Protest la Satu Mare! Jucătorii Olimpiei au refuzat să se pregătească. Antrenorul e alături de ei: „Nu vor fi sancționați deloc. Au dreptate”

Marius ANGHEL 16 Nov. 2016, 16:14 Liga 2
Protest la Satu Mare! Jucătorii Olimpiei au refuzat să se pregătească.** Antrenorul e alături de ei:

Aflat într-un continuu progres în campionat, momentan aflându-se pe locul 4 în Liga 2, cu 30 de puncte, cu șase mai puține față de liderul Juventus București, clubul Olimpia Satu Mare continuă să nu atragă privirile investitorilor. Echipa susținută din banii autorităților locale sătmărene întâmpină din nou probleme serioase din cauza restanțelor financiare. După ce marți jucătorii s-au pregătit în sală, iar astăzi ar fi trebuit să facă antrenamente în sala de baschet și handbal, în lipsa unui teren de iarbă care să nu fie mocirlos, elevii lui Bogdan Andone au hotărât să protesteze și nu au dorit să iasă la antrenament.

Neplătiți de trei luni de zile, jucătorii echipei care nu a mai pierdut în ultimele opt etape în campionat, perioadă în care au înregistrat șase victorii, s-au săturat să se antreneze pe burta goală și au refuzat să se pregătească, în speranța că informațiile vor ajunge și la politicienii locali. Cum conducătorii clubului nu sunt în stare să facă rost de bani din mediul privat, singura speranță a jucătorilor și a staff-ului tehnic de a-și încasa banii este de a obține o nouă suplimentare de buget din partea Consiliului Local și Județean. La începutul lunii octombrie, Consiliul Local vota ca Olimpia să beneficieze de încă 400 de mii de lei pentru a-și achita din datorii, dar se pare că între timp banii s-au consumat, iar jucătorii au ajuns din nou la trei luni de restanțe.

„Jucătorii nu s-au antrenat astăzi din motive financiare, au refuzat. A fost un fapt, nu s-au antrenat. Le-am respectat decizia, ce să fac? Nu vor fi sancționați deloc. Asta este situația, ăsta este fotbalul în ziua de astăzi. Au dreptate. Sunt în trei luni și jumătate de restanțe. Așteaptă să se rezolve anumite probleme. E echipa primăriei și a Consiliului Județean. Se așteaptă o suplimentare de bani, probabil asta este singura șansă, fiind ultimele trei luni din acest an, octombrie, noiembrie și decembrie în care nu există altă posibilitate de a se plăti salariile decât de la Consiliul Județean. Nu există absolut nimeni care să dea bani la Olimpia Satu Mare. Din păcate, nu s-a găsit niciun investitor. Mâine, la ora 11:00, avem antrenamentul programat. Acum rămâne de văzut ce va fi, dacă se antrenează sau nu”, a comentat, pentru Liga2.ro, antrenorul Bogdan Andone decizia jucătorilor.

Olimpia Satu Mare urmează să joace sâmbătă, de la ora 11:00, în deplasare la Râmnicu Vâlcea, cu CSM. Sătmărenii pleacă la Râmnicu Vâlcea vineri.

Foto: Satu Mare online

Marius ANGHEL 16 Nov. 2016, 16:14 Liga 2
Pe aceeași temă