Rapid speră să încheie în această săptămână discuțiile de reziliere cu Daniel Pancu. Ovidiu Burcă nu regretă demiterea antrenorului și spune că numirea lui Alexa a fost ”cea mai grea decizie de când s-a început proiectul”

Marius ANGHEL 12 May. 2020, 14:59 Liga 2
Rapid speră să încheie în această săptămână discuțiile de reziliere cu Daniel Pancu. Ovidiu Burcă nu regretă demiterea antrenorului și spune că numirea lui Alexa a fost ”cea mai grea decizie de când s-a început proiectul”

Daniel Pancu (42 de ani) a fost demis de la Rapid la începutul lunii martie, după ce echipa a obținut doar două puncte din nouă posibile în meciurile din acest an, însă despărțirea de antrenorul principal nu s-a realizat nici până acum.

Pe lângă faptul că cele două părți nu au ajuns la un acord privind rezilierea amiabilă, suspendarea campionatului din cauza pandemiei de COVID-19 a făcut ca giuleștenii să nu se grăbească în discuțiile cu Pancu. De două luni, fotbalul a fost oprit, iar autoritățile au recomandat oamenilor să se izoleze acasă.

Ovidiu Burcă, despre demiterea lui Pancu: ”Am luat cea mai grea decizie de când am început acest proiect”

Ovidiu Burcă, președintele clubului Rapid, nu regretă că legenda giuleștenilor Daniel Pancu a fost demisă de pe banca tehnică și transmite că decizia managerială a fost inspirată. Conducătorul alb-vișiniilor speră ca despărțirea oficială de Pancu să se producă săptămâna aceasta.

”Din punct de vedere contractual, încă nu am ajuns la un numitor comun. A venit perioada asta complicată şi am rămas oarecum blocaţi în acele discuţii. Sper în această săptămână să reuşim să ajungem la un numitor comun şi să vedem în continuare ce e bine pentru Rapid şi pentru Daniel Pancu.

Din păcate, nu ne-am aşteptat sub absolut nicio formă că în acest început de retur echipa va acumula atât de puţine puncte. Am simţit că echipa era blocată.

Să îl ţinem în funcţie până când nu am mai fi avut şanse matematic nu cred că ar fi fost o decizie managerială atât de inspirată. Am luat cea mai grea decizie de când am început acest proiect, aceea de a aduce un alt antrenor. Ajunsesem într-o poziţie ingrată, care pe mine mă pusese să îmi pun semne de întrebare”, a declarat Ovidiu Burcă la TelekomSport. 

La scurt timp după demiterea lui Daniel Pancu, Rapid îl numea în funcția de director tehnic pe Dan Alexa. Acesta a apucat să conducă două antrenamente înainte de suspendarea campionatului din cauza pandemiei de COVID-19 și trimiterea jucătorilor acasă.

Rapid ocupă locul 6 în acest moment în Liga 2, cu 37 de puncte, la două puncte de ocupantele pozițiilor 2 și 3, care duc la promovarea directă, respectiv barajul de promovare. Rapid vrea play-off pentru reluarea Ligii 2, dar și înjumătățirea punctelor actuale, tocmai pentr uca diferența față de primele clasate să fie și mai mică, în special față de liderul UTA, care în acest moment e la 13 puncte în față.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/rapid-considera-ca-uta-e-favorita-la-locul-1-si-daca-ramane-fara-jumatate-dintre-punctele-obtinute-ovidiu-burca-il-acuza-pe-laszlo-balint-de-subiectivism-are-dreptate-pana-intr-un-anumit-pu-19132260

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-rapid-a-furat-startul-giulestenii-au-luat-exemplul-craiovei-si-se-antreneaza-de-o-mai-bine-de-o-saptamana-in-regie-cum-fenteaza-alb-visiniii-regulile-date-de-autoritati-19131626

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/noul-stadion-giulesti-valentin-stanescu-va-avea-alta-denumire-peluzele-tribunele-si-lojele-vor-purta-nume-ale-sportivilor-de-legenda-ai-clubului-rapid-19131987

Marius ANGHEL 12 May. 2020, 14:59 Liga 2
Pe aceeași temă