Primarul orașului Târgu Jiu se declară fan Pandurii! Marcel Romanescu: ”Sunt doar adversarul celor care au falimentat clubul”

Mircea OGLINDOIU 16 Apr. 2020, 12:29 Liga 2
Primarul orașului Târgu Jiu se declară fan Pandurii! Marcel Romanescu: ”Sunt doar adversarul celor care au falimentat clubul”

După ce, luna trecută, a socilitat, în ședința Consiliului Local, constatarea încetării contractului de comodat semnat de Primăria Târgu Jiu cu CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu, în urmă cu 15 ani, privind utilizarea, cu titlu gratuit, a stadionului Municipal, primarul Marcel Romanescu a venit cu noi precizări. Edilul din Târgu Jiu susține că singura lui luptă e împotriva conducătorilor care au dus clubul la un pas de faliment.

”Eu nu sunt adversarul clubului Pandurii Târgu Jiu, dar sunt adversarul tuturor celor care au falimentat acest club. Şi nu pot să fiu prieten cu oamenii care au jefuit, pe româneşte, clubul Pandurii. Nu a fost vorba să dăm afară echipa Pandurii de pe noul stadion. Cred că aceste lucruri trebuie discutate mult mai deschis şi eu nu am făcut altceva decât să pun în executare până la urmă un contract care se finaliza în luna martie. Din punctul meu de vedere, era corect să luăm act de faptul că au trecut acei ani și, ulterior, să ne punem la masa negocierilor şi să vedem exact ce putem să facem pentru clubul Pandurii Târgu Jiu. Vreau să amintesc tuturor că, dacă acest club a ajuns în situaţia în care este acum, eu nu am contribuit în niciun fel la prejudicierea lui. Eu, în 2017, când am venit primar la Târgu Jiu, am găsit clubul Pandurii în insolvenţă, cu posibilitatea de a intra în faliment”, a declarant Romanescu, la Radio Infinit.

Edilul-șef a mai precizat că doar a notificat clubul Pandurii asupra încheierii perioadei de comodat înainte de expirarea contractului, aşa cum prevede legea. ”Şi dacă prelungeam contractual cu 90 de zile, așa cum spune domnul Floroiu (n.r. – Camilian Floroiu, directorul sportiv al CS Pandurii), nu rezolvam nicio problemă, pentru că activitatea sportivă în perioada aceasta este suspendată. De ce trebuia să tergiversăm o problemă cu încă 90 de zile, când puteam, foarte bine, vedea exact care este situaţia acestui contract. Din punctul meu de vedere, doar a expirat un contract şi noi doar luam act de acest lucru. După aceea să ne aşezăm la negocieri şi să găsim cele mai bune soluţii”, a spus Romanescu.

Pandurii, club mediocru timp de patru decenii

Înfiinţată în anul 1962, Asociația Sportivă Pandurii promovase pentru prima dată în Divizia B, cum se numea pe atunci Liga 2, în 1977, dar a retrogradat după doar un sezon. A revenit în 1979 în eșalonul secund, unde a rezistat până în 1983. A promovat, iar în 1986 și a picat în 1991 din Divizia B. În 1992, Pandurii a retrogradat în campionatul județean din Gorj și a revenit pe cea de-a treia scenă fotbalistică de-abia în 1998.

Așadar, un club mediocru, cu apariții meteorice în eșalonul secund în primele patru decenii de existență. În 1999, clubul susținut de autoritățile locale a fost preluat, din Divizia C, de Compania Națională a Lignitului Oltenia, moment în care și-a schimbat denumirea în CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu. În 2000 a promovat în Divizia B, iar în 2005 a acces, în premieră, în Liga 1. În 2013 a ajuns vicecampioană a României.

Concret, în cei aproape 60 de ani de existență, Pandurii a performat doar după ce a fost preluat de CNLO, companie care a pompat zeci de milioane de euro în club. O parte din banii publici au ajuns și în buzunarele anumitor conducători care s-au perindat prin club, după cum spune și primarul Marcel Romanescu.

Aflată în al treilea sezon consecutiv în Liga 2, Pandurii ocupă acum, după 24 de etape disputate, locul 19, ultimul, cu doar 8 puncte acumulate.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/continua-scandalul-pe-noul-stadion-din-targu-jiu-pandurii-cere-prelungirea-contractului-de-comodat-primaria-vrea-sa-ia-act-de-incetarea-acestuia-am-investit-8-milioane-de-euro-in-vechea-ar-19128956

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marin-condescu-nu-crede-ca-se-va-mai-relua-campionatul-ligii-2-si-propune-o-varianta-noua-pentru-sezonul-viitor-doar-asa-s-ar-reduce-costurile-economia-va-fi-la-pamant-liga-1-s-ar-19129343

https://liga2.prosport.ro/seria-1/lanterna-rosie-pandurii-insista-cu-inghetarea-sezonului-de-liga-2-calin-cojocaru-riscam-sa-stricam-si-campionatul-urmator-gorjenii-au-scapat-de-19129591

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nici-jucatorii-de-la-pandurii-nu-doresc-reluarea-campionatului-nu-cred-ca-sunt-solutii-pentru-alte-scenarii-federatia-ar-trebui-sa-se-gandeasca-si-la-noi-fotbalistii-sendroiu-pre-19129940

Mircea OGLINDOIU 16 Apr. 2020, 12:29 Liga 2
Pe aceeași temă