Velcea: „Toți m-au impresionat, cu mici excepții”

Marius ANGHEL 12 Feb. 2013, 15:14 Pregătiri, amicale
Velcea:**

Antrenorul lui ACS Poli s-a întors mulțumit din stagiul din Antalya, atât de jucătorii proprii, cât și de nivelul adversarilor întâlniți. Valentin Velcea a vorbit de noile achiziții, dar și de jucătorii tineri, cărora e determinat să le acorde șanse, fără însă a pune în pericol obiectivul.

„Cantonament bine venit, stagiul de pregătire ne-a fost de mare folos. Începând de la cazare, efort, refacere, materiale și nu în ultimul rând, adversarii, cumulate cu rezultatele exceționale. Pot să mă declar mulțumit că toți jucătorii s-au implicat la potențial maxim, toți jucătorii au terminat în picioare, fără accidentări, punct doveditor al schimbării metodelor de pregătire”, a declarat Valentin Velcea.

Antrenorul timișorean a vorbit și despre cum s-au integrat noile achiziții, experimentații jucători Mihai Dina și Ovidiu Petre. „Petre și Dina s-au integrat bine, sunt două profiluri de jucători diferite. Un mijocaș responsabil, care a fost la națională. Un jucător care cu siguranță a dat o altă față echipei, nu are nicio problemă de sanatate, își va pune amprenta asupra tuturor rezultatelor noastre. Dina e puțin mai în urmă cu pregătirea, a avut o pauză și s-a readaptat mai greu la efortul pe care l-am expus, mult și greu. Ne ține în așteptare în privința finalizării, nu e ușor să schimbi grupul. E pe drumul bun, am avut nevoie de un atacant, el e acela”, a mai spus Velcea.

Timișorenii au lăsat o impresie bună și adversarilor întâlniți în Antalya, cărora nu le-a venit să creadă că evoluează în eșalonul secund românesc: „Chiar dacă am jucat cu o echipă din Azerbaidjan, au fost echipe de cupe europene, cei din Baku ne-au întrebat dacă suntem în Liga a II-a, pentru că nu arătăm a echipă de Liga a II-a. Ne-au propus să facem schimb de jucători. Le-au plăcut toată echipa”.

Tinerii, între promovarea lor și promovarea în Liga I

Antrenorul lui ACS Poli a vorbit în termeni laudativi și despre puștii echipei dar a lăsat să se înțeleagă că nu ar risca să forțeze titularizarea lor atâta timp cât promovarea pe prima scenă e în balanță.

    „Toți m-au impresionat, cu mici excepții în pregătiri. Este un compartiment plăcut, acești jucători din cadrul Centrului de copii și juniori au făcut parte din acest lot, nu doar să ia contact cu echipa mare, au și jucat foarte mult. S-au străduit la maxim și au frumoase perspective, depinde de ei, dacă vor avea continuitate, viața personală… Dobricean și-a încheiat serialul… Bărbuț e Bărbuț, e un tânăr care a confirmat la juniori. Dacă o să avem oportunitatea, poate o să joace în Liga a II-a.. Orice e posibil însă în privința promovării”, a mai spus Velcea.

Pentru ACS Poli începe în această săptămână seria de teste de după cantonament. Miercuri, la ora 15, se va juca la Lugoj cu Vulturii. Pentru ca apoi sâmbătă să aibă loc o dublă: la ora 11,00, cu Luceafărul Oradea, respectiv la ora 15,00, cu FK Banat Zrenjanin. Locurile de desfășurare ale acestor două meciuri vor fi anunțate.

„Dacă lucrurile merg bine, de ce nu, în doi-trei ani să jucăm în cupele europene”, Valentin Velcea, antrenor ACS Poli Timișoara

Articol scris de Cornel BIHOLARI (Banat Sport)

Marius ANGHEL 12 Feb. 2013, 15:14 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă