Progresul Spartac a câștigat la scor amicalul cu naționala U19 a României formată din jucători testați de Alexandru Pelici. În minutul 14 se înscriseseră deja patru goluri

Marius ANGHEL 02 Nov. 2022, 18:25 Liga 2
Progresul Spartac a câștigat la scor amicalul cu naționala U19 a României formată din jucători testați de Alexandru Pelici. În minutul 14 se înscriseseră deja patru goluri

Progresul Spartac s-a impus la scor în amicalul disputat astăzi, 2 noiembrie, cu o așa-zisa națională U19 a României cu jucători convocați de selecționerul Alexandru Pelici la un stagiu de pregătire desfășurat în această perioadă pentru a găsi variante pentru adevărata națională care va participa la Turul de Elită pentru Campionatul European din 2023.

Trupa din Liga 2 aflată pe locul 17 după 12 etape s-a impus cu scorul de 4-2, conform informațiilor furnizate de ea pe pagina sa de Facebook.

Ieri, România U19 a disputat un alt amical cu o echipă din Liga 2, cu Unirea Constanța, clasata pe locul 18, pierdut cu 0-2 de ”tricolori”, însă FRF nu a oferit informații, până la publicarea acestui articol, despre niciunul dintre aceste jocuri.

Progresul Spartac s-a impus cu scorul de 4-2 în amicalul cu o așa-zisa selecționată U19 a României

Conform informațiilor date inițial de FRF despre acțiunea de pregătire a naționalei U19 a României, amicalul cu Progresul Spartac a fost programat pentru astăzi, de la ora 11:00, la baza de la Centrul Național de Fotbal Buftea, pe terenul de iarbă naturală.

În lotul convocat de Alexandru Pelici s-au aflat ambii portari ai echipei Progresul Spartac, Mihai Ciontoș și Valentin Mărgărit. Cum trupa bucureșteană nu a avut un alt goalkeeper la dispoziție pentru acest joc, deoarece ”Lupescu și Soare sunt accidentați”, selecționerul le-a dat ”îngăduit” ca Ciontoș să apere, ”la începutul meciului”, poarta clubului la care este legitimat. La pauză, Ciontoș și Mărgărit au făcut rocada.

Scorul a fost deschis de divizionara secundă încă din minutul 4, prin Nicolas Tong, iar în minutul 14 era deja 3-1 pentru ea, după ce au mai înscris Ionuț Tudorache (7), Stefan Visic (14), pentru Progresul Spartac, și Ianis Mihart (11 – de la Ripensia), pentru ”tricolorii” aflați în probe. Pe final, Giovani Petcu a înscris și el pentru trupa bucureșteană, în minutul 73, în timp ce rezultatul final l-a stabilit atacantul Unirii Dej Gabriel Fulga, în minutul 83.

Progresul Spartac a început în formula: Ciontoș – Leafu, I. Tudorache, Andr. Grigore, Vl. Alexandrescu, Mih. Șandru, Purice, Sil. Matei, Al. Dițu, Tong, Visic
Au mai jucat: Mărgărit – Ohaci, Fărăgău, Petcu, Petculescu, Andr. Matei, Ustinescu, Oct. Nedelcu, M. Dumitru, Florică
Antrenor: Andrei Erimia

14 jucători dintre cei 23 convocați de Alexandru Pelici sunt de la echipe din Liga 2

Alexandru Pelici a convocat 23 de jucători pentru această așa-zisă națională U19 a României pe carei să-i testeze într-o perioadă de pregătire desfășurată în perioada 30 octombrie – 2 noiembrie. Majoritatea jucătorilor au fost de la cluburi din Liga 2. Din totalul de 23, 14 au fost de la echipe din liga secundă, doi din afara țării, unul din Italia și altul din Germania, cinci de la echipe din Liga 3, iar doi de la cluburi din prima ligă, dar care mai degrabă evoluează tot în Liga 3, la echipele secunde ale celor de la FC Voluntari și Universitatea Craiova.

Este o așa-zisă națională U19, deoarece la precedenta acțiune, cea în care România a obținut in extremis calificarea la Turul de Elită, dintre cei convocați acum s-au aflat doar doi jucători, portarul Valentin Mărgărit (Progresul Spartac) și mijlocașul David Sala (Universitatea Craiova).

Lotul selecționat de Alexandru Pelici pentru această acțiune:

portari: Mihai Ciontoș (Progresul Spartac), Valentin Velcea (Venezia F.C.), Valentin Mărgărit (Progresul Spartac),
fundași: Rareș Uțiu (Gloria Buzău), Valerio Gallo (Unirea Bascov), Dragoș Ungurenașu (Rapid Brodoc), Emanuel Codrea (CSM Unirea Alba Iulia), Mario Diaconescu (Viitorul Dăești), Cătălin Ploeșteanu (FC Voluntari), Andrei Dorobanțu (Unirea Slobozia), Alexandru Dinu (CSM Slatina),
mijlocași: David Sala (Universitatea Craiova), Mario Lăcătuș (Unirea Constanța), Ionuț Costea (Progresul Spartac), Cristinel Dinu (CSM Slatina), Alexandru Anton (Politehnica Iași), Denis Ciobanu (DSC Arminia Bielefeld), Ianis Mihart (Ripensia Timișoara), Eduard Lambrinoc (FC Brașov), Alexandru Luca (CS Comunal Şelimbăr), Adrian Sîrbu (Metaloglobus București),
atacanți: David Ciubăncan (Unirea Ungheni), Gabriel Fulga (Unirea Dej).

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Marius ANGHEL 02 Nov. 2022, 18:25 Liga 2
Pe aceeași temă