Ripensia începe cu FK Csikszereda meciurile de pe teren propriu din 2021. Cosmin Petruescu: ”O partidă foarte dificlă împotriva unui club în jurul căruia s-a creat o emulație masivă”

Marius ANGHEL 26 Feb. 2021, 12:50 Liga 2
Ripensia începe cu FK Csikszereda meciurile de pe teren propriu din 2021. Cosmin Petruescu: ”O partidă foarte dificlă împotriva unui club în jurul căruia s-a creat o emulație masivă”

Ripensia Timișoara va primi, sâmbătă, de la ora 11:00, vizita celor de la FK Csikszereda, la primul joc oficial de pe arena Electrica în 2021. Roș-galbenii vin după egalul obținut la Rapid în ultimele minute, iar antrenorul Cosmin Petruescu spune că acel rezultat trebuie uitat, iar meciul cu ciucanii trebuie abordat cu o foarte mare concentrare.

Cosmin Petruescu, înainte de meciul cu FK Csikszereda: ”Întâlnim un club care își dorește să devină un pol important al fotbalului românesc”

Timișorenii nu au probleme de lot înainte de acest joc. Cu un rezultat poate nescontat obținut la Buftea, Petruescu vrea să-și țină elevii cu picioarele pe pământ pentru meciul cu Csikszereda, despre care anticipează că va fi unul foarte dificil.

”Am rămas echilibrați, am rămas conectați la miza jocului după egalul obținut cu Rapid. E un punct important, atât din prisma clasamentului, cât și din punct de vedere al moralului, dar în același timp suntem conștienți că meciul trecut este istorie și sâmbătă va fi o cu totul și cu totul altă partidă. O partidă foarte dificilă împotriva unui club în jurul căruia s-a creat o emulație masivă. S-au făcut investiții, atât în infrastructură, cât și la nivelul lotului de jucători și al academiei. Un club care își dorește să devină un pol important al fotbalului românesc. După investițiile care s-au făcut acolo au toate șansele să se întâmple acest lucru”, spune Cosmin Petruescu.

”Conferențiarul” remarcă apărarea formației din Harghita

Petruescu a vorbit și despre jocul echipei antrenate de Valentin Suciu, unul foarte bine organizat. ”Legat de echipa adversă, i-am văzut în mai multe meciuri. Sunt o echipă foarte organizată, care practică un fotbal de angajament, o echipă agresivă în sensul bun al cuvântului, foarte organizată, în special în plan defensiv. Cred că au în primele trei apărări din Liga 2 ceea ce spune multe despre modul în care gândesc și pregătesc meciurile. Suntem conștienți de importanța jocului, de miza jocului, dar în același timp suntem pregătiți să facem un joc bun și să obținem toate cele trei puncte. Va trebuie să ne punem în valoare atuurile pe care le avem și noi. I-am văzut, le cunoaștem punctele forte, le cunoaștem și punctele mai puțin bune. Important e să punem în practică și să găsim cele mai bune soluții pentru a tranșa victoria de partea noastră”, a mai spus antrenorul Ripensiei.

Cu 24 de puncte, FK Csikszereda este acum pe locul 6 în campionat. Ripensia are 16 puncte și e pe locul 15. Meciul de pe Electrica, din etapa a 17-a a Ligii 2, are loc sâmbătă, 27 februarie, de la ora 11:00.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

 

 

Marius ANGHEL 26 Feb. 2021, 12:50 Liga 2
Pe aceeași temă