VIDEO | Olimpia a fost aproape să obțină un rezultat mare în amicalul cu Steaua Roșie. Un sătmărean era să își ia bătaie de la sârbi

Marius ANGHEL 03 Feb. 2017, 13:49 Pregătiri, amicale

Olimpia Satu Mare s-a prezentat demn în fața celui mai puternic adversar pe care îl va întâlni în meciurile amicale din cantonamentul din Cipru. Echipa din Liga 2 antrenată de Bogdan Andone a fost învinsă, joi, la limită, scor 1-0, de Steaua Roșie Belgrad, liderul detașat din Serbia, fost câștigător al Cupei Campionilor Europeni în 1991.

După 0-0 cu Digenis Ypsonas, o echipă anonimă din Cipru, jucătorii Olimpiei au arătat că pot mult mai mult și atunci când întâlnesc un adversar cu nume se motivează altfel. În fața uneia dintre cele mai titrate echipe din Serbia, sătmărenii au jucat curajos și au pierdut după ce au încasat un gol în prima parte a meciului.

Mai întâi, Anca-Trip s-a făcut remarcat la șutul lui Donald, reținut în doi timpi, apoi coechipierii săi din ofensivă au obținut două cornere consecutive. La cel din urmă, după un șut blocat al lui Kanaloș, sârbii au plecat rapid pe contraatac și au finalizat în gol prin Boakye (15). Pană (20) a fost aproape să egaleze imediat, însă mingea trimisă de el dintr-o lovitură liberă a fost respinsă în corner, de sub transversală, de portar. Puțin mai înainte, Kanaloș (18) și-a încercat și el norocul, dar a șutat de la 18 metri peste poartă.

Kanaloș, aproape să fie luat la bătaie de sârbi

Spiritele între jucătorii celor două echipe s-au închis după o jumătate de oră. Atunci, steliștii au sărit să-l bată pe Kanaloș, după ce l-a călcat pe picior pe Le Tallec. Sătmăreanul a scăpat însă nevătămat și lucrurile au revenit la normal, cu sârbii la controlul jocului, însă și Olimpia a mai avut o ocazie până la pauză. Pană a executat o nouă lovitură liberă dintr-o poziție periculoasă, însă a trimis mult peste poartă.

În partea secundă a jocului, Voicu l-a pus la încercare din interiorul careului pe portarul Manolovic, iar de partea cealaltă Șuta (59) a avut un reflex salvator la șutul sub transversală, din 10 metri, al lui Sikimic. Ultima mare ocazie i-a aparținut Stelei Roșii, prin Plavsic (82), însă mingea trimisă de el din 6 metri a trecut pe lângă.

„Mă bucur pentru băieți. Faptul că au jucat cu campioana și liderul actual al Serbiei a fost o experiență extraordinară pentru ei. Tocmai de aceea le-am oferit tuturor jucătorilor din lot șansa de a juca în acest meci. Ușor, ușor trebuie să analizez evoluția fiecărui jucător în antrenamenete și meci și să găsim cea mai bună formula de echipă”, a declarat, pentru Satu Mare online, antrenorul Olimpiei, Bogdan Andone.

Olimpia: Anca-Trip (Șuta 46′) – Duruș, Fl. Mureșan, Heil, Iuhas – Onicaș, Krausz – V. Pop (Oct. Ursu 46′), Sil. Pană (R. Rus 46′), Kanaloș (Bura 46′) – Ad. Voicu. Pe parcursul reprizei a doua au mai intrat: Ciul, Bucur, Daminuță, Villand, Tudoran, Ludușan, Erdei și Faur.

Cel de-al treilea meci amical al Olimpiei din Cipru va avea loc sâmbătă, pe 4 februarie, cu Spartak Moscova 2, echipă aflată pe primul loc în eșalonul secund din Rusia.

Foto și video: Steaua Roșie Belgrad

Marius ANGHEL 03 Feb. 2017, 13:49 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă