Rapid schimbă strategia în plin sezon. Andrei Nicolescu: ”Regândim obiectivul și acesta va fi reconstrucția.” Sunt anunțate restructurări de lot, iar noul antrenor va fi unul fără experiență

Răzvan STÎNGĂ 08 Nov. 2020, 15:58 Liga 2
Rapid schimbă strategia în plin sezon. Andrei Nicolescu: ”Regândim obiectivul și acesta va fi reconstrucția.” Sunt anunțate restructurări de lot, iar noul antrenor va fi unul fără experiență

Rapid trece printr-o criză care nu se mai termină. Are rezultate slabe în campionat, dar în acest moment echipa nu are nici antrenor, fiind pregătită de interimarul Mihai Iosif. Din cauza acestor multitudini de aspecte negative, conducerea giuleștenilor gândește o strategie pe termen mediu și lung, după cum a declarat Andrei Nicolescu.

Vicepreședintele Consiliului de Administrație al giuleștenilor a afirmat că la momentul actual se are în vedere o reconstrucție a echipei, iar obiectivul va fi, cel mai probabil, regândit. După următoarele ședinte din birouri vor fi luate anumite decizii, dar un lucru este cert.

Andrei Nicolescu, despre următorul antrenor al Rapidului: ”Nu cred că o astfel de decizie se poate mula pe unul titrat” 

Potrivit lui Andrei Nicolescu, în iarnă vor avea loc câteva restructurări la nivelul lotului, iar fotbaliștii care au avut un randament sub așteptări vor părăsi echipa. Planul pe termenul îndepărtat privește și promovarea tinerilor. Conducătorul a vorbit și despre următorul antrenor care va fi numit la echipă, iar acesta are toate șansele să nu fie neapărat unul foarte titrat, cu rezultate semnificative în spate.

Cumva, e clar că trebuie să regândim obiectivul acestui sezon și acesta va fi, după o analiză pe care o s-o facem, reconstrucția. Asta înseamnă că ne dorim un antrenor cu metodă, un antrenor care să vină cu o strategie nouă, un antrenor care să aibă viziune și să antreneze după metodele moderne. Nu cred cât în timpul în care vrem să reconstruim, și dacă avem în vedere să dăm mai mult credit jucătorilor tineri pe care îi avem, nu știu dacă omul pe care îl vom alege va face acest lucru. Nu cred că o astfel de decizie se poate mula pe un antrenor titrat, cu performanțe, care de la început ar putea să spună că are nevoie de un lot cu jucători experimentați.

Trebuie să ne gândim că la momentul la care suntem, trebuie să reconfigurăm obiectivul pentru anul acesta și să mergem cumva pe reconstrucție. Vrem să facem o strategie pe termen mediu spre lung. Anul trecut am făcut o strategie după dorința suporterilor rapidiști, făcută cu eforturi financiare foarte mari. Cred că am avut al doilea buget din Liga 2. S-a dovedit că nu a fost varianta câștigătoare. Atunci trebuie să gândim o strategie pe termen mediu și lung.

Cu siguranță vor fi niște restructurări la iarnă, dacă jucătorii nu înțeleg unde joacă, dacă nu au spiritul de sacrificiu, pentru că acum ne gândim la atitudine. Emoțional vorbind, jucătorii afectați nu sunt mașini, nu pot fi resetați, iar a doua zi să joace la capacitatea lor maximă”, a declarat Andrei Nicolescu pentru FC Rapid 1923.

Andrei Nicolescu: ”Cu unele alegeri ale lui Adrian Iencsi nu am fost de acord, dar le-am respectat” 

Vicepreședintele Consiliului de Administrație al Rapidului a detaliat subiectul antrenorului, din perspectiva celor care au fost la echipă în perioada anterioară. A afirmat că toți au avut mână liberă, iar conducerea a încercat să le facă pe plac, deși anumite cerințe nu au fost pe placul ei.

Antrenorii pe care noi i-am adus și-au format modul lor de lucru și chiar dacă noi cu unele alegeri ale lui Adrian Iencsi nu am fost de acord, le-am respectat. Chiar dacă el ne-a spus că ăsta, ăsta și ăsta nu mai trebuie să facă parte din echipă. Pentru că așa am considerat că e normal, ca unui antrenor să i se dea credit și să-și construiască echipa după percepția lui. Timpul ne-a demonstrat că deciziile nu au fost cele mai bune”, a mai afirmat Andrei Nicolescu.

Rapid a ajuns la trei eșecuri consecutive în Liga 2

Rapid a înregistrat al treilea eșec la rând în Liga 2, după 0-2 cu Petrolul, în etapa a 11-a. Pe lângă înfrângerea cu ploieștenii de vineri seară, a mai cedat și în confruntările cu U Craiova 1948 SA, 0-5, și cu CS Mioveni, 0-3. Mai mult, în acest interval a fost înregistrată și eliminarea din Cupa României, în fața divizionarei a treia, Progresul Spartac, 2-3 după reprizele adiționale.

Rapid e pe locul 13 în Liga 2, cu 13 puncte. Meciul din etapa a 12-a, cu Farul, este programat duminică, 15 noiembrie, de la ora 14:30.

Video: FC Rapid 1923

https://liga2.prosport.ro/seria-1/rapid-are-din-nou-probleme-cu-coronavirusul-petre-goge-e-in-izolare-pozitiv-la-echipa-secunda-sunt-mai-multe-cazuri-19156618

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ionut-voicu-a-ajuns-la-capatul-rabdarii-si-e-pregatit-sa-paraseasca-rapid-nu-am-vreo-problema-in-a-pleca-conducerea-sa-traga-linie-19156437

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-11-doar-cinci-meciuri-se-joaca-de-la-ora-1100-dupa-ce-doua-au-fost-amanate-de-la-ora-1200-se-joaca-derby-ul-asu-poli-fc-u-craiova-19156349

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 08 Nov. 2020, 15:58 Liga 2
Pe aceeași temă