Rapid, în stand-by! FRF nu i-a luat clubului din Giulești cele șase puncte, așa cum a fost somată de FIFA. Federația are nevoie de lămuriri din partea forului internațional

Marius ANGHEL 16 May. 2016, 23:33 Liga 2
Rapid, în stand-by! FRF nu i-a luat clubului din Giulești cele șase puncte, așa cum a fost somată de FIFA.** Federația are nevoie de lămuriri din partea forului internațional

Rapid scapă, pentru moment, de suspendarea de șase puncte dictată de FIFA. Giuleștenii au prezentat, luni, o înțelegere semnată cu fotbalistul englez Rhema Obed, iar Comitetul Executiv al FRF nu a ratificat decizia FIFA prin care clubul din Giulești pierdea șase puncte și ieșea, practic, din lupta pentru promovarea directă.

Joi, ProSport a scris despre procesul pe care Rhema Obed, fotbalist englez care a jucat la Rapid în toamna anului 2013, l-a câștigat împotriva clubului patronat de Valerii Moraru. Decizia FIFA? O depunctare de șase puncte care ar fi trebuit să intre în vigoare începând de luni. Forul internaționat a somat deja federația lui Burleanu, dar FRF a amânat luarea deciziei și a decis să ceară lămuriri suplimentare de la FIFA.

„Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal din data de 16 mai 2016 ia act de solicitarea FIFA din 11 mai 2016 cu privire la depunctarea clubului Rapid București precum și de Adresa FC Rapid S.A. prin care se solicită suspendarea executării acestei decizii. Mandatează Serviciul Juridic al FRF să solicite clubului Rapid documentele relevante, clubul având obligația de a prezenta FRF și FIFA respectivele documente într-un termen de 48 de ore”, se arată în comunicatul FRF.

Fostul junior de la Arsenal a mutat și munții din loc pentru a-și face dreptate și a dat în judecată la FIFA clubul patronat de Valerii Moraru. Rapid îi datorează 50.000 de euro, iar fotbalistul a câștigat la FIFA memoriul pe care l-a depus împotriva clubului din Giulești. Oficialii FIFA au decis ca gruparea din Grant să-i achite în termen de două săptămâni suma de 50.000 de euro, însă avocații de la Rapid au încercat să-l convingă pe britanic să accepte amânarea plății până în luna iunie. „Nu sunt de acord cu această propunere pentru că Rapid poate nu promovează în primul eșalon, poate patronul părăsește echipa sau poate clubul intră în faliment. Prin ceea ce fac vreau să atrag atenția asupra sclaviei la care sunt supuși în România nu numai fotbaliștii, ci și oamenii din staff-urile tehnice”, explica în urmă cu o săptămână Rhema pentru ProSport.

Scăpată pentru moment de depunctare, Rapid rămâne pe primul loc din play-off-ul Seriei 1 a Ligii 2, cu 37 de puncte, două peste Dunărea Călărași, iar miercuri, de la ora 18:00, joacă la Constanța, cu Farul.

Marius ANGHEL 16 May. 2016, 23:33 Liga 2
Pe aceeași temă