Ripensia a reușit să o încurce și pe Csikszereda. Cosmin Petruescu: ”Rar mi-a fost dat să văd un meci așa fizic cum a fost acesta”

Anda DELIU 27 Feb. 2021, 17:51 Liga 2

După ce în tot sezonul de toamnă nu au avut nici măcar un joc terminat la egalitate, cei de la Ripensia au obținut două astfel de rezultate în primele partide oficiale din 2021. După 2-2 la Buftea cu Rapid, astăzi, echipa lui Cosmin Petruescu a înregistrat un 1-1 cu FK Csikszereda, pe teren propriu.

Ciucanii au dominat mai degrabă meciul de pe arena Electrica, dar au gafat într-un moment, suficient cât timișorenii să obțină penalty și astfel să le mai ”taie” din elan. Dacă ar fi bătut, harghitenii ar fi urcat pe locul 3 în clasament.

Cosmin Petruescu a fost mulțumit cu rezultatul de egalitate și spune că adversarul a fost unul foarte tare din punct de vedere fizic.

Jocul greșeala așteaptă. Arbitraj de manual, cum rar mai găsim în fotbalul românesc

Tot jocul a fost ”marcat” de amprenta vântului foarte puternic care a suflat la Timișoara. Oaspeții au avut vântul favorabil în prima repriză, când nu au reușit însă să marcheze. Totuși, primele șanse de a înscrie le-a avut Ripensia, din faze fixe. În minutul 7, Rogac a încercat să împingă mingea în poartă, dar a trimis-o în bara laterală. Ulterior, Ciucul a început să facă un presing foarte puternic. Cu fostul ripensist Apro în primul plan, Csikszereda a pus presiune al poarta lui Ștefan Dobre din faze fixe, dar tânărul portar nu a putut fi păcălit.

În repriza a doua, Ciucul a avut vântul potrivnic, dar a reușit să înscrie la o fază la care defensiva timișorenilor a fost prinsă pe picior greșit, cu Dobre departe de buturi. Pinter a trimis o pasă în diagonală de peste 20 de metri, pentru Schieb, care a alergat cu ea până aproape de linia porții. Presiunea harghitenilor a continuat, dar, în minutul 72, Takacs l-a faultat pe Gladun, care abia a intrat în careu. Decizia dată de centralul Nicușor Flueran, recent promovat în lotul de prima ligă, la ultimul ”tren” din punct de vedere al vârstei, a dat o decizie corectă. De altfel, a gestionat bine tot meciul, unul în care nu s-a dat niciun cartonaș.

De la punctul cu var, Alexandru Neagu a înscris, sigur pe el. Finalul de meci a fost și o luptă cu vântul pentru cele două formații , care au făcut și puține schimbări, două gazdele și una singură oaspeții.

Cosmin Petruescu ar fi vrut ca elevii săi să țină mai mult de minge

”Conferențiarul” spune că Ripensia trebuia să forțeze mai mult posesia în acest meci.

”Un rezultat echitabil din punctul meu de vedere, date fiind condițiile de joc, la modul la care s-a disputat partida, pe un vânt puternic și pe un teren chiar nesperat de bun. Din păcate, împotriva unei echipe masive, agresive în sensul bun al cuvântului, robuste, și pe un vânt puternic, se impunea un joc de posesie, lucru pe care nu l-am reușit în totalitate astăzi. Rezultatul este echitabil, cu toate că la 0-0 am avut o situație bună de a marca, în urma unei faze fixe, am avut acea bară. Iar golul pe care l-am primit a venit pe o naivitate, o nesincronizare. A fost o minge aruncată în spatele fundașilor centrali și o lipsă de comunicare în compartimentul defensiv, care au dus la deschiderea scorului de către echipa oaspete. E bine că am avut reacție și am putut să întoarcem jocul, cu toate că rezultatul este echitabil, consider că l-am obținut împotriva uneie chipe foarte bune de Liga 2 și nu întâmplător ocupă locul de play-off, cu a treia sau a patra apărare din campionat”, a spus antrenorul Cosmin Petruescu.

