Vâlcea s-a impus în amicalul cu ACS Berceni. Golul superb al lui Adi Popa a fost decisiv

Vâlcea s-a impus în amicalul cu ACS Berceni.** Golul superb al lui Adi Popa a fost decisiv

CSM Râmnicu Vâlcea a învins astăzi pe ACS Berceni, scor 2-1 (1-0), într-un joc amical disputat pe terenul „Oltchim”. Cele două echipe, care își propun accederea în play-off, au oferit un joc bun, plăcut ochiului, în ciuda terenului mocirlos.

Vâlcea putea deschide scorul în minutul 12, când Staicu a recuperat un balon, a driblat portarul și a fost împins din spate de un apărător al oaspeților. Cea mai importantă achiziție a CSM-ului din această iarnă, Andrei Neagoe a tras tare și pe colț, însă Meilă a salvat excelent.

Oaspeții au fost și ei aproape de gol în minutul 28, când Pivniceru a bătut o lovitură liberă de la 25 de metri la firul ierbii, mingea a lovit bara, apoi portarul vâlcean a scos din fața unui adversar. CSM a deschis scorul în minutul 33, după un corner executat de Neagoe, iar căpitanul vâlcenilor, Stoica a marcat cu capul.

În partea secundă, gazonul a cedat complet și s-a jucat practic în mocirlă. Vâlcea s-a desprins în minutul 57, când Adi Popa a marcat un gol superb, după ce a depășit portarul, a reușit să înscrie dintr-un unghi foarte dificil, mingea fiind aproape de tușă. Berceniul a punctat și ea în minutul 68, după o lovitură liberă, iar Dobrosavlevici a pus capul pentru 2-1.

Pe final a fost de remarcat debutul la CSM a tânărului portar Rareș Sporea, care a și avut o intervenție excelentă, în urma unei lovituri libere.

Silviu Ion: „Vreau să încerc să urcăm în play-off”

Antrenorul Berceniului, Silviu Ion, nu a ascuns faptul că echipa sa speră în continuare la play-off. „A fost mai mult un antrenament fizic, ne așteptam să arate mai bine terenul, dar a cedat ușor, ușor, iar în a doua repriză am făcut doar forță pentru picioare. Obiectivul este clar, rămânerea în Liga a II-a, dar speranțele mele, văzând cum s-a pregătit echipa, sunt mai mari! Eu vreau să încerc să urcăm în play-off”.

Pelici: „Vom face concurs de penaltyuri”

Tehnicianul vâlcenilor spune că jucătorii săi vor face concurs de penalty-uri la antrenamente, după cele două lovituri de pedeapsă ratate în ultimele teste. „Un meci la care a contat partea fizică, terenul ne-a solicitat mult și pe noi și pe adversari, un joc tipic de pregătire, încercăm să punem la punct ce mai este de reglat. Suntem în ultima parte a pregătirilor, mai sunt două săptămâni să reglăm nesincronizările sau ultima pasă. Sperăm să avem toată lumea aptă la jocul cu Satu Mare, azi ne-au lipsit Konyeha și Codin, sperăm ca ei să revină de săptămâna viitoare, pentru că nu avem un lot stufos. Staicu a obținut un penalty pe are din nou l-am ratat, băieții trebuie să învețe, când cineva pune mâna pe minge, trebuie lăsat să bată, înseamnă că este decis să execute, nu să meargă 2-3 și să se convingă care bate, pentru că dispare concentrarea. Vom face concurs de penaltyuri, cine va câștiga și cine are personalitate să își asume această responsabilitate și în jocurile oficiale, acela va bate” a afirmat și Alex Pelici.

Vâlcea: D. Popescu – Deaconescu, Pîrvulescu, I. Stoica, Al. Ionescu – A. Neagoe, Ov. Popescu – Ad. Popa, Melcea, Geantă – Staicu. Au mai jucat Sporea, Samson, Vl. Munteanu, Himcinschi, M. Ion, Iordache, Piscanu, Eremia, Dumitrașcu și Marin.

Berceni: Meilă – Dapo, M. Popescu, C. Sandu, C. Mihai – Pivniceru, E. Nicu – A. Pătrașcu, R. Văduva, Scărlătescu – Enciu. Au mai jucat Ignat, V. Lică, Dobrosavlevici, L. Cristea, R. Gheorghe, Ciuică, C. Radu, Mareș.

Articol scris de Adi Georgescu

Pe aceeași temă