„Promovarea se face în culise”

27 Dec. 2008, 10:32 Liga 2

Antrenorul Petrolului, Eusebiu Tudor, a vorbit pentru site-ul www.liga2.ro despre șansele echipei ploieștene la promovare, despre probleme din campioant dar și despre rivalitatea cu FC Ploiești.

Petrolul ocupă doar locul opt la jumătatea campionatului, la 11 puncte de locul secund, iar tehnicianul “lupilor galbeni” spune că preferă un parcurs onorabil al echipei pe care o pregătește, decât o promovare obținută prin jocuri de culise.

Care credeți că mai sunt șansele Petrolului la promovare?
Șanse mai sunt. Putem recupera puncte importante în primele trei etape din retur. Sper să pornim bine în primăvară și cred că începutul va conta foarte mult, pentru noi, dar și pentru ceilalți.

 

Cu cine va fi lupta directă?
Noi mai avem de recuperat destul de mult și va fi foarte dificil. Mai sunt însă multe meciuri și totul este posibil. Din păcate, lupta la promovare este influențată de faptul că, până acum, s-au retras două echipe din campionat. Va fi și mai greu dacă și alte echipe vor renunța pentru că, dacă nu va mai retrograda nimeni, formațiile care rămân vor ceda mai ușor puncte. Ne vom lupta cel mai probabil cu cei de la FC Ploiești. Teoretic, și Ceahlăul poate pierde promovarea, dar mă îndoiesc că se va întâmpla asta.

 



Acele echipe nu vor ceda puncte mai ușor și Petrolului?

Nu, pentru că noi jucăm numai pe teren. Nu vreau să dau nume, dar sunt formații ale căror jucători au luat cartonașe galbene să nu joace cu anumite echipe. Au fost probleme mari de arbitraj în tur. Noi am jucat pe teren la Snagov și Giurgiu și am luat două puncte, cu Dinamo II am avut probleme mari, iar alții au câștigat meciuri care au fost blocate la pariuri. Anul trecut ne-a bătut Progresul, după o greșeală de arbitraj, iar, la conferința de presă, când a fost întrebat dacă va juca și la Giurgiu la fel, Șumudică a întrebat cât oferim. Vedeți acum ce se întâmplă cu Otopeniul. Dacă s-ar fi jucat corect, ar fi trebuit să promoveze FC Brașov și Petrolul în sezonul trecut.

 

Acum cum va fi?
Nu știu cum va fi, însă vă spun că prefer, cu siguranță, ca echipa mea să joace bine, să facă spectacol, decât să promoveze în culise. N-aș putea suporta să-mi spună cineva că m-a promovat conducerea! Avem un lot foarte bun, dar mai apare și ghinionul, mai greșim și noi, mai sunt și alți factori externi. Dar asta nu-i o problemă. La ce jucători avem, trebuie să batem tot. Asta mă oftică cel mai tare, că au fost meciuri la care n-am jucat la adevărata valoare.

 

Multă lume vorbește despre rivalitatea dintre Petrolul și FC Ploiești…
S.T.: Cred că rivalitatea există între galerii, între susținătorii celor două echipe. Pentru mine, cealaltă echipă din Ploiești este ca oricare alta, ca Dinamo II sau Progresul.

 

Articol scris de Ciprian RADU

27 Dec. 2008, 10:32 Liga 2
Pe aceeași temă