Record de memorii în 2021! Fotbaliștii s-au adresat într-un număr uriaș către AFAN, din cauza problemelor cu cluburile. Emilian Hulubei: ”E cel mai greu an. Echipele înregistrează datorii mari către bugetul de stat”

Andrei PASCU 19 Dec. 2021, 16:03 Liga 2
Record de memorii în 2021! Fotbaliștii s-au adresat într-un număr uriaș către AFAN, din cauza problemelor cu cluburile. Emilian Hulubei: ”E cel mai greu an. Echipele înregistrează datorii mari către bugetul de stat”

Fotbalul românesc trece prin cele mai dificile momente din punct de vedere economic, dacă e să ne raportăm la declarația lui Emilian Hulubei, președintele Asociației Fotbaliștilor Amatori și Nonamatori. Numărul memoriilor depuse de jucători se apropie de 600 în 2021!

Tot mai mulți fotbaliști se adresează către AFAN după ce nu reușesc să se înțeleagă cu cluburile, iar prevederile contractuale nu le sunt respectate. Emilian Hulubei se află din 2007 la conducerea AFAN și a declarat că anul 2021 a fost cel mai greu din perspectiva memoriilor depuse.

Emilian Hulubei: ”Crescând numărul jucătorilor a crescut și numărul litigiilor” 

Un argument pentru care consideră că acest lucru s-a întâmplat acum este legat de numărul mare de echipe din Liga 3, 100 (10 serii a câte 10 cluburi), dar și cel din Liga 2, unde au luat startul 20 de echipe, iar câteva dintre ele au semnalat probleme cu banii încă de la începutul campionatului.

Din păcate, da. Am ajuns la aproape 600, suntem la 580-590. Este, într-adevăr, cel mai greu an. Din 2007 sunt la AFAN și au mai fost ani grei, dar parcă nu a fost niciodată ca în 2021, probabil s-au adunat mai mulți factori. Sunt mai multe echipe, la Liga 3 sunt 100 de echipe, la Liga 2 sunt 20 și la Liga 1, 16. 

Probabil, crescând numărul jucătorilor a crescut și numărul litigiilor. Asta poate fi o explicație. Credeam că se va rezolva problema după contractul de activitate sportivă, se plătește foarte puțin către stat. În continuare, cluburile înregistrează datorii mari către bugetele de stat.

Problema e că majoritatea echipelor sunt sponsorizate de autoritățile locale. Bugetele cluburilor sportive s-au diminuat, a spus Emilian Hulubei, la Pro X.

Câteva cluburi din Liga 2, situație economică destul de precară 

Printre echipele cu cele mai mari probleme din punct de vedere economic din Liga 2 se numără, în principal, unele aflate în coada clasamentului. Printre acestea, Dacia Unirea Brăila, Astra sau Dunărea Călărași. Nici despre formațiile din fruntea diviziei a doua nu se poate spune că sunt lipsite de probleme cu banii.

Un exemplu elocvent este ocupanta locului secund, FC Hermannstadt, care a cerut și a primit dreptul de intrare în insolvență.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-hermannstadt-nu-vrea-sa-l-piarda-pe-raul-oprut-si-i-a-pregatit-un-nou-contract-danut-coman-ii-facem-oferta-intra-in-ultimele-sase-luni-19214491

https://liga2.prosport.ro/seria-1/vacanta-activa-la-poli-iasi-jucatorii-lui-costel-enache-fac-saptamanal-antrenamente-online-dar-au-primit-si-program-individual-de-pregatire-pentru-acasa-19214488

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marius-maldarasanu-dani-coman-transferuri-fc-hermannstadt-19214453

https://liga2.prosport.ro/seria-1/posibila-prezenta-a-stelei-in-play-off-contestata-cristian-pustai-pozitie-dura-nu-inteleg-cum-o-echipa-poate-intra-intr-o-lupta-in-care-nu-poate-castiga-varianta-indicata-de-ant-19214447

 

 

Andrei PASCU 19 Dec. 2021, 16:03 Liga 2
Pe aceeași temă