Iulian Muntean că se poate obține chiar o surpriză.

Terenul prost poate încurca echipa lui Daniel Oprița, crede Iulian Muntean

Ripensia a pierdut în minutul 89 meciurile cu Dej și Chiajna, cele disputate în 2023. De aceea, Iulian Muntean speră la o un rezultat bun, mai ales că roș-galbenii au tot lotul valid pentru acest joc.

Terenul de pe Electrica ar putea să le fie aliat timișorenilor. ”Dacă jucăm mai bine decât la meciul cu Chiajna o să avem și șansa să avem un rezultat care să ne convină la finalul jocului. Dacă luăm în calcul că sunt pe locul întâi, e clar cel mai greu joc. Probabil era mai greu dacă jucăm la ei acasă. Așa, fiind la noi acasă, cunoscând terenul… Ei sunt obișnuiți cu o suprafață foarte bună. Poate le va fi lor un pic mai greu și nouă puțin mai ușor”, a declarat antrenorul principal de facto al Ripensiei.

Ripensia și Steaua vor juca, probabil, în noroi pe Electrica

La Timișoara prognoza arată ploi vineri și sâmbătă. Ripensia s-a mai antrenat și la Baza 2 a Politehnicii, chiar pe sintetic, doar pentru a proteja suprafața de la stadionul Electrica.

”N-am intrat deloc pe terenul 1! Am băgat tăvălugul cred că luni sau marți, când încă se mai putea și de atunci nu am intrat deloc pe el. Va arăta cât se poate de bine pentru condițiile pe care le avem noi în momentul de față. Mâine și poimâne vom face, probabil, antrenament pe terenul 2, ca să avem o suprafață cât mai bună la joc”, a explicat Muntean.

250 de fani steliști și-au anunțat prezența

Oficial, 250 de fani ai Stelei și-au anunțat prezența pe stadion duminică după-amiaza, probabil și cu întăriri de la Arad. Ripensia nu a pus de dinainte în vânzare biletele pentru meci, astfel că ele se vor plăti la stadion, în ziua partidei.

Muntean speră ca atmosfera să-i motiveze fotbaliștii. ”Va fi o motivație pentru noi, clar. Sper să nu-i afecteze pe jucătorii care sunt puțini mai tineri, născuți în 2005 sau 2006, poate. Dar nu cred. Pentru asta se pregătesc, pentru a juca cu suporteri, să fie lume în tribună, să fie meci cu presiune, să aibă miză. În mod normal ar trebui să fie o motivație”, a mai adăugat cel care în acte e preparator sportiv la Ripensia.

Cu 16 puncte, Ripensia e pe locul 17 în Liga 2. Steaua are 37 de puncte și este lider. Meciul dintre cele două echipe, contând pentru etapa a 19-a a sezonului regular, ultima, are loc duminică, de la ora 13:00, pe stadionul Electrica din Timișoara.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/incepe-dezmembrarea-stadionului-dan-paltinisanu-tabela-cu-multe-probleme-tehnice-ajunge-pe-o-alta-arena-19262680

https://liga2.prosport.ro/seria-1/analiza-sase-echipe-sunt-in-lupta-pentru-ultimele-trei-locuri-calificabile-in-play-off-ul-ligii-2-calculele-privind-sansele-de-reusita-ale-fiecareia-19262600

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-play-off-ului-si-play-out-ului-din-liga-2-se-stabileste-a-doua-zi-dupa-incheierea-sezonului-regular-cum-se-joaca-in-cele-doua-faze-care-determina-promovatele-si-retrogradatele-19262585

https://liga2.prosport.ro/seria-1/toate-meciurile-din-ultima-etapa-a-sezonului-regular-de-liga-2-au-loc-in-aceeasi-zi-la-aceeasi-ora-nicio-echipa-nu-este-sigura-de-pozitia-sa-finala-din-clasament-19262466

Anda DELIU 10 Mar. 2023, 10:10 Liga 2
Pe aceeași temă