Probleme cu licențierea pentru Liga 1. Justin Ștefan: ”Sunt șase cluburi care sunt în pericol să nu o ia.” Unul e Dinamo. Din Liga 2, șase echipe au depus dosarul

25 Apr. 2020, 13:16 Liga 2
Probleme cu licențierea pentru Liga 1. Justin Ștefan: ”Sunt șase cluburi care sunt în pericol să nu o ia.” Unul e Dinamo. Din Liga 2, șase echipe au depus dosarul

Dinamo nu este singurul club din Liga 1 care ar putea avea probleme grave din cauza problemelor financiare. Secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Justin Ștefan, a anunțat că alte cinci echipe din prima ligă sunt în pericol să nu primească licența pentru sezonul viitor, ediția 2020/2021.

„Sunt șase cluburi care au probleme cu licența. Pe lângă Dinamo, mai sunt cinci cluburi care sunt în pericol să nu ia licența din cauza datoriilor. Nu le dau numele. Știți ce înseamnă asta, 40 la sută din cluburile din Liga 1”, a spus Justin Ștefan la DigiSport.

Din Liga 2, primele șase clasate și-au depus și ele dosarul pentru a obține licența pentru Liga 1, pentru a o avea în cazul în care obțin promovarea. Acestea sunt UTA Arad, CS Mioveni, Turris Oltul Turnu Măgurele, Campionii FC Argeș, Petrolul Ploiești și Rapid.

Jucătorii care nu sunt plătiți amenință cu greva și spun că nu vor începe campionatul

Totodată, sindicatul fotbaliștilor (AFAN) spune că sunt jucători care nu sunt de acord să reînceapă sezonul și ei să trebuiască să se pregătească fără să aibă salariile la zi. Unii dintre ei sunt neplătiți de mai bine de trei luni, susține Emilian Hulubei.

„Sunt jucători care nu vor să înceapă campionatul și să stea prin cantonamente decât dacă sunt plătiți la zi. Jucătorii trebuie să fie plătiți la zi, nu mi se pare normal să fim cu atâtea luni întârziere. Am văzut că sunt fotbaliști care spun că sunt de acord cu două luni de întârziere, dar asta nu este normal. Eu sunt plătit la zi, tu ești plătit la zi…

În momentul ăsta sunt cluburi care au împrumutat bani și garantat deja banii din drepturile tv de anul viitor. Dacă nu se reiau competițiile vor fi mari probleme, pentru toată lumea”, a declarat Emilian Hulubei, președintele AFAN.

25 Apr. 2020, 13:16 Liga 2
Pe aceeași temă