UTA Bătrâna Doamnă a câștigat amicalul cu CS Ineu și a luat vacanță. Nagy se gândește deja la reunire

Marius ANGHEL 04 Dec. 2014, 13:42 Pregătiri, amicale

UTA Bătrâna Doamnă și trupa din Țara Zarandului, CS Ineu, au încins miercuri dimineață o ultimă joacă pe 2014. Pe sinteticul de la Șega, echipele lui Roli Nagy, respectiv Cristi Sculici, au avut ritm bun și multe faze de poartă, lăsând, parcă, o undă de regret că nu se mai joacă meciuri oficiale.

Cu Georgiu vârf de lance, alb-albaștrii au fost în prim-plan la început de meci, când Mitrea s-a evidențiat de câteva ori în fața jucătorilor pregătiți de fostul său antrenor de la Vladimirescu. UTA a început apoi să construiască mai eficient, iar Cipri Rus a apărut în trei rânduri la finalizare, fără să găsească însă drumul spre gol.

Cei doi antrenori și-au modificat mult distribuțiile la pauză și în joc a apărut o doză în plus de prospețime. UTA s-a concentrat mai bine și a reușit să facă diferența. Mai întâi, Bulza a deschis scorul din careul mic în urma unei faze create de Dobrean la care a contribuit și Rus, apoi Wild a făcut 2-0, după ce a urmărit foarfeca aceluiași Bulza, respinsă de un blocaj advers.

„Era mai frumos 2-1″, i-a strigat Sculici lui Mitrea, după ce elevul său de până acum un an i-a mai parat două ocazii spre un final care apropie cele două echipe de vacanța de iarnă.

UTA BD: Mitrea – Er. Wild, V. Cotoc, Botiș, Suslak – Chindriș, Burlă – Leucuța, Copil, Piț – C. Rus. Au mai jucat: Dobrean, Ghiunghiuș, Moza, Bulza, Gheorghiță, Borteș.

Ineu: Gorun – Zdrențan, Ev. Wild, Tudoroiu, Hulbăr – Hrezdac, Bilia – Kocsis, Crișan, Stănaia – Georgiu. Au mai jucat: Iacob – Purece, Talpaș, Tomuț, Ciobanu, Popovici, Șulumberchean, Chirilă, Boldizsar, M. Cotoc.

Arbitri: Mircea Ardelean – Alina Mihoc, Paul Ardelean.

Roli Nagy își pregătește echipa de vacanță, dar gândul îi rămâne la obiectiv

Roli Nagy n-a contat la amicalul cu CS Ineu pe Strătilă, Voicu sau Ousmane, cărora li s-a acordat vacanță de câteva zile, Filaret și Varga au fost învoiți, în timp ce Nădăban și Dragoș au ieșit din circuitul alb-roșu, ultimul despărțindu-se de arădeni chiar ieri. Și tot ieri s-a operat la nas Cătălin Hlistei, apoi Mitrea a primit șansa unui joc în plus, după ce titularul turului în poarta UTA-ei a fost Bodea.

„A fost ultimul meci, vine o vacanță destul de lungă. La fel de lungă va fi și perioada de pregătire, campionatul începe pe 7 martie, dar următorul joc oficial al nostru va fi pe 14 martie, dacă lucrurile decurg normal. Vrem să ne pregătim cât mai bine, să ne încărcăm bateriile și să reușim ceea ce ne propunem, promovarea. Până atunci, vin sărbătorile, le urez cu această ocazie tuturor suporterilor și arădenilor un an mai bun din toate punctele de vedere și sănătate!”, a spus Roland Nagy.

UTA trage cortina vineri, când e programat ultimul antrenament al anului.

Sculici: „60-70 de minute la nivelul UTA-ei, dar ratările ne-au fost taxate”

Cel puțin în amicalul de miercuri dimineață diferența de locuri în clasamentul seriei a IV-a a Ligii a 3-a dintre UTA și CS Ineu a fost insesizabilă. Ba chiar se poate spune că zărăndanii au avut mai multe ocazii atâta timp cât s-au folosit primele linii, însă neinspirația la finalizare le-au permis „alb-roșiilor” să modifice decisiv tabela. „A fost un joc de vacanță, în care am observat că jucătorii mei au avut mult orgoliu, dorind să demonstreze că ne putem ridica la nivelul adversarului ce ne-a bătut acum o lună în campionat. Eu zic că am și reușit ce ne-am propus timp de 60-70 de minute, dar, ratând mult prea mult, era inevitabil să nu fim taxați pe final”, a fost scurtul comentariu al lui Cristian Sculici despre testul împotriva „textiliștilor”.

Folosit pe postul de mijlocaș ofensiv în spatele singurului vârf, tânărul de numai 18 ani, Crișan, s-a descurcat destul de bine, urmând ca – probabil – să fie păstrat pentru retur pe malul Crișului Alb. Totodată, ineuanii sunt încă în căutarea unui atacant de careu, după ce în această toamnă s-au despărțit de nu mai puțin de trei fotbaliști cu acest profil: Răduț, Mașniță și Capătă.

„Alb-albaștrii” vor încerca să mai lege un meci amical și săptămâna viitoare, însă până atunci Georgiu et. comp. vor mai bifa și câteva antrenamente, dar și acțiuni de promovare a sportului rege în zonă. În acest sens, joi dimineață, fotbaliștii și antrenorii Ineului vor încerca să-I atragă spre fotbal pe copiii din Beliu, pe care îi vor întâlni la școala din localitate. Totodată, este pe cale să se definitiveze și proiectul echipei de fotbal feminin, care va și disputa un prim meci de pregătire.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 04 Dec. 2014, 13:42 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă