Ripensia s-a speriat de ”lupi”! Cosmin Petruescu: ”Nu am reușit să spargem nici de această dată complexul Petrolul”

Anda DELIU 17 Sep. 2021, 21:02 Liga 2

Ripensia a cedat cu 0-2 la Ploiești, cu Petrolul, după un meci în care a avut doar câteva zvâcniri de apetit ofensiv. Antrenorul Cosmin Petruescu spune că e un mare regret că în fața prahovenilor echipa sa e mereu inferioară în joc.

Cosmin Petruescu: ”E clar că regretele sunt mari, tardive acum”

”Conferențiarul” a vorbit despre un ”complex” Petrolul al Ripensiei, din moment ce trupa ploieșteană a câștigat al cincilea joc din tot atâtea dispute oficiale, în care timișorenii n-au înscris nici măcar o dată.

”O partidă în urma căreia rămânem cu regretul că nu am reușit să spargem nici de această dată complexul numit Petrolul. Suntem la al cincilea meci consecutiv împotriva celor de la Ploiești în care nu am reușit să luăm nici măcar un punct. Ba, mai mult, cred că nu am reușit să înscriem niciodată împotriva lor. Din acest punct de vedere, e clar că regretele sunt mari, tardive acum. Dar, ca și joc, consider meritată victoria celor de al Petrolul”, a spus Cosmin Petruescu la finalul partidei cu Petrolul.

Petrolul a câștigat toate cele cinci meciuri directe de până acum cu Ripensia, disputate în Liga 2, înregistrând, în ordine, următoarele rezultate: 1-0 la Ploiești, 2-0 și 1-0 la Timișoara, 5-0 la Ploiești și acum 2-0 tot pe ”Ilie Oană”.

Ripensia nu are încă maturitate în joc

Antrenorul echipei timișorene a spus că s-a văzut și maturitatea în joc a adversarului.

”După o primă repriză în care diferența s-a făcut la inspirația în fața porții, am avut și noi șansele noastre de înscrie. Nu am reușit să le fructificăm. Iar gazdele, bineînțeles, la maturitatea pe care au avut-o parte din jucătorii lor, ne-au taxat de fiecare dată când au avut ocazia. O repriză a doua în care au reușit să echilibreze, jocul din punct de vedere al posesiei, dar, parradoxal, nu am reușit să fim la fel de periculoși în fața porții ca în prima repriză”, a mai spus Petruescu.

Pentru Petrolul au marcat Armando Vajushi (11′), cu un șut plasat lângă bara din stânga din fața careului, după ce a preluat o minge preluată larg de Coulibaly, și Mario Bratu (42′), cu o execuție direct din lovitură liberă din dreapta careului, la vinclul colțului lung.

Ripensia în meciul cu Petrolul: I. Rus – Sturzu (Rob. Stoica 85′), Țieranu, Lalic (Gladun 46′), Fridrich – Coulibaly (cpt.), Vidrăsan (Ernest 46′) – Val. Macrițchii (Stoi 46′), Piftor, Mitrov – Golda (Taras 73′). Rezerve neutilizate: Mosoarcă – M. Ion, Rz. Morariu, Andr. Macrițchii.

Ripensia rămâne cu 9 puncte, pe locul 9 momentan, dar cu siguranță va pica în clasament. Joi, echipa timișoreană va primi vizita celor de la Dinamo (Liga 1), în 16-imile Cupei României. Meciul are loc de la ora 18:45, pe stadionul ”Dan Păltinișanu”. În etapa a 8-a a Ligii 2, Ripensia joacă duminică, 26 septembrie, de la ora 11:00, tot acasă, cu Concordia Chiajna.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Anda DELIU 17 Sep. 2021, 21:02 Liga 2
Pe aceeași temă