Reacția lui Florentin Petre, după ce Dacia Unirea Brăila a fost umilită în Ghencea. Plusurile și minusurile găsite de fostul dinamovist și remarca sinceră la adresa Stelei

Răzvan STÎNGĂ 14 Aug. 2021, 14:18 Liga 2

Dacia Unirea Brăila a ținut piept Stelei, în etapa a 3-a a Ligii a 2-a, doar în anumite momente.

Formația lui Florentin Petre a alternat pasajele bune de joc cu unele mai puțin reușite, iar din acest motiv a cedat la o diferență clară în Ghencea, cu 2-5.

Florentin Petre: ”Trebuie să recunoaștem că adversarul a fost mult mai puternic”

Petre nu a fost prea afectat de cele întâmplate. Din discursul de la finalul partidei a lăsat impresia că se aștepta ca Dacia Unirea Brăila să înregistreze un nou eșec, mai ales că în săptămâna premergătoare partidei a avut probleme medicale cu anumiți jucători. Nu mai puțin de cinci-șase fotbaliști nu s-au putut pregăti la capacitate maximă.

În plus, diferența din teren s-a făcut, în opinia lui Florentin Petre, și prin alte aspecte, cum ar fi infrastructura, calitatea jucătorilor sau bugetul. Însă, în concluzie, fostul mijlocaș al lui Dinamo a lăudat evoluția jucătorilor săi.

”Am avut probleme săptămâna asta, mi-au răcit vreo cinci-șase jucători, dar una peste alta trebuie să recunoaștem că adversarul a fost mult mai puternic și mult mai bine pregătit din toate punctele de vedere. Nu fizic, dar calitativ se vede când ai tot ce îți trebuie. Când ai infrastructură, când ai jucători de calitate care fac diferența, se vede.

Eu felicit jucătorii pentru modul în care s-au comportat, pentru atitudinea pe care au avut-o și pentru curajul de a juca pe un stadion mare și frumos. Am avut o atitudine bună, dar au fost perioade de joc foarte bune, curajul, atitudinea pozitivă a jucătorilor noștri… cred că se putea să fie și mai mare.

Dar nu am ce să le reproșez jucătorilor.Un pic mai multă concentrare, mai ales pe faza defensivă, mai ales din punct de vedere individual. Așa, cred că puteam să scoatem un rezultat bun.

(N.r. – Despre Steaua) Cât timp lucrezi corect, ai milioane în cont și jucători pe care îi plătești cu bani mulți, ai terenuri de antrenament, nu ai cum să nu faci performanță, iar lucrurile acestea se văd”, a declarat Florentin Petre la Metropola TV.

  • În meciul desfășurat în Ghencea au marcat Remus Chipirliu (4, 44), Vasile Buhăescu (57) și Dragoș Huiban (67, 90), pentru Steaua, respectiv Gabriel Răducan (5) și Adrian Ilie (54), acesta din urmă fiind autorul unui autogol, pentru Dacia Unirea Brăila.

Florentin Petre așteaptă un meci bun cu Astra, în etapa a 4-a

Pentru Dacia Unirea Brăila urmează meciul din turul 2 al Cupei României, cu Pescăruşul Sarichioi Junior (miercuri, 18 august, de la ora 17:30, în deplasare), după care în etapa a 4-a a Ligii a 2-a, va juca împotriva Astrei, la Brăila.

Florentin Petre a prefațat, scurt, cele două partide: ”Mergem la Brăila, acasă, așteptăm meciul din Cupa României de miercuri, plus Astra care va veni la noi și trebuie neapărat să facem un rezultat bun. Noi acum ne concentrăm pe locurile de la 10 în jos, pentru că obiectivul e salvarea de la retrogradare. E greu să te bați cu anumite echipe, dar atitudinea jucătorilor cu Steaua a fost bună.”

Până acum, Dacia Unirea Brăila a scos doar un punct în cele trei partide în care a evoluat în divizia a doua. Înainte de eșecul cu Steaua, a pierdut cu 1-3 contra CS Comunal Șelimbăr, în deplasare, și a făcut 0-0 cu FC Brașov, acasă.

Foto: George Filip și Eduard Vînătoru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-3-de-la-ora-1100-se-joaca-la-brasov-dej-chiajna-si-avrig-steaua-dacia-unirea-incepe-de-la-ora-1130-19195905

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-buzau-spera-la-primele-puncte-din-acest-sezon-in-meciul-de-la-timisoara-cu-poli-cristian-pustai-sa-aratam-ca-avem-mai-multa-dorinta-alta-atitudine-fata-de-joc-de-rezultat-19195909

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-fara-punct-dupa-trei-etape-dar-neinvinsa-la-pauza-concluziile-dupa-debutul-ratat-de-sezon-al-echipei-lui-costel-enache-19195894

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-monopol-pe-bazele-sportive-din-oras-jucatorii-de-la-sr-brasov-s-au-trezit-la-6-dimineata-pentru-a-merge-la-antrenament-e-o-mare-bataie-de-joc-19195887

Răzvan STÎNGĂ 14 Aug. 2021, 14:18 Liga 2
Pe aceeași temă