Rapidiștii speră să aibă câștig de cauză în ultima instanță!

Marius ANGHEL 11 Jun. 2013, 13:56 Liga 2
Rapidiștii** speră să aibă câștig de cauză în ultima instanță!

Comisia de Disciplină a Federației Române de Fotbal a decis în urmă cu trei zile reprogramarea partidei dintre Sportul Studențesc și Rapid CFR Suceava, contând pentru etapa a XXIX-a a Ligii secunde. Cu toate acestea, până aseară clubul sucevean nu primise pe fax motivarea sentinței, un document indispensabil, pe baza căruia urmează să fie redactată cererea de recurs.

„Am vorbit cu avocații noștri de la București și, din dorința de a urgenta lucrurile, am stabilit să solicităm în scris această hârtie. S-a pierdut deja prea mult timp, celelalte echipe sunt în vacanță, iar nouă ne este tot mai greu să ținem jucătorii la antrenamente”, a declarat organizatorul de competiții al Rapidului, Neculai Grosu.

Chiar dacă fotbaliștii suceveni continuă să se pregătească sub conducerea antrenorilor Bogdan Tudoreanu și Ion Buzoianu, activitățile de zi cu zi se desfășoară totuși sub semnul incertitudinii. Toată lumea se simte nedreptățită de faptul că Federația a reprogramat meciul cu Sportul Studențesc după încheierea campionatului, un lucru interzis de regulament.

„E greu să ne ținem jucătorii în priză, mai ales că s-au adunat și unele restanțe financiare. Din câte am înțeles, membrii Comisiei de Disciplină au invocat probleme de forță majoră atunci când au decis reprogramarea meciului cu Sportul Studențesc după terminarea campionatului, ori, din câte știu eu, n-a fost niciun cutremur în București în ultimele două săptămâni”, a precizat tehnicianul Rapidului, Bogdan Tudoreanu.

Ardelenii au părăsit deja Suceava, în timp de Negru a plecat în concediu

Situația e cu atât mai gravă pentru suceveni în condițiile în care nu mai puțin de patru fotbaliști, este vorba de Găldean, Petrescu, Morariu și Chișu au terminat contractele cu Rapid pe data de 10 iunie, și-au făcut bagajele și au părăsit deja localitatea. O altă situație ambiguă îl are în prim plan de golgeterul Mircea Negru, care a plecat la rândul lui în vacanță, în Antalya.

„Știind că sezonul se încheie pe 9 iunie, Mircea și-a cumpărat încă din iarnă biletele pentru concediu. Este o situație fără precedent. Acum puneți-vă în situația lui, ce era să facă omul? A greșit că și-a planificat din timp vacanța împreună cu familia lui?”, întreabă retoric Bogdan Tudoreanu.

Oricum, la cât de greu se mișcă lucrurile pe la comisiile federale, e foarte posibil ca Negru să revină din concediu, iar treburile să nu fie încă clarificate.

Vă reamintim că oficialii clubului Rapid nu au fost de acord cu decizia Federației Române de Fotbal de a rejuca sâmbătă, pe 8 iunie, partida cu Sportul Studențesc contând pentru etapa a XXIX-a și drept urmare au formulat o contestație în acest sens către Comisia de Disciplină. Sucevenii au reclamat între altele că este neregulamentar să se programeze jocuri restante după încheierea campionatului și au cerut explicații referitoare la faptul dacă echipa Sportul Studențesc nu ar trebui totuși retrogradată din oficiu, în condițiile în care a fost neprogramată de două ori pe parcursul unei ediții de campionat.

Mai mult, avocații Rapidului au reamintit membrilor Comisiei de Disciplină că echipa suceveană s-a deplasat în cursul săptămânii trecute spre București pentru a onora partida cu Sportul Studențesc, a cheltuit în jur de 10.000 de lei cu transportul și cazarea jucătorilor și nu este vina „ceferiștilor” că meciul a fost anulat inițial din vina grupării bucureștene, după care a fost reprogramat din nou, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

În eventualitatea în care meciul se va juca în cele din urmă, sucevenii nu au decât varianta victoriei pentru a se salva de la retrogradare.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Marius ANGHEL 11 Jun. 2013, 13:56 Liga 2
Pe aceeași temă