Rapidiștii nu au bani, dar găsesc resurse pentru promovare: „Jucăm pentru culorile clubului”

Marius ANGHEL 14 Apr. 2014, 16:56 Liga 2
Rapidiștii nu au bani, dar găsesc resurse pentru promovare:**

Rapid a pierdut sâmbătă la Galați (0-2) în fața ultimei clasate, Dunărea Galați, și va începe play-off-ul de pe locul patru.

Dacă la începutul returului elevii lui Viorel Moldovan erau favoriți la promovare, rezultatele neconcludente din ultimele meciuri au făcut ca Rapid să pornească cu șansa a treia la revenirea în Liga I, după CSMS Iași și FC Clinceni.

Lista lui Moldovan și feed-back-ul prompt

Astfel, după înfrângerea de la Galați, antrenorul Viorel Moldovan (42 de ani) a avut o discuție cu jucătorii și le-a cerut să se hotărască dacă vor sau nu să evolueze pentru gruparea feroviară în următoarele zece partide. Tehnicianul rapidist le-a spus, sâmbătă seara, că așteaptă până luni o listă cu cei care sunt hotărâți să dea totul pentru echipă în meciurile din play-off.

„Nu vreau să mai văd evoluții slabe cum a fost cea de la Galați. Vreau o echipă vie pe teren, cu atitudine. Noi trebuie să ne facem datoria, iar la final să promovăm. Eu îmi voi asuma toate rezultatele, voi trebuie să aveți atitudine și să dați totul pe teren”, a fost mesajul lui Viorel Moldovan după înfrângerea cu Dunărea Galați.

Luni, înaintea antrenamentului, jucătorii rapidiști au venit cu o listă pe care i-au dat-o lui Moldovan și care conținea semnăturile lor și mesajul: „Jucăm pentru culorile alb-vișinii!” Rapidiștii au discutat între ei și au luat decizia de a face totul ca echipa să promoveze din punct de vedere sportiv la finalul sezonului.

Pancu: „Valoare unui jucător nu crește sau scade dacă nu e plătit”

Singurul rapidist care a luat atitudine după înfrângerea rușinoasă din partida cu Dunărea Galați a fost Daniel Pancu (37 de ani). Acesta declarat la finalul meciului că este nevoie de o discuție bărbătească în vestiar pentru a se clarifica lucrurile. „Suntem obligați să ne adunăm, cred că va trebui să avem o discuție bărbătească între noi și cine nu poate să joace aceste ultime meciuri, mai bine ridică mâna sus. Oamenii ne-au înțeles problemele până acum, dar nu ne va mai ierta nimeni dacă nu vom promova”, a declarat căpitanul giuleștenilor la finalul meciului de la Galați.

Luni, după o discuție pe care jucătorii au avut-o în vestiar, „Pancone” le-a explicat rapidiștilor că valoarea lor nu este influențată de primirea sau nu a salariilor și este nevoie de o motivație suplimentară pentru a reuși promovarea la finalul sezonului. „Valorea unui jucător nu crește sau scade dacă nu este plătit. Banii îi pot oferi doar o motivație suplimentară”, a declarat Daniel Pancu pentru ProSport.

Articol scris de Victor STOICESCU

Marius ANGHEL 14 Apr. 2014, 16:56 Liga 2
Pe aceeași temă