Rapid e pregătită să redebuteze în Liga 2, dar Ștefan Grigorie recunoaște: ”Nu e totul perfect”. Lucrurile pe care giuleștenii trebuie să le rezolve și de ce partida cu Ripensia e cu ”cuțitul la os”

Autor: Răzvan STÎNGĂ Publicat: 18 Feb. 2021, 08:55 Actualizat: 18 Feb. 2021, 09:49 Liga 2
Rapid e pregătită să redebuteze în Liga 2, dar Ștefan Grigorie recunoaște: ”Nu e totul perfect”. Lucrurile pe care giuleștenii trebuie să le rezolve și de ce partida cu Ripensia e cu ”cuțitul la os”

Liga 2 redebutează, iar ultimele etape din sezonul regular vor decide traiectoria fiecărei echipe, care va merge în grupa pentru promovare sau în grupa de retrogradare. Rapid începe anul cu Ripensia, pe teren propriu, iar Ștefan Grigorie a vorbit despre meci și perioada de pregătire.

Ștefan Grigorie recunoaște că nu e totul perfect la Rapid, dar că lucrurile se pot regla 

Antrenorul secund al giuleștenilor a precizat că echipa se află într-un moment bun, mai ales că i-a simțit bine pe jucători în stagiul din această iarnă, cât și în partidele de verificare. Însă, el a recunoscut că mai sunt anumite detalii de pus la punct, nu foarte importante, ci mici amănunte.

Echipa e ok, pe jucători i-am simțit motivați. I-am simțit în același timp relaxați. Nu e o crispare din partea lor, ceea ce e un lucru bun. Avem capacitatea să îi mobilizăm foarte bine pentru aceste meciuri. Nu trebuie să aibă trac, pentru că mulți dintre ei cunosc Rapidul, sunt de doi ani, trei ani aici. Jucătorii noi care au venit, au experiență și nici pentru ei nu ar trebui să fie dificil. Cei care au venit acum, au fost doriți de Nicolae Grigore și se pliază pe filozofia lui.

Nu pot să spun că e totul perfect, nu cred că la celelalte echipe e totul perfect, dar sunt lucruri care pot fi rezolvate pe parcurs. Nu sunt însă probleme majore și sută la sută vom fi pregătiți pentru primul meci”, a spus Ștefan Grigorie, pentru FC Rapid 1923.

O problemă de care Rapid se poate lovi în meciul cu Ripensia, dar și în cele din perioada imediat următoare este legată de starea terenurilor. Dată fiind filozofia pe care Nicolae Grigore mizează, suprafețele de joc au o însemnătate importantă, potrivit lui Ștefan Grigorie.

Pentru o echipă care își dorește să paseze, să controleze jocul în orice moment, e clar că terenul nu ne ajută. Dar eu am un principiu, că jucătorii cu calitate se adaptează oricând. Jucătorii de câmp au calitate și pot să se adapteze și pe un teren mai prost. E clar că terenul te dezavantajează în anumite condiții, dar sper ca la ora primului joc, cu Ripensia, să avem un gazon bun. Vremea să se încălzească, iar gazonul să fie unul bun”, a continuat Grigorie.

Ștefan Grigorie, despre meciul cu Ripensia: ”Vor evolua cu cuțitul la os” 

În ceea ce privește confruntarea cu Ripensia, Ștefan Grigorie se așteaptă la una complicată, chiar dacă Rapid pare că pornește cu prima șansă, Deși sunt în zona inferioară a clasamentului, ”secundul” consideră că timișorenii vor da totul să scape de ultimele poziții, care îi pot trimite în Liga 3.

Ripensia nu a făcut prea multe schimbări iarna asta, dar va evolua cu cuțitul la os. E o echipă omogenă, o echipă care alternează momentele de apărare cu cele de presing. E o echipă cu talie, un alt detaliu de care trebuie să ținem cont. Evident, știm totul despre ea”, a precizat ”secundul” Rapidului, cu privire la Ripensia.

Rapid și Ripensia vor juca, în etapa a 16-a din Liga 2, duminică de la ora 11:00. Apoi, giuleștenii vor merge pe terenul celor de la SCM Gloria Buzău, în timp ce oaspeții vor evolua la Timișoara cu FK Csikszereda.

Foto: FC Rapid 1923

 

Autor: Răzvan STÎNGĂ Publicat: 18 Feb. 2021, 08:55 Actualizat: 18 Feb. 2021, 09:49 Liga 2
Pe aceeași temă