Ripensia respiră după succesul cu Unirea Constanța. Florin Fabian, la primul succes pe banca timișorenilor: ”Nu ne uităm la clasament”

Anda DELIU 06 Nov. 2021, 19:39 Liga 2
Ripensia respiră după succesul cu Unirea Constanța. Florin Fabian, la primul succes pe banca timișorenilor: ”Nu ne uităm la clasament”

Ripensia Timișoara a obținut un nou succes în campionat, 2-0 pe terenul Unirii Constanța, contra uneia dintre echipele cu care se va lupta până la final pentru menținerea în Liga 2. Florin Fabian a bifat, astfel, primul succes ca antrenor al bănățenilor și și-a lăudat jucătorii pentru modul în careu au evoluat în prima repriză a partidei de la Techirghiol, dar a spus și că vrea mai mult de la ei.

Victorie rezolvată în două minute de roș-galbeni

Timișorenii au dominat meciul de la Techirghiol, din etapa a 13-a a Ligii 2. Înainte să deschidă scorul, Sturzu și Valerii Macrițchii au ratat două ocazii.

În minutul 15 a venit și primul gol, după o execuție senzațională a lui Zoran Mitrov, puști talentat trecut și la Sassuolo, unde s-a accidentat însă grav. Fotbalistul a tras de la 45 de metri direct sub transversală. Peste doar un minut, Emanuel Ernest (foto) a profitat de o eroare a lui Gogor și a marcat golul de 2-0.

Și Unirea l-a pus puțin la muncă pe portarul Rus, care a scos de sub transversală o minge venită dintr-o lovitură liberă bătută de Ardelean în minutul 43.

În repriza secundă, Ripensia s-a retras, deși antrenorul nu a cerut asta, dar gazdele nu au reușit să dea gol timișorenilor.

Puncte vitale pentru Ripensia

Florin Fabian a vorbit despre importanța punctelor obținute de Ripensia la malul mării. ”Sunt mulțumit de băieți, merită felicitați, au respectat în mare măsură ce le-am cerut. Știam că avem un meci greu, pentru că am întâlnit o echipă tânără, cu jucători din Academia FCSB, cu disciplină tactică bună, organizați și mă bucur că ne-am făcut meciul ușor din prima repriză. Am stat sus, cu un pressing avansat, exact ce le-am cerut, și am reușit să înscriem. De repriza a doua nu sunt mulțumit, pentru că ne-am retras puțin și am jucat la contraatac. Probabil, sigur e responsabilitatea jucătorilor noștri, pentru că și noi avem, jucători tineri. Sunt lucruri de corectat. Îi felicit pentru victoria de astăzi, sunt 3 puncte mari în economia campionatului”, a precizat antrenorul timișorenilor de la Ripensia.

În runda trecută, la debutul pe banca Ripensiei, Fabian a obținut o remiză cu FC Buzău, scor 0-0, o echipă din zona play-off-ului.

Ripensiștii se uită doar în sus

Fabian vrea să imprime jucătorilor mentalitatea de a dori să fie mereu tot mai buni. ”Nici nu ne uităm în clasament. Cel puțin eu asta transmit. Trebuie să facem puncte, să ne asigurăm o oarecare liniște. Eu mă uit doar în sus. Și le-am cerut și jucătorilor să ne uităm doar în partea de sus a clasamentului. Dar pentru asta e nevoie de multă muncă, multă disciplină tactică. Factorul decizional în teren acolo trebuie să fie la înălțime și sper ca echipa să crească de la meci la meci mai ales din punct de vedere al organizării ofensive”, a mai spus antrenorul sătmărean.

Zoran Mitrov, un mare talent ”frânat” de o accidentare

Trebuie spus că vara aceasta, Ripensia a luat un jucător cu un mare potențial. Zoran Mitrov (19 ani) a ajuns de tânăr în Italia, dar a venit de acolo și cu o cicatrice mare pe picior, după o operație complicată.

La Ripensia are însă șansa să revină la cea mai bună formă a sa, iar antrenorul știe foarte bine acest lucru.

”E un jucător cu calități Zoran Mitrov. I-am spus și lui individual. Are calități foarte bune în plan ofensiv, dar mai are de muncă pe feza defensivă, trebuie să fie mai reactiv”, a spus Fabian despre poate cel mai talentat fotbalist din lotul pe care îl are acum la dispoziție.

UNIREA CONSTANŢA – RIPENSIA TIMIȘOARA 0-2

Zoran Mitrov 15′, Emmanuel Ernest 16′

Unirea Constanța: Udrea – Carabela, Gogor, Bobaru, Șuteu, Ciuciulete, Laur. Ardelean (cpt.), Ad. Niță (Rob. Tudor 37’), Șerbănescu, Chirițoiu (Mitrache 65’), Jerdea (Trucă 65’)
Rezerve neutilizate: M. Popescu – Lăcătuș, Stavrositu
Antrenor: Leonard Strizu

Ripensia: I. Rus – Sturzu, Țieranu, R. Rogac (cpt.), Gladun – Vidrăsan (Stoi 66’), Val. Macrițchii (Rz. Morariu 76’), Coulibaly – Mitrov (Mih. Ion 86’), Golda (Cr. Pădurariu 86’), Ernest (Sokovic 66’)
Rezerve neutilizate: Mosoarcă – Piftor, Rob. Stoica
Antrenor: Florin Fabian

Stadion: Sparta (Techirghiol – Constanţa); Arbitru: Cristina Mariana Trandafir (Bucureşti); Asistenți: Constantin Mihai Cantemir (Făgăraş) și Claudiu Şchiopeţ (Braşov); Rezerve: Bogdan Neculcea (Bucureşti); Observatori: Cristian Nica (Ploiești) și Mircea Bucur (Târgu Mureş).

Cu 17 puncte, Ripensia ocupă locul 12 în Liga 2. După întreruperea campionatului, va primi vizita celor de la Poli Iași.

Unirea Constanța rămâne cu 7 puncte și e pe locul 17, iar peste două săptămâni va juca pe terenul Unirii Dej.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-13-cinci-meciuri-incep-de-la-ora-1100-alte-trei-partide-au-loc-tot-astazi-19208751

Anda DELIU 06 Nov. 2021, 19:39 Liga 2
Pe aceeași temă