UTA și-a încheiat amicalele cu o remiză împotriva unei nou-promovate maghiare în Liga 3. Mihalcea e îngrijorat și le atrage atenția jucătorilor

Marius ANGHEL 30 Jul. 2017, 01:46 Pregătiri, amicale

UTA s-a deplasat sâmbătă dimineață peste graniță, la Mako, în Ungaria, pentru ultimul amical al verii, înainte de startul sezonului 2017-2018 al ligii secunde. Aici a așteptat-o formația locală proaspăt promovată în eșalonul trei, ce avea să ofere o replică destul de bună. Meciul s-a încheiat 2-2 după ce arădenii au condus de două ori. De la ultima repetiție înainte de deplasarea de la Târgoviște a lipsit Ștefan Grigorie, care a acuzat o problemă la gambă și are nevoie de două-trei zile de repaus. În schimb, și-a revenit Burlă, care și-a reluat locul său pe banda stângă, pentru ca Asani să ajungă din nou la închidere, scrie Sport Arad.

Sistemul de joc ales de Adrian Mihalcea pentru primele 45 de minute a fost 4-1-4-1, cu Cârstocea și Jorza în spatele vârfului Dan Romand. Apoi, Strătilă și Stahl au schimbat benzile, cu juniorul roș-albilor în dreapta.

Pe cocheta arenă de la Mako, pe un gazon excelent și în fața a aproximativ 100 de spectatori, meciul a început – practic – de la 0-1. În chiar primul minut de joc, Jorza a ajuns pe dreapta, pe linia de fund, a pasat în spate, în mijlocul careului mic, de unde Dan Roman a pus latul. Imediat după, Strătilă a tras tare, din unghi închis, dar portarul gazdelor a respins. În minutul 12, Mako a reușit egalarea prin Kristof, care a bătut pe colțul scurt o lovitură liberă de la marginea careului lateral dreapta, iar Grahovac nu a putut împiedica golul de lângă bară. După alte cinci minute, Strătilă a semnat o mare ratare, cu o reluare slabă, pe lângă colțul scurt, în condițiile în care a fost găsit liber în 5 metri de Stahl. Până la urmă, Sorin Strătilă avea – totuși – să împingă mingea în plasă pentru 1-2 (min. 32), după o nouă acțiune la care au participat juniorii Stahl și Jorza. Până la pauză, tot Stahl a avut un șut bun la capătul unei contre de manual a oaspeților cu goalkeeperul maghiarilor reținând de la colțul lung.

La reluare, tehnicianul „Bătrânei Doamne” a schimbat în 4-2-3-1, cu Tănase lângă Asani și Prună în spatele atacantului Marius Curtuiuș. Acesta din urmă a avut o primă finalizare, în cros, din 14 metri, prinsă de portar, însă, de partea cealaltă, Gemes nu a greșit ținta. O minge pierdută de Prună la mijlocul careului a dezvoltat o fază simplă pentru Mako: pasă pe culoar pentru vârf, care a scăpat singur și a trimis cu latul pe lângă Grahovac: 2-2 (min. 55). După 10 minute, UTA a avut o acțiune mare de a prelua din nou conducerea. Izet a pasat pe jos de pe stânga, Prună a lăsat pentru Strătilă, care a tras de la 13 metri, cu stângul, însă portarul a respins cu un reflex bun. Polgar și-a încercat și el șansa de la marginea careului, dar balonul trimis din întoacere s-a dus pe lângă colțul lung.

Cu cinci minute înainte de final, Dinculescu a obținut un penalty după o pătrundere pe stânga, dar portarul maghiarilor a ghicit colțul și a respins șutul puternic de la punctul cu var al lui Curtuiuș. Același atacant al UTA-ei a întârziat finalizarea după o nouă acțiune și o pasă frumoasă a lui Dinculescu și a fost blocat în cele din urmă.

Astfel, partida s-a încheiat la egalitate, la capătul unei evoluții aproximative a arădenilor, care a au arătat destule carențe în special pe faza defensivă, dar și la construcția jocului. Iar peste o săptămână urmează derby-ul primei runde a campionatului ligii secunde, cu Chindia.

UTA a evoluat în formula: Grahovac (Barna 61′) – Adili (Polgar 59′), Scutaru (Iuga 80′), Ciucă (Manea 64′), Burlă (Dinculescu 80′) – Asani – Stahl (Izet 46′), Jorza (Prună 46′), Cârstocea (Tănase 46′), Strătilă (Toma 70′) – D. Roman (Curtuiuș 46′).

VEZI o GALERIE FOTO a meciului amical

Concluziile lui Adrian Mihalcea

Chiar dacă după aspectul general al partidei arădenii și numărul de ocazii clare arădenii ar fi meritat succesul, Mako a impus remiza, iar asta nu i-a picat prea bine antrenorului utist. „Nu a fost un test extraordinar pentru noi, băieții trebuie să aibă un semn de întrebare. Am construit greoi, mingea a doua am pierdut-o cam tot timpul, nu am avut nici concentrarea necesară în fața porții, căci ocazii au fost destul de multe, am făcut destule greșeli și în apărare și am luat ușor două goluri. Dacă este o parte pozitivă din acest amical, ar fi aceea că ni s-a demonstrat următorul lucru. Dacă nu tratăm serios jocul și nu ne întrebuințăm sută la sută, putem avea surprize împotriva oricărei echipe”, a precizat Adrian Mihalcea la finalul disputei încheiate 2-2, la Mako.

Dacă până sâmbătă, tehnicianul „roș-albilor” i-a oferit lui Victor Prună mai multe șanse, acum a venit rândul lui Amir Jorza. „Căutăm soluții pentru cei trei jucători Under 21, iar acum am dorit să-l văd pe Amir la lucru. Dar, și Tănase a venit bine de pe bancă, plus Burlă, care a fost bolnav câteva zile și a revenit printre titulari. Cu siguranță, avem nevoie de toți jucătorii și, cu cât sunt ei mai în formă, e cu atât mai bine. Și nu vorbesc numai de copii, ci și despre seniori. Teoretic, Grigorie, care a acuzat o încărcătură la un picior și doctorul i-a recomandat trei-patru zile de pauză, ar trebui să revină cel târziu de marți la antrenamente și să-l avem apt pentru campionat”, a adăugat fostul atacant al lui Dinamo.

V-ați conturat o formulă de start pentru Chindia? „Până în momentul acesta nu pot spune că am primii unsprezece jucători în cap, dar echipa se conturează deja, ceva dubii mai sunt la câteva posturi. Mai avem o săptămână până la meciul de la Târgoviște, pe care o vom folosi lucând la tactică și organizare. Practic, se intră pe ultima sută de metri”, a mai punctat Mihalcea.

Sursa: Sport Arad
Foto: UTA Media Design

Marius ANGHEL 30 Jul. 2017, 01:46 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă