Progresul Spartac stă în prima etapă a play-out-ului, iar Andrei Erimia a programat un amical. Antrenorul, opinie despre grupa pentru evitarea retrogradării

Andrei PASCU 16 Mar. 2023, 13:04 Liga 2
Progresul Spartac stă în prima etapă a play-out-ului, iar Andrei Erimia a programat un amical. Antrenorul, opinie despre grupa pentru evitarea retrogradării

Progresul Spartac face parte din Grupa B a play-out-ului Ligii 2, iar în prima etapă nu va juca.

A fost desemnată, în urma tragerii la sorți, că va fi formația care nu va disputa meci în primul weekend, dat fiind faptul că grupele pentru evitarea retrogradării au șapte echipe.

Progresul Spartac, mulțumită că a fost repartizată în Grupa B a play-out-ului. Impresiile lui Andrei Erimia

Andrei Erimia, antrenorul bucureștenilor, a declarat după tragerea la sorți că e mulțumit cu repartizarea în Grupa B, considerând că echipa lui ar fi avut mai mult de tras dacă ar fi făcut parte din Grupa A. Oricum, Progresul Spartac tot are puncte de recuperat în raport cu primul loc care scapă de emoțiile retrogradării.

Înainte de startul play-out-ului, se află pe locul 5, cu 17 puncte, la șapte puncte sub locul 4, CSC Dumbrăvița. Poziția a 5-a duce, la finalul meciurilor din grupă, la disputarea barajului de menținere în Liga 2, cu locul 5 din Grupa A.

Progresul Spartac a programat un amical

Referitor la modul în care se va pregăti Progresul Spartac în această perioadă, pentru că nu va juca în Liga 2, Andrei Erimia a programat un prim meci amical, cu FC Pucioasa, locul 7 în Seria 4 a Ligii 3. E posibil să mai fie programat un test, pentru săptămâna următoare, dar deocamdată nu e stabilit.

Comparativ cu cealaltă grupă de play-out, sunt mulțumit! E o clasare care ne-a oferit o grupă bună, mai bună. Era mult mai greu dacă eram în cealaltă, era mai greu să ne atingem obiectivul.

Nu știu dacă ne avantajează sau nu că nu vom juca în prima etapă, cert este că vom avea timp să pregătim, să facem anumite ajustări. E important ca, indiferent de pauză, de terenuri, de adversari, de grupă, să câștigăm meciuri.

Vineri o să avem un amical cu Pucioasa și deja am discutat, aștept răspunsul, pentru un meci amical pentru săptămâna următoare”, a spus Andrei Erimia.

Progresul Spartac, pe loc de baraj înainte de startul Grupei B a play-out-ului

Progresul Spartac ocupă locul 5 în Grupa B a play-out-ului de Liga 2, cu 17 puncte, cu un punct peste locul 6, Ripensia. Progresul Spartac a terminat cu Poli Iași (deplasare) sezonul regular și a pierdut cu 1-3.

În 2023, Progresul Spartac a reușit o surpriză în duelul cu FK Miercurea Ciuc, scor 2-2, iar apoi a făcut o altă remiză, 0-0 cu CSC Dumbrăvița. Ulterior, a venit duelul de la Iași, în care a cedat.

Primul meci din play-out, în etapa a 2-a, aduce pentru Progresul Spartac un duel pe teren propriu, cu FC Brașov. În sezonul regular, partida dintre cele două s-a terminat cu victoria formației lui Andrei Erimia, scor 2-1.

Foto și video: Progresul Spartac

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sapte-echipe-din-liga-2-si-doua-din-liga-3-dau-cate-doi-jucatori-la-nationala-u19-a-romaniei-pentru-turul-de-elita-din-franta-steaua-si-unirea-slobozia-au-cate-doi-convocati-19263319

https://liga2.prosport.ro/program-tv/play-off-ul-incepe-joi-cu-steaua-ca-gazda-iar-prima-etapa-se-incheie-tot-la-bucuresti-jocurile-din-prima-runda-a-play-out-ului-se-disputa-toate-in-acelasi-timp-19263225

https://liga2.prosport.ro/seria-1/astazi-se-trage-la-sorti-programul-play-off-ului-si-play-out-ului-din-liga-2-componenta-grupelor-si-numarul-de-puncte-cu-care-echipele-incep-noua-faza-a-campionatului-19263138

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-a-scumpit-biletele-pentru-meciurile-din-play-off-ul-ligii-2-fanii-cainilor-trebuie-sa-scoata-mai-mult-din-buzunar-pentru-accesul-pe-arcul-de-triumf-19263367

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-a-venit-mai-devreme-in-bucuresti-pentru-meciul-cu-steaua-19263358

Andrei PASCU 16 Mar. 2023, 13:04 Liga 2
Pe aceeași temă