Progresul Spartac a rezistat eroic contra CFC Argeș. Andrei Erimia: ”Încă un meci, nu mai țin minte al câtelea, pe care îl pierdem la un singur gol diferență”

Marius ANGHEL 02 Mar. 2024, 18:30 Liga 2
Progresul Spartac a rezistat eroic contra CFC Argeș. Andrei Erimia: ”Încă un meci, nu mai țin minte al câtelea, pe care îl pierdem la un singur gol diferență”

Progresul Spartac a făcut față eroic unui meci în care a evoluat din minutul 14 cu un jucător în minus și a pierdut din cauza penalty-ului rezultat din acea fază. 0-1 a fost scorul în partida susținută sâmbătă de bucureșteni la Mioveni, contra Campionii FC Argeș, marea dezamăgire a acestui sezon de Liga 2.

Andrei Erimia a vorbit despre frustrări și le-a spus argeșenilor, la cererea lor, și planurile clubului pentru restul sezonului, planuri tot amintite în ultima vreme!

Progresul Spartac a rezistat fără gol contra CFC Argeș, în inferioritate, mai bine de 70 de minute

Jocul dintre CFC Argeș și Progresul Spartac era oricum dezechilibrat, chiar dacă diferența de locuri dintre cele două formații nu era atât de mare. Trupa piteșteană, una dintre cele mai importante din competiție, dar o dezamăgire a sezonului, în ciuda condițiilor de care dispune, era mare favorită să câștige întâlnirea cu ultima clasată, echipă ca și retrogradată.

Din minutul 14, pe un contraatac, Buhăcianu a fost tras din spate în careu de Eduard Radu, iar arbitrul George Roman a acordat penalty și eliminare. A transformat același Valentin Buhăcianu, în minutul 17, ceea ce avea să rămână singurul gol al partidei, spre surprinderea asistenței și a celor care urmăresc campionatul.

Pentru a înțelege mai exact ceea ce a simțit clubul piteștean, redăm fragmente din cronica sa despre acest meci: ”Chiar dacă piteștenii au reușit să se impună, jocul alb-violeților a lăsat mult de dorit, în multe momente ale disputei fiind dominați de adversar. (…) Deși au avut om în plus, argeșenii nu au reușit să se impună la o diferență mai mare de scor, spre dezamăgirea fanilor care așteptau un succes mult mai clar. Argeșul putea intra la cabine cu un avantaj liniștitor, însă Buhăcianu, Rusu și Petrescu s-au jucat cu nervii spectatorilor, ratând cu nonșalanță ocazii mari de gol. După revenirea de la vestiare, jocul formației pregătite de Eugen Neagoe a scăzut mult în intensitate, devenind unul foarte slab și fără orizont. Singura oportunitate de gol a echipei noastre i-a aparținut lui Angelov, bulgarul trimițând pe lângă poartă din 6 m.”

Iată ce a comunicat Progresul Spartac despre acest joc pierdut:

”Pe o atmosferă de sărbătoare, dacă nu prin rezultatele celor două formații, ci prin înfrățirea celor două galerii, Progresul suferă astăzi cea mai „dulce” înfrângere a sezonului, cedând în deplasare la Mioveni la un singur gol, după 75 de minute petrecute în doar zece jucători.
După eliminarea și penalty-ul cauzat de Eduard Radu după un sfert de oră de joc, priveam cu îngrijorare la restul de meci rămas pe cronometru, existând pericolul nu doar al unui nou eșec sever, ci și a unei potențiale lipse de faze ofensive care puteau apărea din partea progresiștilor, prin natura lotului experimentat alb-violet. Iată, însă, că după o repriză în care defensiva noastră a strălucit în fața porții lui David Dumitrescu, a doua jumătate a partidei a fost mai prielnică jucătorilor bleu-albaștrii, care deși au lăsat o mare parte din inițiativă adversarilor, au început să și aibă și câteva șanse bune de egalare la poarta argeșenilor.
Și cam asta am vrea să vedem acest sezon din partea tinerilor noștri, o creștere constantă în joc, o luptă constantă pentru balon, și o încercare onestă de a juca cel mai frumos fotbal posibil. Nu de dragul unei șanse inexistente de a ne salva de la retrogradare, ci pentru evoluția lor ca fotbaliști, pe care sperăm să o vedem cel mai bine odată cu revenirea Progresului din Intrarea Varbiei, din această toamnă.”

Andrei Erimia: ”Încă un meci, nu mai țin minte al câtelea, pe care îl pierdem la un singur gol diferență”

Andrei Erimia a vorbit, după joc, de sentimente de frustrare din cauza faptului că echipa sa a pierdut un nou joc în acest sezon la un singur gol diferență.

