Reacția lui Pavel Badea, directorul CSU, după ce lui Adrian Mititelu i s-a interzis să folosească numele de Universitatea Craiova: ”Așteptăm să vedem dacă o să fie respectată. Eu am înregistrat la OSIM mai multe mărci” | EXCLUSIV

Autor: Daniel VLAD Publicat: 02 Jun. 2020, 12:25 Actualizat: 02 Jun. 2020, 15:26 Liga 2
Reacția lui Pavel Badea, directorul CSU, după ce lui Adrian Mititelu i s-a interzis să folosească numele de Universitatea Craiova: ”Așteptăm să vedem dacă o să fie respectată. Eu am înregistrat la OSIM mai multe mărci” | EXCLUSIV

Luni seara a apărut informația că lui Adrian Mititelu și echipei sale, nou-promovată în Liga 2, i s-a interzis să mai folosească pe produsele promoționale și pe echipamentul de joc numele de Universitatea Craiova.

Însă, până la data respectivă, niciunun reprezentant din partea Clubului Sportiv Universitatea Craiova, condus de Pavel Badea, nu a făcut vreo declarație oficială, deși decizia Tribunalului București era dată în urmă cu trei zile, iar din partea oficialilor echipei U Craiova din Liga 1 nu era cazul, deoarece nu sunt parte în proces.

”Respinge excepţia lipsei de interes a ordonanţei preşedinţiale, ca neîntemeiată. Admite în parte cererea de ordonanţă preşedinţială. Obligă pârâta la încetarea oricărei activităţi de folosire, comercializare, distribuire, promovare şi orice alt act de utilizare în activitatea comercială, inclusiv în mediul ordine, inclusiv prin intermediul website www.fcuniversitatea.ro sau orice alt website, a produselor şi serviciilor care poartă denumirea Universitatea Craiova, până la pronunţarea unei hotărâri definitive de fond, în ds. 31006/3/2018 conexat la ds. nr. 43926/3/2018.

Obligă pârâta la retragerea de pe piaţă produse şi servicii, inclusiv echipament de joc, produse aflate în magazine de vânzare sau de pe website, care poartă semnul Universitatea Craiova, până la pronunţarea unei hotărâri definitive de fond, în ds. 31006/3/2018 conexat la ds. nr. 43926/3/2018.

Respinge în rest cererea. Cu apel în 5 zile de la pronunţare, la Curtea de Apel București. Apelul se depune la această instanţă. Pronunţarea hotărârii se face prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin mijlocirea grefei instanţei, azi 29.05.2020”, a sunat verdictul Tribunalului București.

Pavel Badea, reacție după ce lui Adrian Mititelu i s-a interzis să folosească numele Universitatea Craiova: „Așteptăm să vedem dacă va pune în practică decizia!”

Contactat de către ProSport, directorul CS Universitatea Craiova, Pavel Badea (52 de ani), a oferit următoarele amănunte.

„Înainte de a vă vorbi despre această decizie trebuie să ne îndreptăm direct atenția către decizia de la Înalta Curte de Casație și Justiție, acolo unde s-a hotărât că familia Mititelu a înregistrat cu rea credință marca Universitatea Craiova. S-a constatat și s-a decis că doar clubul pe care eu îl reprezint are dreptul să folosească numele de Universitatea Craiova. Acest lucru este clar pentru toată lumea.

Revenind acum la decizia din urmă cu câteva zile de la Tribunal, pot să vă spun că am considerat că nu trebuie să dăm un comunicat pentru că nu este necesar. S-a dat un anume tip de decizie și așteptăm să vedem dacă o să fie respectată. Departamentul nostru juridic va decide în următoarea perioadă ce este de făcut în cazul în care decizia nu este respectată. Că vom face apel, că nu vom face, nu trebuie să mă pronunț eu acum.

Departamentul juridic gestionează acest proces. Dar consider că și numele de FC Universitatea Craiova se află în patrimoniul Universității Craiova, deoarece eu am înregistrat la OSIM mai multe mărci”, a declarat Pavel Badea.

În urmă cu câteva zile, Pavel Badea a dezvăluit pentru ProSport că se bucură că orașul Craiova va avea două echipe în primele două ligi ale României, iar Cosiliul Local este cel care decide cine să joacă pe stadionul ”Ion Oblemenco”.

Reacția lui Adrian Mititelu după decizia Tribunalului!

Adrian Mititelu a oferit, prin intermediul paginii sale de Facebook, primele sale declarații în legătură cu decizia Tribunalului București imediat după ce presa a publicat informația, acesta susținând că verdictul nu-i afectează în niciun fel activitatea echipei sale, ba chiar a transmis că a ”câștigat o primă bătălie în cadrul acestui proces”.

”Nu am pierdut niciun proces dimpotriva am castigat o prima batalie in cadrul acestui proces !

In procesul in care ne judecam cu Clubul Sportiv condus de Badea cu privire la folosirea marcilor ce au legatura cu Universitatea Craiova, Clubul Sportiv de Drept Public condus de Badea a introdus o cerere de ordonanta presedintiala prin care a solicitat sa suspende pana la terminarea procesului dreptul nostru de a folosi urmatoarele :

– numele Universitatea Craiova
– numele FC UNIVERSITATEA CRAIOVA sau alte nume asociate
– sigla/emblema (leul)

Instanta i-a admis numai primul capat si anume acela de a nu mai folosi numele simplu de “Universitatea Craiova”.

Pentru celelalte doua capete, acelea de a nu mai folosi numele FC UNIVERSITATEA CRAIOVA si sigla, instanta i-a respins cererea.

Mentionam ca decizia este executorie, dar poate fi atacata cu apel.

Prin urmare, nu exista nicio decizie care sa afecteze activitatea noastra in acest moment”, a scris Adrian Mititelu.

Autor: Daniel VLAD Publicat: 02 Jun. 2020, 12:25 Actualizat: 02 Jun. 2020, 15:26 Liga 2
Pe aceeași temă