Reacția lui Vlad Iacob, după ce Peluza Cătălin Hîldan i-a propus un post de conducător la Dinamo lui Ionuț Lupescu: ”Ar fi trebuit să fiu și eu de acord sau să obțină votul AGA!”

Andreea VISU, Andrei PREOTU 10 Feb. 2023, 13:17 Liga 2

Vlad Iacob, administratorul special de la Dinamo, a vorbit, în cadrul emisiunii ProSport LIVE, despre posibilitatea ca Ionuț Lupescu, una dintre legendele clubului, să se alăture conducerii echipei, după ce suporterii din Peluza Cătălin Hîldan i-au făcut o invitație publică în acest sens.

Reacția lui Vlad Iacob, după ce suporterii l-au chemat pe Ionuț Lupescu la Dinamo

Iacob spune că în primul rând ar trebui să fie și el de acord cu această propunere făcută de suporteri, iar dacă fostul internațional ar fi fost adus pe locul său, atunci AGA trebuia să voteze. Administratorul special declară că experiența pe care o are Lupescu este una cu totul alta față de ceea ce trebuie să facă la un club de fotbal, însă că ar fi binevenit și el nu s-ar opune.

”Suporterii mi-au spus că Ionuț Lupescu a mai fost invitat de-a lungul timpului să vină la conducerea lui Dinamo și au făcut această propunere ca un răspuns la declarația dumnealui. Evident, dacă ar fi venit în cadrul clubului, ar fi trebuit să fiu și eu de acord prin poziția de administrator special, pe care o ocupă. Altfel, dacă se punea problema să vină în locul meu, atunci trebuia să obțină votul Adunării Generale a Acționarilor.
Eu am un respect foarte mare pentru Ionuț Lupescu, în primul rând ca fost fotbalist, am crescut uitându-mă la meciurile pe care el le disputa pentru Dinamo și chiar și pentru națională. Știu că are o experiență foarte mare în managementul organizațiilor, în managementul federațiilor, în managementul confederațiilor, așa cum este UEFA, și cu siguranță această esperiență este benefică, însă lucrurile în cadrul unui club de fotbal sunt total diferite. Știu diferențele dintre cele două organizații. Este cu totul și cu totul altceva să conduci o confederație și ceva distinct să conduci un club de fotbal. Dar, experiența lui cu siguranță ar fi binevenită și, dacă ar vrea să se alăture clubului, nu voi spune niciodată nu”
, a spus Vlad Iacob la ProSport LIVE.

Peluza Cătălin Hîldan i-a propus public lui Ionuț Lupescu să se implice la Dinamo, să vină ca ”Director Executiv”

La începutul săptămânii, Peluza Cătălin Hîldan, aflată în această perioadă într-un proces de recrutare de membri în programul Doar Dinamo București, pentru a strânge bani care să fie acordați clubului în speranța achitării unora dintre datorii și a obținerii licențelor pentru Liga 2 și SuperLigă, i-a transmis public lui Ionuț Lupescu, ca răspuns după un interviu acordat de acesta în care critica DDB, că-l așteaptă să se implice la Dinamo și că i-au ”pregătit un birou” în conducere.

”(…) În schimb, ne doare când le auzim din partea unora pe care i-am idolatrizat în trecut și o facem și acum pe bună dreptate. Vorbim aici despre Ionuț Lupescu, un nume cu greutate în istoria clubului Dinamo și idol al copilăriei pentru mulți dintre noi. Acesta a susținut în repetate rânduri că cei din cadrul Programului Doar Dinamo București au condus clubul spre eșec și că aceștia sunt vinovați pentru situația în care a ajuns acest club la ora actuală.
Nu putem nega acest lucru, poate că am avut alegeri neinspirate și am dat în anumite rânduri dovadă de amatorism. Dar tot ce am făcut, am făcut din dragoste pentru Dinamo. Dorim să nu se uite faptul că am fost singurii care au venit alături de Dinamo financiar (căci emoțional eram de când am apărut pe lume) atunci când alții fugeau de responsabilitatea de a ajuta clubul care i-a consacrat. Am făcut cu 10% din acțiuni, mai apoi cu 20% ce n-a făcut acționarul majoritar, cel care deține 70% din acestea. E drept că nici nu era nevoie de mare lucru, mai ales când contribuția acestuia a fost egală cu 0. Cu toate astea, noi ne-am asigurat că Dinamo trăiește, respiră, ba chiar dă semne că poate renaște. În schimb, Ionuț Lupescu a ales să ne scoată țapi ispășitori în mod public!
Cu toate acestea, nu îl contrazicem. Îl considerăm în continuare un dinamovist adevărat de la care avem multe de învățat. De aceea, profităm de această ocazie și îl invităm în mod oficial, deschis și public să vină să conducă destinele clubului Dinamo din poziția de Director Executiv. Pe teren am văzut ce poate și îl vom respecta pentru acest lucru toată viața. Acum e timpul să vină să ajute Dinamo să redevină acea echipă puternică din anii ’90-2000 unde Ionuț Lupescu făcea legea la mijlocul terenului.
Astfel, biroul este pregătit, iar Ionuț Lupescu are 2 variante:
1. Să rămână acel jucător care a fermecat generații întregi de câini cu magia sa, dar care a fost alături de Dinamo când aceasta era o forță.
2. Să vină acum, când Dinamo este la greu și să lupte alături de cei care îi cântau numele acum 20 de ani să arate că este cu adevărat un idol, iar numele său să fie direct legat de renașterea echipei.
Invitația este deschisă, iar noi îl așteptăm cu brațele deschise ca să “LE ARĂTĂM ĂSTORA CE ÎNSEAMĂ DINAMO”!”, sună parte din comunicat.

Ionuț Lupescu a comentat această propunere primită într-un interviu acordat ProTV, în care spunea că această poziție de conducere nici nu există în cadrul clubului.

Andreea VISU, Andrei PREOTU 10 Feb. 2023, 13:17 Liga 2
Pe aceeași temă