Ripensia a cedat cu autogol ultimul meci de acasă din acest an. Iulian Muntean: ”Cei de la Oțelul au știut să închidă jocul, să tragă de timp”

Anda DELIU 27 Nov. 2022, 19:36 Liga 2

SC Oțelul Galați a învins în deplasarea de la Timișoara cu scorul de 1-0, după ce Ripensia și-a dat autogol.

Altfel, oțelarii au dominat jocul de pe Electrica, din etapa a 15-a a Ligii 2, chiar dacă nu au băgat ei mingea în poartă, și au avut și două bare.

Iulian Muntean, ”antrenorul” Ripensiei, a precizat că e de părere că un egal ar fi fost mai echitabil.

Fundașul Cosmin Gladun, ”atacant” pentru adversar

SC Oțelul, încurajată și de un grup de suporteri, a început mult mai curajoasă meciul și, din minutul 4, Gorovei a trimis la încheietura barelor. Presiunea la poarta lui Dobre a continuat. Portarul ripensist a respins în minutul 14 un prim șut al lui Berisha, minge a ajuns la Neagu, care a reluat moale, iar Cosmin Gladun, în loc să îndepărteze pericolul, a trimis în propria poartă.

Ca o ironie, Ripensia e una dintre puținele formații care își trece jucătorii în ordinea carnetelor de joc pe raportul de arbitraj, și nu așezați conform pozițiilor de pe teren, iar Gladun, deși e fundaș stânga, e trecut ultimul, unde, în mod normal, ar trebui să apară fotbaliștii utilizați în atac. Astăzi, Gladun a fost ”atacant”, dar pentru adversar.

Peste patru minute, Ripensia a avut poate cea mai mare ocazie. David Ciurel a tras însă în portarul Dur-Bozoancă, fost goalkeeper la Poli Timișoara. Mingea a revenit la Gavra, care a tras și el tot pe corpul portarului. Ripensia a mai avut o lovitură liberă, dar Fridrich a trimis pe lângă. În minutul 40, la o intrare a lui Stoi, gălățenii au cerut penalty, însă arbitrul Codrea nu le-a făcut pe plac.

Încă o bară pentru gălățeni și în repriza a doua

Galațiul a continuat să aibă mai mult inițiativa în joc. În minutul 64, Neagu a trimis în transversală, de data aceasta din lovitură liberă.

Lipsiți de Ene, din nou accidentat, iar cu Piftor rezervă, ripensiștii au contat ofensiv prin Gavra, care în minutul 75 a avut o nouă ocazie imensă, dar șutul său a fost reținut de Dur-Bozoancă.

În rest, roș-galbenii au avut câteva acțiuni de atac cu finalizări neconvingătoare, în condițiile în care au avut în față un adversar de prima treime a clasamentului și nu și-au putut desfășura liberi jocul.

Iulian Muntean, despre adversar: ”Și-au făcut exact treaba”

Ripensia a plătit, și la acest meci, tribuit naivităților inerente lipsei de experiență, una caracteristică pentru un număr mare dintre fotbaliștii ei. Iulian Muntean spune că Galațiul a știut ce să facă atunci când a condus, căci moldovenii nu sunt genul de echipă ”nemțească”, ce nu se mai oprește din a da goluri unui adversar mai vulnerabil.

”Din păcate, atât am putut astăzi. Am avut momentele noastre bune în prima repriză, când am fi putut să egalăm. După care, în a doua repriză s-a văzut diferența de experiență dintre cele două echipe. Cei de la Oțelul au știut să închidă jocul, să-l fragmenteze, să tragă tot timpul de timp. Și-au făcut exact treaba și și-au obținut cele trei puncte pentru care veniseră”, a spus Muntean.

Început timorat pentru Ripensia

Dacă oaspeții au început foarte convinși, ripensiștii au făcut-o moale, alt aspect care i-a costat.

”Dacă e să ne uităm la prima repriză, poate că era echitabil un rezultat de egalitate. Am început foarte slab jocul și nu pot să-mi dau seama de ce. Primele 15 minute am fost timorați, visători, n-am avut curaj. Cei de la Oțelul au avut un prim sfert de oră foarte bun, au și înscris. Am înțeles că șutul mergea undeva în afară și din deviere a intrat în poartă. Dar după primele 15 minute era clar că vom avea meci foarte greu. După gol am echilibrat jocul. Am avut o perioadă forte bună și, în mod normal ar fi trebuit să egalăm. În mod normal, la sfârșitul primei reprize era echitabil rezultatul de egalitate. În a doua repriză nu s-a mai jucat foarte mult fotbal, din păcate”, a mai spus Muntean.

Ripensia în eșecul cu SC Oțelul: Șt. Dobre – Andr. Macrițchii (Zamfirescu 69′), Fridrich, Lalic, Gladun – Stoi (cpt.)(Mogoș 90′), Tud. Călin (Rz. Morariu 69′) – Sofran, Zimța (Piftor 60′), Dav. Ciurel (Mihart 46′) – Gavra. Rezerve neutilizate: Brașoveanu – Țieranu, Vidrăsan, Rob. Stoica.

Terenul a rezistat la ultimul meci din 2022

Ripensia a terminat jocurile de acasă cu un teren superior față de ceea ce se întâmpla acum trei ani, când pe Electrica erau mari probleme toamna, după ce începeau ploile abundente.

De altfel, ripensiștii l-au protejat în ultimele săptămâni, pentru a putea să-și desfășoare jocul de pase. ”Terenul a fost un pic moale. Dar nu putem spune că ne-a încurat un pic terenul. L-am protejat toată săptămâna, am făcut maximum ce puteam să facem, ca să avem un teren cât mai bun pentru meciul de astăzi”, a mai spus antrenorul de facto al Ripensiei, în raportul de joc doar preparator sportiv.

Cu 16 puncte acumulate în 15 etape, Ripensia rămâne pe locul 14, acum la egalitate cu Metaloglobus și CSC Dumbrăvița, ambele cu un golaveraj inferior. În ultima rundă din 2022, echipa timișoreană va juca sâmbătă, de la ora 11:00, la Târgu Jiu, cu Viitorul Pandurii (locul 13, 18 puncte).

Foto: Sebastian Tătaru și Jozsi Leczki / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-sc-otelul-se-joaca-de-la-ora-1400-galatenii-lui-dorinel-munteanu-lupta-pentru-a-reveni-pe-locurile-de-play-off-19254919

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-15-patru-meciuri-se-disputa-de-la-ora-1100-la-baia-mare-slatina-clinceni-si-dumbravita-19254659

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ultima-etapa-de-liga-2-din-2022-incepe-de-ziua-nationala-a-romaniei-in-ghencea-in-vacanta-de-iarna-se-intra-dupa-jocul-de-la-brasov-in-care-evolueaza-dinamo-19254426

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/fierbe-arena-electrica-societatea-care-e-proprietara-vrea-sa-lamureasca-natura-contractelor-cu-ripensia-si-clubul-care-joaca-acolo-din-1929-neintrerupt-19254408

Anda DELIU 27 Nov. 2022, 19:36 Liga 2
Pe aceeași temă