Principalul acționar al Rapidului, reacție după tragerea la sorți a play-off-ului. Calculele făcute de Victor Angelescu pentru obținerea promovării și ce spune despre situația financiară a clubului

Marius ANGHEL 17 Jun. 2020, 13:27 Liga 2
Principalul acționar al Rapidului, reacție după tragerea la sorți a play-off-ului. Calculele făcute de Victor Angelescu pentru obținerea promovării și ce spune despre situația financiară a clubului

Rapid a extras, prin președintele Ovidiu Burcă, numărul 4 din cele șase la tragerea la sorți efectuată azi, 17 iunie, de FRF la Casa Fotbalului, în care s-a decis programul play-off-ului Ligii 2 de promovare. Giuleștenii încep mini-turneu de cinci etape cu două deplasări, la Mioveni și mai apoi la Ploiești, iar speranțele la accederea în Liga 1 sunt mari, potrivit declarațiilor principalului acționar al clubului, Victor Angelescu.

”Eu zic că a fost o tragere ok pentru noi. Am știut că jucăm la Mioveni și UTA acasă… (n.r. – Rapid joacă la Petrolul în etapa a 2-a, nu la UTA). Eu zic că e ok pentru noi. Până la urmă, nu trebuie să jucăm cu toții? Nu am vrut să jucăm în primul rând la Mioveni sau la UTA. Trebuie să câștigăm patru meciuri din cinci, oricare ar fi ele. Astea sunt calculele”, a spus Victor Angelescu la DigiSport.

Rapid vrea să joace încă un amical până la startul play-off-ului

Rapid a desfășurat în această perioadă de la revenirea la pregătire două meciuri amicale, cu Dinamo (scor 0-1) și Astra (scor 2-2). Angelescu e de părere că jucătorii pregătiți de Dan Alexa sunt în grafic privind forma sportivă.

”Eu zic că suntem în grafic. Echipa este foarte bine pregătită. Dan știe mai bine decât mine, dar am fost la meciuri, i-am văzut și eu spun că, pentru perioada în care suntem acum, suntem bine. Încercăm să mai facem un meci amical cu o echipă de Liga a 3-a, dintre cele care sunt la baraj”, a mai declarat Angelescu.

Play-off-ul începe la 4 iulie și se încheie la începutul lunii august, perioadă în care Rapid are de jucat cinci meciuri, trei în deplasare și două pe teren propriu.

Situație financiară ”ok” la Rapid

Despre situația financiară a clubului, principalul acționar al Rapidului spune că jucătorii sunt ”ok”, cu plata efectuată pe luna aprilie.

”Jucătorii sunt plătiți inclusiv pe luna aprilie, așa că eu zic că suntem ok. Din punct de vedere financiar suntem bine. Nu putem să aducem alți jucători. Trebuie să jucăm cu cei pe care îi aveam în lot înainte de pandemie”, a mai spus Victor Angelescu.

Programul echipei Rapid în play-off-ul Ligii 2:

Etapa 1 – 4 iulie 2020: CS Mioveni – Rapid
Etapa 2 – 11 iulie 2020: Petrolul Ploiești – Rapid
Etapa 3 – 18 iulie 2020: Rapid – Campionii FC Argeș
Etapa 4 – 25 iulie 2020: UTA Arad – Rapid
Etapa 5 – 1 august 2020: Rapid – Turris Oltul Turnu Măgurele

Barajul de promovare/menținere în Liga 1 va avea loc în datele de 5 și 9 august.

TOT PROGRAMUL PLAY-OFF-ului Ligii 2 îl poți vedea AICI

Clasament play-off-ul Ligii 2:

  1. UTA Arad 0 0 0 0 0-0 25 pct.
  2. CS Mioveni 0 0 0 0 0-0 36-22 20*
  3. Turris Oltul Turnu Măgurele 0 0 0 0 0-0 20*
  4. Campionii FC Argeş 0 0 0 0 0-0 19
  5. Petrolul Ploieşti 0 0 0 0 0-0 19
  6. Rapid 0 0 0 0 0-0 19*

*echipele beneficiază de o rotunjire în plus cu 0,5. La final, în caz de egalitate de puncte, echipele care au beneficiat la început de rotunjire vor fi în dezavantaj.
**locurile 1 și 2 promovează direct în Liga 1 la finalul play-off-ului, iar clasata pe 3 merge la barajul pentru promovare/menținere în Liga 1 împotriva echipei situate pe locul 6 în play-out-ul Ligii 1.

Marius ANGHEL 17 Jun. 2020, 13:27 Liga 2
Pe aceeași temă