Rapid face încă un pas spre Liga 1, Mihai Iosif e bucuros pentru suporteri: ”Le-am adus lumina în suflet. Pot să bea un pahar de vin liniștiți”

Marius ANGHEL 01 May. 2021, 23:51 Liga 2

Rapid a depășit cu FK Csikszereda pasa neagră pe care a traversat-o în precedentele două etape ale play-off-ului Ligii 2 (0-1 la ”FC U” Craiova și 1-1 cu CS Mioveni), după startul cu trei victorii consecutive în grupa de promovare (1-0 la FK Csikszereda, 4-1 cu Dunărea Călărași și 2-1 la ASU Poli).

Giuleștenii au câștigat cu 2-0 jocul retur cu FK Csikszereda, s-au distanțat la patru puncte de locul 3, ocupat de CS Mioveni, și fac un nou pas către promovarea în Liga 1.

Mihai Iosif, după victoria Rapidului cu FK Csikszereda și în retur: ”Mi s-a părut o echipă foarte bună”

Golurile meciului desfășurat la Mogoșoaia cu trupa din Miercurea Ciuc au fost marcate de Cătălin Hlistei (17 – penalty) și Adrian Bălan (66). Jocul a adus multe ocazii pentru ambele echipe, însă Csikszereda a fost cu ratările și Rapidul cu reușitele.

”A fost un meci foarte greu, așa cum am preconizat. Mi s-a părut Csikszereda o echipă foarte bună. A fost și un teren foarte bun. Suntem fericiți că am câștigăm, suntem fericiți că le-am adus bucurie suporterilor noștri și pot să bea un pahar de vin liniștiți și le-am adus lumina în suflet”, a spus antrenorul Mihai Iosif la finalul jocului, la Rapid TV.

Cum i-a motivat pe jucători la pauză: ”Le-am spus că avem 1-0, suntem în avantaj și că trebuie să dăm al doilea gol ca să avem liniște”

Spre deosebire de jucătorii săi care au vorbit după meci, Hlistei, Bălan și Sefer, Mihai Iosif a oferit mai puține amănunte despre modul în care a reușit Rapid să facă diferența în meciul cu Csikszereda.

”Cred că am stat foarte bine în teren și am dat dovadă, în repriza a doua mai ales, de maturitate. Aici suntem un grup extraordinar. Suferim, ne iubim, ca fotbaliști, bineînțeles, nu interpretați greșit, și dăm totul, unul pentru celălalt, tot ceea ce înseamnă în vestiar.

Le-am spus că avem 1-0, suntem în avantaj și că trebuie să dăm al doilea gol ca să avem liniște, pentru că eu, de când am luat echipa, am spus că am încredere în această echipă și în acești băieți minunați, cărora le transmis și pe această cale, ca și suporterilor și întregilor lor familii, sărbători fericite”, a spus Iosif.

Rapid, la șapte puncte peste Dunărea, însă Iosif vede toate echipele echilibrate

În etapa a 7-a a play-off-ului Ligii 2, Rapid joacă vineri, 7 mai, de la ora 21:00, la Dunărea Călărași, ocupanta locului 4, cu șapte puncte mai puțin în clasament, 39 față de 46. Cu un succes în deplasare, trupa giuleșteană va elimina încă o adversară din lupta pentru promovare. Pe Dunărea, Rapid a învins-o atât în sezonul regular, cu 4-0, la Buftea, cât și în turul play-off-ului, 4-1, tot la Buftea.

”Nu cred că a fost un meci ușor și nu cred că va fi vreun meci ușor. Toate sunt duse la extrem, toate sunt foarte foarte grele. Am spus-o, poate mă repet a nu știu câta oară, poate zic unii că spun vorbe mari… Nu, sunt niște echipe foarte echilibrate. Și spun din nou. Dacă luăm șase echipe din play-out, pot juca oricând de la egal la egal cu cele din play-off”, e de părere Mihai Iosif, care a avut și un mesaj pentru suporteri, înainte de Paște: ”Cine ține cu Rapid, s-aibă Paște fericit! Vă iubesc!”

În urma acestui succes, Rapid a acumulat 46 de puncte, a rămas la trei puncte în spatele liderului ”FC U” Craiova (49 puncte) și se distanțează la patru puncte de CS Mioveni (locul 3, 42 puncte).

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gemenii-golului-au-recidivat-cu-fk-csikszereda-iar-rapid-se-indreapta-catre-promovarea-mult-dorita-catalin-hlistei-trebuie-sa-continuam-cu-atitudine-si-motivatie-19182633

https://liga2.prosport.ro/seria-1/rapid-fk-csikszereda-se-joaca-de-la-ora-2000-la-mogosoaia-giulestenii-au-sansa-sa-se-desprinda-de-cs-mioveni-19182470

 

Marius ANGHEL 01 May. 2021, 23:51 Liga 2
Pe aceeași temă