”Mă domină un sentiment de frustrare, pe care l-am întâlnit de multe ori în sezonul ăsta. E încă un meci, nu mai țin minte al câtelea, pe care îl pierdem la un singur gol diferență. Sigur că, ținând cont de modul în care s-au desfășurat lucrurile și de faptul că din minutul 15 am primit gol și am rămas fără fundașul central, eliminat, putem spune că faptul că am reușit să menținem scorul ăsta și să avem câteva situații de a egala, e un lucru pozitiv. Și, într-adevăr, băieții au dat dovadă de caracter, de multă ambiție, au jucat, a trebui să fac schimbări, la un moment dat, și au intrat juniori de 2009, 2008, din Academie. Ăsta iarăși este un motiv de bucurie pentru noi. Însă, totuși, golul pe care l-am luat a fost iarăși după o serie de erori care nu ar fi trebuit să se întâmple, sau cel puțin noi credeam că ne-am învățat lecția, dar se pare că nu.

Au fost momente bune în jocul nostru, în care am reușit să facem presing avansat, în care i-am ținut departe, cu linia de fundași destul de avansată. Sigur că asta exercită sau ne face uneori să fim vulnerabili. Însă nu e prima dată când punem probleme unor echipe mult mai puternice decât noi din toate punctele de vedere. Totuși, partea asta bună e meritul băieților, i-am felicitat, dar, de asemenea, ne face să fim și puțin frustrați, pentru că de multe ori suntem aproape, dar nu am reușit niciodată să câștigăm”, a comentat antrenorul Progresului Spartac.

Progresul Spartac, în eșecul cu CFC Argeș: Dav. Dumitrescu – Seb. Radu, Parfeon (cpt.)(Ant. Preda 86′), Ed. Radu, Andr. Florescu – M. Dumitru (Paliu 29′), I. Costea, Rz. Stîngă (Crivac 46′), Tong (Dinache 86′) – Mat. Andrei (D. Geană 79′), A. Chirițoiu. Rezerve neutilizate: Al. Soare, D. Paraschiv – Străchinescu, Răducioiu.

Progresul Spartac, la al optulea meci pierdut la o diferență minimă de scor

Pentru Progresul Spartac, acesta a fost al 16-lea eșec suferit în acest sezon, în 17 etape. Singura echipă împotriva căreia a reușit să câștige un punct a fost CSM Reșița, în deplasare, scor 0-0, în etapa a 5-a.

Echipa lui Andrei Erimia a ajuns la o serie de 13 meciuri pierdute, iar la o diferență de un gol a cedat în acest sezon în fața formațiilor Corvinul (1-2 acasă), Viitorul Pandurii (1-2 acasă), CS Tunari (1-2 acasă), Metaloglobus (0-1 acasă), Unirea Dej (0-1 în deplasare), CSC Șelimbăr (1-2 în deplasare), CSM Slatina (0-1 în deplasare) și CFC Argeș (0-1 în deplasare). Are opt astfel de partide pierdute la limită, celelalte fiind cedate cu rezultate de 0-3 (două), 0-6 (unul), 1-3 (trei), 1-6 (unul) și 1-5 (unul).

Cu punctul obținut în 17 etape, Progresul Spartac ocupă locul 20, ultimul, fiind la 18 puncte în spatele clasatei pe ultima poziție care asigură menținerea, CSC Dumbrăvița (19 puncte). Din acest sezon au mai rămas de jucat două partide în sezonul regular și șase în play-out, astfel că bucureștenii mai pot acumula cel mult, dacă ar câștiga tot, 24 de puncte.

”Primul obiectiv ar fi să câștigăm un meci”

Antrenorul Progresului Spartac a vorbit, fiind întrebat, despre ce obiective mai are echipa în acest final de sezon, dar și mai apoi.

”Avem câteva obiective clare. Primul ar fi să câștigăm un meci, pentru că chiar dacă au fost destule meciuri în care am fost aproape nu am reușit. Altul, și cel mai important, este construirea unei echipe pentru sezonul viitor, cu care să putem aborda revenirea în Liga 2. Sigur că e o reală provocare, ținând cont că suntem o echipă cu un buget foarte limitat, dar am arătat și în trecut că putem face surprize de genul ăsta și concura cu echipe mult mai bine susținute din punctul ăsta de vedere. Și, ne asemenea, ne dorim foarte tare să reușim să ne modernizăm stadionul, în așa fel în cât să nu mai fim nevoiți să jucăm meciurile de acasă pe alte stadioane, ceea ce a fost un mare dezavantaj și o mare frustrare pentru noi. Și să ne întâlnim cu suporterii nostri, care veneau într-un număr destul de mare în Vrabiei, în stadionul de acasă”, a spus Erimia.

În ultimele două etape din sezonul regular, Progresul Spartac are meciuri cu Unirea Slobozia (locul 3), acasă, la Buftea, și Ceahlăul Piatra Neamț (locul 6), în deplasare, echipe care probabil vor juca mai departe în play-off, deci va avea șanse mici să poată obține împotriva lor victoria mult dorită.

Declarațiile lui Andrei Erimia după Campionii FC Argeș – Progresul Spartac 1-0:

https://www.youtube.com/watch?v=EE3xnQfC54Y

 

Foto și video: Campionii FC Argeș
Foto: Progresul Spartac

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-17-liga-2-19301288

Marius ANGHEL 02 Mar. 2024, 18:30 Liga 2
Pe aceeași temă