Tinerii ripensiști, stresați până se deschide scorul?

Antrenorul a vorbit și despre faptul că Ripensia nu marchează prima și i-a lăudat mult pe ciucani.

”Fiind o echipă tânără, probabil că la început și presiunea rezultatului e posibil să-și pună amprenta asupra jucătorilor noștri. E posibil să fie și asta o explicație, iar după ce suntem conduși, să scăpăm de acel trac al rezultatului și să jucăm cu mai multă dezinvoltură, la fel cum am făcut-o și în jocul cu Rapid sau în jocurile de pregătire. Pe viitor mi-aș dori să corectăm din naivitățile defensivei și să nu mai luăm goluri cu așa ușurință cum am luat și astăzi. A fost o partidă bună, de angajament. Csikszereda chiar mi-a lăsat o impresie bună. Rar mi-a fost dat să văd așa un meci fizic cum a fost cel de astăzi, cu atât de multe contacte, dar la limita regulamentului. Cred că și arbitrajul a fost unul foarte bun, a lăsat jocul mai liber. Din acest punct de vedere, putem să spunem că este un rezultat echitabil”, a mai explicat Petruescu.

Noroiul, absent de pe Electrica

Altfel, Cosmin Petruescu a lăudat terenul, care nu a mai fost mocirlos, după ce mai bine de două luni nu s-a mai jucat niciun meci pe el. Chiar și așa, situația de pe Electrica lasă loc de îmbunătățiri.

”Nu este ușor să joci împotriva vântului. Presupune o adaptare la condițiile de joc. Trebuia să punem mingea jos, să pasăm mai mult. Dar ca să poți face lucrul acesta, trebuie să ai și o suprafață de joc corespunzătoare. Asta este infrastructura, acestea sunt condițiile de joc”, a mai spus antrenorul Ripensiei.

RIPENSIA TIMIȘOARA – FK CSIKSZEREDA 1-1

Alexandru Neagu 74’ – penalty / Marvin Schieb 60’

Ripensia: Șt. Dobre – Andr. Macrițchii, Rogac, Lalic, Gladun – Val. Macrițchii, T. Călin (Mih. Ene 74’) – Al. Popovici (cpt.)(Vl. Tudorache 74’), Al. Neagu, Piftor – Sokovic
Rezerve neutilizate: Velcea – Țieranu, Stoi, Golda, Vasluian, Fridrich, Coulibaly
Antrenor: Cosmin Petruescu

FK Csikszereda: Rybansky – R. Takacs, Kelemen, Apro, Bor – Csuros (cpt.), Casiadi, Bara, Pinter (Palmeș 81’), Schieb – Meszaros
Rezerve neutilizate: Gyenge – Bonifac, T. Suciu, Rotar, Botorok, Jebari
Antrenor: Valentin Suciu

Stadion: Electrica (Timişoara – Timiş); Fără spectatori; Arbitru: Viorel Nicușor Flueran (Craiova); Asistenți: Ioan Alexandru Corb (Satu Mare) și Marius Bălan (Dej); Rezervă: Marius Omuţ (Satu Mare); Observatori: Ştefan Szilaghi (Satu Mare) și Viorel Lolea (Reşiţa).

Cu 17 puncte acumulate în 15 meciuri disputate în 17 etape, Ripensia a urcat pe locul 14. Va juca duminica viitoare, de la 11:00, pe terenul Dunării Călărași. FK Csikszereda, cu 25 de puncte acumulate în 15 jocuri, e pe locul 6 în acest moment, la egalitate cu Viitorul Pandurii, care joacă mâine. În etapa următoare, ciucanii vor juca sâmbătă, de la ora 12:00, la Rapid.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

 

Anda DELIU 27 Feb. 2021, 17:51 Liga 2
Pe aceeași temă