Voinea și-a propus lucruri mărețe cu Șoimii: „Suntem în stare să prindem chiar un loc de play-off”

Marius ANGHEL 11 Feb. 2015, 15:58 Pregătiri, amicale
Voinea și-a propus lucruri mărețe cu Șoimii:**

Acum două-trei sezoane, Albert Voinea era considerat unul dintre cei mai buni atacanți la nivelul ligii secunde. Tânărul atacant a marcat goluri importante la Bistrița și Măciuca, însă anul 2014 i-a adus un mic regres. În tur, fotbalistul a făcut parte din lotul Reșiței, grupare de care s-a despărțit recent.

Exact acum o săptămână, Voinea semna cu Șoimii Pâncota și a mai prins și cinci antrenamente în cantonamentul echipei de la Gârda de Sus. Cuedan a început amicalul cu Olimpia Satu Mare, scor 1-3, cu noua achiziție în centrul atacului, însă deocamdată lucrurile nu s-au legat tocmai bine.

– Albert, ce te-a determinat să accepți oferta Pâncotei?
– Am avut o discuiție cu domnul Piroș, dânsul mi-a vorbit în mare despre obiectivele echipei și m-am simțit pregătit să pun umărul la reușita acestui sezon.

– Cu cât mai multe goluri, presupun…
– Nu mi-am fixat un număr, însă personal mi-am propus și cred că suntem în stare să prindem chiar un loc de play-off. Acum sper ca raportul meu la rezultatele echipei să fie important.

„O să fiu la sută la sută la începutul returului”

– La cât din potențial ești în acest moment?
– Sunt la început de pregătire încă, mă antrenez mai serios doar de aproximativ două săptămâni. Probabil s-a și văzut în evoluția mea azi, simt și eu lucrul acesta. Dar, îmi cunosc organismul și știu că în următoarea perioadă mă voi pune la punct cu pregătirea fizică. Cu câteva antrenamente suplimentare, o să fiu la sută la sută la începutul returului.

– Chiar dacă nu ai fost în prim plan în ultima perioadă, cred că nu ai renunțat la gândul tău de ajunge cât mai sus…
– Mai aveam doi ani de contract cu Pandurii și am renunțat la el fiindcă îmi doream mult să joc, să-mi demonstrez calitățile. Am fost dispus să o iau de la zero, iar la Pâncota cred că am toate condițiile să revin la forma care m-a consacrat. Sunt convins că va fi un retur reușit.

– Nu te simți puțin singur din postura de atacant împins?
– Nici vorbă, m-am obișnuit deja cu acest sistem. Peste tot am cam jucat în această formulă. Alta e, însă, problema în acest moment. Mi-e puțin greu, căci încă nu mă cunosc prea bine cu noii mei colegi. De fapt, acesta a fost primul meu joc amical la Pâncota. La Gârda nu am avut un teren pe care să dezvoltăm relații de joc.

– S-a văzut de pe margine că ți-ai fi dorit să bați tu acel penalty de la mijlocul reprizei…
– Asta e, nu m-am supărat deloc. Dragalina și-a dorit mult să execute, lovitura de la 11 metri a fost obținută chiar de el, asta a fost. Am și uitat, mai departe, trebuie să ne încurajăm unii pe alții, căci doar împreună putem face lucruri bune.


„Voinea a disputat primul său joc la noi, mi s-a părut cam stingher. Atât el cât și alți fotbaliști de-ai noștri sunt încă în căutarea celei mai bune forme”
Dan Cuedan, antrenorul echipei Șoimii Pâncota, după amicalul pierdut cu Olimpia Satu Mare

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 11 Feb. 2015, 15:58 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă