Vâlcea, varianta low-cost. Lista plecărilor din Zăvoi nu s-a încheiat, însă Pelici tot speră la play-off

CSM Râmnicu Vâlcea s-a reunit astăzi, în Zăvoi, sub conducerea antrenorului Alexandru Pelici. Deocamdată, singura noutate din lot este portarul Sorin Andrei Popescu, revenit la Vâlcea după jumătate de an.

După reducerea salariilor cu 25% impusă de sponsor, lista plecărilor este mult mai numeroasă. Astfel, cea mai importantă plecare este cea a fundașului stânga Marius Briceag, transferat încă din vara trecută contra sumei de 100 mii euro la CS U Craiova. Portarul Bela Fejer și Andreas Calcan s-au reîntors la cluburile de unde erau împrumutați, Ionuț Stancu este la final de contract, iar Cosmin Neagu a obținut rezilierea contractului, renunțând la două salarii.

Lista plecărilor din Zăvoi nu se încheie aici, fiind vizați și alți jucători. „Se discută împrumutul lui Cucui la Mioveni, în niciun caz nu îl cedăm definitiv. Mai urmează negocieri de reziliere a contractelor cu Chris Nkongue și Ionuț Coman, să vedem condițiile în care putem renunța la ei” a declarat președintele clubului, Bogdan Medrea.

Se dorește reconstrucția în jurul lui Câju

Enache Câju a ajuns și el la Vâlcea și va discuta și el soluția rezilierii contractului. „Antrenorul Pelici și-l dorește mult, Câju este un jucător valoros, foarte important pentru noi, ne-am dori ca în jurul lui să pornim reconstrucția echipei. Vom vedea în zilele următoare la ce concluzie vom ajunge” a explicat managerul Lucian Munteanu.

Sub comanda lui Alex Pelici ajung de mâine o serie de juniori din pepiniera clubului: Cosmin Piscanu, Florin Lazăr, Marin Ion, Andrei Marin, Darius Preda, Gabriel Rizea și Radu Georgescu.

Pelici: „Ne dorim mult play-off-ul, asta îmi doresc din tot sufletul”

Antrenorul Alex Pelici își dorește intrarea în play-off, în ciuda limitării investițiilor în lot. „Trebuie ca toată lumea să înțeleagă că nu rămânem doar de dragul de a rămâne, de la mine în jos, toți vrem să facem treabă. Sper să fim o echipă care produce surprize plăcute și în retur. Să vedem câți jucători rămân, dacă rămânem descoperiți, în funcție de asta, putem discuta și despre cine va veni. În același timp cu reconstrucția, noi ne dorim mult play-off-ul, asta îmi doresc din tot sufletul. Sunt două obiective pe care încercăm să le realizăm în paralel. În funcție de ce putem aduce, vom discuta” a spus antrenorul Pelici.

Vâlcenii vor efectua pregătirea la Baza Sportivă din Zăvoi, în perioada 19-30 ianuarie. „Am ales acest loc, deoarece avem condiții foarte bune de pregătire: pistă, teren sintetic, refacere, cantină” a menționat președintele Bogdan Medrea.

Program amicale:

28 ianuarie: Vâlcea – SCM Argeș Pitești
30 ianuarie: Vâlcea – Atletic Bradu
4 februarie: Vâlcea – FC Olt
7 februarie: Vâlcea – Pandurii II
11 februarie: FC Olt – Vâlcea
14 februarie: Vâlcea – Minerul Motru
21 februarie: Vâlcea – SCM Argeș Pitești

Articol scris de Adi Georgescu

Pe aceeași temă