Robert Ilyeș l-a băgat în ședință pe Vasile Miriuță! FK Miercurea Ciuc a învins Chindia Târgoviște și a înregistrat primul succes după o lună și jumătate

Adi MARICA 30 Sep. 2023, 14:34 Liga 2

FK Miercurea Ciuc a regăsit drumul spre victorie după mai bine de o lună și jumătate! Elevii lui Robert Ilyeș au câștigat meciul cu Chindia Târgoviște, din runda a 8-a a Ligii 2, grație golului marcat de Richard Jelena în minutul 38, atacant aflat la prima reușită în acest sezon.

Reprize diametral opuse în FK Miercurea Ciuc – Chindia Târgoviște

Meciul de la Miercurea Ciuc a avut două reprize diametral opuse. Prima a aparținut Chindiei Târgoviște, care a avut ocazii imense la poarta excelentului Gyenge, dar pragmatismul gazdelor a fost la cote înalte. În partea secundă, elevii lui Robert Ilyeș au blocat eficient culoarele, puteau majora scorul pe contraatac, în timp ce Chindia lui Vasile Miriuță a pedalat în gol și a părut o echipă epuizată.

Chindia Târgoviște cu ocaziile, FK Miercurea Ciuc cu golul

Cele două echipe au început prudent meciul, astfel că prima ocazie a apărut abia în minutul 17, dar Ursu a executat modest o lovitură liberă de la marginea careului. Apoi, Șerban i-a dat primele emoții lui Gyenge, după o lovitură liberă de la 17 metri lateral dreapta, dar portarul gazdelor a scos de sub transversală (22).

Șansa le-a surâs gazdelor la cornerul executat de Șerban, Vlad Prejmerean a reluat cu capul din sase metri, iar Gyenge a respins în transversală (23). Ciucanii au reacționat abia în minutul 27, atunci când Jebari, servit excelent de Nistor, a tras mult peste poartă din mijlocul careului.

Ciucanii au reușit să deschidă scorul în minutul 38, atunci când centralul Vlad Baban a acordat un penalty după un duel în careu între Boțogan și Vereș Szilard. Jebari a executat slab, Răilean a respins în față, dar același Jebari a urmărit și a reușit să înscrie. Chiar înaintea pauzei, Chindia a mai ratat o ocazie uriașă, dar Gyenge a fost salvat de bară la șutul lui Șerban.

Chindia Târgoviște, de nerecunoscut după pauză în partida cu FK Miercurea Ciuc!

Partea secundă a arătat o echipă a Chindiei epuizată și fără orizont, la fel ca și Miriuță, neinspirat la schimbări. Ciucanii au stat bine în teren, au arătat bine din punct de vedere fizic, iar la capitolul determinare au fost net superiori. Pe contraatac, gazdele au ratat ocazii importante, în special prin Jelena.

Dacă FK Miercurea Ciuc dă semne de revenire, la Chindia criza se adâncește, iar la final, președintele Cordoș și  antrenorul Miriuță și-au băgat jucătorii în ședință minute bune. FK Miercurea Ciuc a urcat pe locul 13 cu 9 puncte în Liga 2, iar etapa viitoare va juca în deplasare cu Metaloglobus.

De partea cealaltă, Chindia a coborât pe locul 10, cu 10 puncte. Runda viitoare, dâmbovițenii vor juca acasă cu Progresul Spartac.

FK Miercurea Ciuc – Chindia Târgoviște 1-0

  • A marcat: Soufiane Jebari 38′

Jucătorii utilizați de FK Miercurea Ciuc: Gyenge – Szabo, Kelemen, Claudiu Apro, Vita – Csuros Attila, Veres S – Jebari (Ervin Bloj 90+3′), Nistor (Ervin Bakos 84′), Ronai (Szilard Bologh 90+3′) – Jelena (Makrai 74′)
Antrenor: Robert Ilyeș

Jucătorii utilizați de Chindia Târgoviște: Railean – Gîț (Matiș 74′) , Plamadă, Marc,  Dinu – Alberto Călin, Prejmerean, Boțogan (Ionuț Albu 74′) , Andrei Șerban (Ante Zivkovic 59′) – Ursu (Maxim Cojocaru 59′) , Robert Moldoveanu
Antrenor: Vasile Miriuță

Foto: FK Miercurea Ciuc

https://liga2.prosport.ro/special/live-text/liga-2-etapa-8-cinci-meciuri-incep-la-ora-11-00-19287082

https://liga2.prosport.ro/seria-1/finantatorul-ceahlaului-negru-de-suparare-dupa-victoria-cu-unirea-dej-19287075

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ce-au-spus-pustai-si-neicutescu-dupa-ceahlaul-unirea-dej-1-0-19287064

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-succes-neconvingator-cu-unirea-dej-19287037

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-unirea-dej-primul-meci-al-etapei-a-8-a-a-ligii-2-19286924

Adi MARICA 30 Sep. 2023, 14:34 Liga 2
Pe aceeași temă