Progresul Spartac, în fața primului meci din play-out-ul Ligii 2. Andrei Erimia, prudent înaintea partidei cu FC Brașov: ”Nu a uitat duelul trecut, câștigat de noi”

Andrei PASCU 31 Mar. 2023, 16:24 Liga 2
Progresul Spartac, în fața primului meci din play-out-ul Ligii 2. Andrei Erimia, prudent înaintea partidei cu FC Brașov: ”Nu a uitat duelul trecut, câștigat de noi”

Progresul Spartac va debuta sâmbătă în play-out-ul Ligii 2, în etapa a 2-a, când va întâlni, în Grupa B, FC Brașov, pe teren propriu. Este primul duel după o pauză lungă pentru formația bucureșteană, care nu a mai jucat un meci oficial din 12 martie, când pierdea cu 1-3 în fața Politehnicii Iași, în sezonul regular.

Progresul Spartac a fost desemnată să stea în prima rundă din play-out, iar apoi a venit pauza competițională pentru confruntările echipelor naționale. Așadar, aproape trei săptămâni fără confruntare oficială, dar Andrei Erimia a încercat să pună la punct minusurile, să le rezolve.

Progresul Spartac debutează în play-out-ul Ligii 2 cu FC Brașov

Înaintea confruntării cu brașovenii, antrenorul a declarat că e convins că jucătorii au înțeles cât de importante sunt etapele rămase de jucat din play-out, care până la urmă vor decide dacă Progresul Spartac va cădea sau va rămâne în Liga 2.

Erimia se așteaptă ca FC Brașov să vină la meci și cu gândul răzbunării, pentru că în sezonul regular Progresul Sprtac s-a impus, pe teren propriu, în septembrie anul trecut, cu 2-1.

Brașov e o echipă care a ratat de puțin accederea în play-off, era pe un trend ascendent. Nivelul ei, ca fond de joc, a crescut, iar rezultatele au fost destul de bune în ultima perioadă, chiar și runda trecută, când a revenit de la 0-1 și a făcut-o de o manieră categorică, având, chiar în zece oameni, ocazii majore de a marca.

Cu siguranță va fi un adversar care nu a uitat că în tur am câștigat cu două goluri marcate după minutul 90 și va fi un meci important și dificil pentru noi.

Sunt sigur că jucătorii vor fi conștienți că de acum ne așteaptă momente grele în perioada următoare, să facă tot ce pot când vor intra ca titulari sau de pe bancă, pentru că am încredere în fiecare dintre ei”, a spus Andrei Erimia.

Revenire importantă la Progresul Spartac, dar și două accidentări 

Progresul Spartac a avut, sâmbăta trecută, un meci amical cu CS Mioveni, pe terenul formației din prima ligă, pe care l-a pierdut cu 0-2. Golurile au venit în partea secundă, după 0-0 la finalul primelor 45 de minute.

După reluare, CS Mioveni a reușit să marcheze nu foarte repede, deschizând scorul în minutul 59, prin Liviu Antal. Deși în ultima jumătate de oră s-au făcut mai multe schimbări, conform informațiilor oferite de Progresul Spartac, echipa lui Andrei Erimia a reușit să conteze chiar și în atac, punând ceva probleme pe faza ofensivă.

A avut câteva șanse bune formația din Liga 2, atacuri finalizate cu șuturi cadrate. Ocazia de remarcat este cea a lui Nicolas Tong, care a trimis în bară. Însă, apoi tot CS Mioveni a reușit să marcheze, în minutul 89, prin Andrei Militaru.

Progresul Spartac, fără doi jucători titulari la partida cu FC Brașov

În acel meci, pe teren a revenit și fundașul camerunez Ulrich Bardot, în vârstă de 25 de ani, care n-a mai jucat din etapa a 8-a a sezonului regular, cu Unirea Dej, de la 1 octombrie, când s-a accidentat grav.

Până la finalul stagiunii însă, Erimia e sceptic că va miza pe apărător din poziția de titular. Este și o veste proastă pentru Progresul Spartac, având doi noi jucători accidentați înaintea disputei cu Brașov.

A fost o surpriză plăcută revenirea lui Ulrich, nu ne așteptam să revină în acest sezon. Se antrenează cu echipa, după o perioadă lungă de inactivitate și mai durează până va fi apt, însă poate fi una dintre soluții pe parcursurile meciurilor.

Nu am reușit să ne bucurăm de vestea asta, că avem tot lotul valid, pentru că la începutul săptămânii s-au accidentat doi jucători importanți pentru noi”, a mai spus Erimia.

Progresul Spartac, pe loc de baraj în Grupa B a play-out-ului

Progresul Spartac ocupă locul 5 în Grupa B a play-out-ului de Liga 2, cu 17 puncte, cu un punct peste locul 6, Ripensia. Progresul Spartac a terminat cu Poli Iași (deplasare) sezonul regular și a pierdut cu 1-3.

În 2023, Progresul Spartac a reușit o surpriză în duelul cu FK Miercurea Ciuc, scor 2-2, iar apoi a făcut o altă remiză, 0-0 cu CSC Dumbrăvița. Ulterior, a venit duelul de la Iași, în care a cedat, iar deocamdată nu a luat startul în grupa pentru evitarea retrogradării.

Primul meci din play-out, în etapa a 2-a, aduce pentru Progresul Spartac un duel pe teren propriu, cu FC Brașov. În sezonul regular, partida dintre cele două s-a terminat cu victoria formației lui Andrei Erimia, scor 2-1.

Foto și video: Progresul Spartac

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-ovidiu-burca-are-o-convingere-la-dinamo-si-incearca-sa-le-o-transmita-si-jucatorilor-sai-vom-promova-in-acest-an-in-superliga-argumentele-antrenorului-19264846

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-intalneste-unirea-constanta-19264842

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-preia-sefia-in-grupa-b-a-play-out-ului-daca-isi-ia-revansa-in-fata-progresului-spartac-dan-alexa-ar-fi-o-palida-consolare-19264841

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-poate-evita-locurile-direct-retrogradabile-cu-un-succes-contra-ripensiei-iar-cosmin-stan-le-doreste-adversarilor-sa-se-salveze-19264838

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sc-otelul-succes-in-partida-cu-steaua-19264828

 

 

Andrei PASCU 31 Mar. 2023, 16:24 Liga 2
Pe aceeași temă