Ripensia reușește să încurce FK Miercurea Ciuc și obține un punct important. Iulian Muntean: ”Am sacrificat puțin jocul cu care suntem obișnuiți”

Anda DELIU 18 Sep. 2022, 17:28 Liga 2

Ripensia Timișoara a remizat la scorul de 0-0 cu FK Miercurea Ciuc, după un joc cu gol anulat și eliminare. Bănățenii au jucat în inferioritate numerică aproape 20 de minute, dar au reușit să reziste și să nu primească gol de la ciucani, care au avut două bare.

Antrenorul Iulian Muntean a spus că a pregătit o tactică astfel încât să poată opri elanul ofensiv foarte bun din ultimele runde ale harghitenilor, pentru a evita o înfrângere.

FK Miercurea Ciuc a marcat doar din ofsaid cu Ripensia

Ripensia a jucat cu mult angajament în acest meci, însă asta nu înseamnă că a putut avea posesia sau dominarea în ceea ce privește inițiativa de atac. Miercurea Ciuc a controlat bine mai ales în prima repriză, dar nu a reușit să concretizeze la finalizare, chiar dacă a ajuns mult mai des în careul timișorean.

Ripensiștii au avut doar o ocazie mare în prima repriză, când Ene a pătruns în careu și a rămas singur cu portarul, dar Karacskony s-a interpus bine. În schimb, oaspeții au asediat poarta lui Dobre, care nu a mai făcut greșelile stupide din alte jocuri, prin Lorant Kovacs, Ivanovici, Panos sau Klemen.

În minutul 19, la un atac al gazdelor, Apro a reluat în bară, iar Richard Jelena, aflat în ofsaid, a reluat în plasă. Tot în prima repriză, Ripensia a fost nevoită să-l înlocuiască pe căpitanul Stoi, accidentat.

FK Miercurea Ciuc a nimerit și bara transversală cu Ripensia

În repriza a doua, Ripensia a încercat să marcheze prin Zimța sau Zamfirescu, dar nu a reușit. Oaspeții au fost în continuare periculoși însă. În minutul 66, după un corner, Lorant Kovacs a primit în careu și a reluat în transversală.

Mingea a căzut din bară, dar nu în poartă. Timișorenii au avut o replică bună, prin Zimța, care a tras puțin pe lângă buturi, dar din minutul 77, Alexandru Mogoș și-a lăsat colegii în inferioritate. El a comis un fault la centrul terenului, deși mai avea un avertisment, și s-a văzut eliminat. Peste un minut, Ene a avut un șut care s-a dus puțin pe lângă poartă, iar roș-galbenii au avut ocazii și cu om în minus.

A fost și o serie de patru cornere consecutive, dar finalul le-a aparținut oaspeților, care i-au ținut pe timișoreni în propria jumătate, fără să poată însă marca.

Ripensia a schimbat partitura tactică

Antrenorul principal de facto al Ripensiei, Iulian Muntean, a spus că a modificat abordarea tactică, pentru a putea contracara forța Ciucului.

Era foarte important să nu pierdem astăzi, pentru moralul băieților. S-a văzut clar o altă atitudine și o altă determinare în meciul de astăzi. Probabil dacă aveam aceeași determinate la Slatina era altul rezultatul. Am pregătit foarte bine toată săptămâna. Pe calea aceasta vreau să-i felicit pe băieți.

Chiar dacă am sacrificat puțin jocul cu care suntem obișnuiți și pe care îl antrenăm la fiecare antrenament, l-am sacrificat pentru că nu voiam în niciun caz să pierdem astăzi. De aceea, e foarte important punctul acesta pentru moral și viitorul nostru în continuare”, a explicat Muntean.

Și cu om în minus, bănățenii au avut ocazii, iar Muntean spune că pregătise partea ofensivă cu atacuri rapide.

Am avut patru cornere legate, situația lui Zimța, situația lui Ene. Dar știam cum joacă cei de la Csikszereda, le-am prezentat băieților, au văzut și ne-am adaptat un pic jocului lor. Și am fi putut să-i prindem pe spații.

Asta am și încercat. Am vrut să închidem foarte bine jocul și să jucăm pe atac rapid. Dacă reușeam să și înscriem, era extraordinar”, a mai adăugat antrenorul, trecut preparator sportiv în raportul de joc.

Iulian Munteanu nu a vrut să comenteze eliminarea lui Mogoș

Ripensiștii au protestat la eliminarea lui Mogoș pentru un fault la centru. Muntean nu a vrut să comenteze prea mult imediat după joc acest aspect.

Nu aș vrea să vorbesc de arbitraj deloc, pentru că nu știu dacă avem vreun meci câștigat cu Țiții la centru. Poate un pic cam ușor acordat a doilea galben. Au fost multe momente în care și noi am cerut să le dea galben adversarilor și nu s-a dat.

Așa este în timpul jocului, ești la cald și poate nu iei deciziile cele mai  clare. După meci poți să vezi relaxat ce s-a întâmplat. De aceea încercăm cât de cât să ne abținem”, a punctat ”principalul” din realitate.

Ripensia nu va juca amical săptămâna viitoare

Ripensiștii nu vor disputa niciun amical, pentru că au meci și în Cupa României.

O să dăm două zile libere că nu avem altă variantă, dar vom avea meciul de Cupa României cu Craiova Am înțeles sau sperăm să se joace marți, așa că nu putem să legăm niciun meci pe sfârșitul de săptămână. Ne pregătim în continuare”, a mai detaliat Muntean.

  • Ripensia, cu FK Miercurea Ciuc: Dobre – Zamfirescu, Lalic, Țieranu, Gladun – Zimța (Morariu 80’), Stoi (cpt. T. Călin 31’), Mogoș, Ene (Piftor 80’) – Vermeșan (Mihart 59’), Gavra
    Rezerve neutilizate: Toroc – Macrițchii, Sofran,  Stoica

Ripensia, locul 17 în Liga 2

Cu 5 puncte, Ripensia e pe locul 17 în Liga 2. Va juca cu U Craiova 1948 SA acasă în Cupa României, după săptămâna de pauză, iar apoi, va juca derby-ul timișean de pe terenul Dumbrăviței.

Foto: Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-7-runda-se-incheie-de-la-ora-1100-cu-ultimele-patru-meciuri-unirea-slobozia-revine-pe-locul-1-daca-invinge-19245806

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sebastian-novovic-si-a-dat-demisia-de-la-poli-timisoara-dar-si-din-asociatia-suporterilor-timisoreni-druckeria-19245941

https://liga2.prosport.ro/seria-1/punct-ochit-punct-lovit-poli-iasi-a-obtinut-un-punct-norocos-pe-terenul-unirii-slobozia-dupa-un-meci-in-care-nu-a-contat-in-ofensiva-gazdele-marile-ocazii-in-repriza-a-doua-19245937

https://liga2.prosport.ro/seria-1/lider-de-otel-sc-otelul-bate-fc-brasov-si-urca-pe-locul-1-dan-alexa-resemnat-am-jucat-prost-nu-meritam-mai-mult-din-acest-meci-19245933

Anda DELIU 18 Sep. 2022, 17:28 Liga 2
Pe aceeași temă