UTA a trecut la scor de neprezentare de Szeged, însă diferența n-a fost obținută ușor. Mihalcea recunoaște că mai vrea încă un jucător

Marius ANGHEL 23 Jul. 2017, 10:02 Pregătiri, amicale

Revenită din cantonamentul ratat din Austria, UTA a desfășurat, sâmbătă după-amiază, la Sânnicolau Mic, al doilea amical amical al verii. În fața a aproximativ 200 de spectatori, arădenii s-au impus la scor de neprezentare, 3-0, în fața divizionarei secunde maghiare Szeged 2011. Antrenorul Adrian Mihalcea a pus în practică un sistem de joc pentru fiecare repriză, respectiv 4-1-4-1 și 4-2-3-1, și le-a cerut mereu jucătorilor săi să joace doar în față când au mingea.

După un început echilibrat, în care Grahovac (18′) a evitat un gol la un șut al lui Onișor Nicorec din interiorul careului, utiștii au avut prima situație de a înscrie prin Stahl (23′). Mijlocașul lui Mihalcea a tras din 7 metri lateral stânga la colțul scurt, însă goalkeeperul maghiar a respins în lovitură de colț. Ceva mai târziu, UTA a deschis scorul în urma unei faze fixe. Bogdan Burlă (34′) a executat puternic o lovitură liberă de la 20 de metri și mingea, ușor deviată de zid, s-a dus în plasă în stânga portarului. Însă scorul pauzei putea fi unul egal dacă Causic (44′), nemarcat, nu ar fi trimis cu capul puțin pe lângă stâlpul din dreapta lui Grahovac din preajma careului mic.

Imediat după reluarea părții secunde a amicalului, UTA, cu cinci schimbări efectuate la pauză, și-a majorat diferența. Grigorie a șutat de două ori în blocaj din 6 metri, mingea a ajuns la Asani (47′), la 15 metri, care a trimis din prima, cu dreptul, în vinclu. Același Grigorie (54′) și-a demonstrat finețea și a fost din nou aproape de gol, însă lobul său cu latul de la 20 de metri a trecut puțin peste poartă. Ca, mai apoi, Izet (62′) să-și dispere coechipierii cu o ratare din numai 4 metri, atunci când l-a luat la țintă pe portar după ce fusese servit ideal de Jorza.

Ultima reușită a arădenilor și a jocului s-a petrecut în minutul 74, atunci când Costin a pătruns în centru de pe dreapta, a trimis cu exteriorul în adâncime pentru Marius Curtuiuș, iar atacantul a deviat cu stângul pe lângă portarul advers din 12 metri ușor lateral stânga.

UTA: Grahovac (Barna 46′) – Polgar (Iuga 58′), Scutaru (Cr. Costin 60′), Ciucă (Al. Manea 46′), Burlă (Dinculescu 68′) – Asani (Toma 68′) – Strătilă (Izet 46′), Grigorie (Jorza 58′), Prună (I. Tănase 46′), Stahl – D. Roman (Curtuiuș 46′). Adili a fost menajat pentru că acuză o accidentare la inghinali.

Szeged: Szantai – Horvath, Jagodics, Causic, Farkas – Coroian, Zadori – Molnar, Nicorec, P. Szabo – Katona. Au mai intrat: Paszka, German, Povazsai, Balazs, Beke, Kasuba și Zabari.

VEZI o GALERIE FOTO a amicalului cu Szeged

Mihalcea: „Voi schimba tactica de fiecare dată când văd că nu merge”

Altfel, la finalul amicalului cu maghiarii, Adrian Mihalcea a spus că elevii săi au avut parte de un test bun și a vorbit despre următoarea perioadă de pregătire. „Din păcate, a fost doar primul nostru amical cu o echipă ce ne-a pus probleme, dar și următoarele două partide vor fi pe aceeași linie. Avem nevoie de adversari buni pentru a ne testa limitele. Am făcut o partidă bună, băieții s-au angrenat, a trebuit să dăm credit în ultimele 30 de minute și copiilor. Mă bucură implicarea, mai ales că venim după două săptămâni destul de dificile ca încărcătură. Corpul acumulează, iar de săptămâna viitoare intrăm în ultima etapă, de două săptămâni de pregătire, premergătoare începerii campionatului. Numărul de antrenamente va scădea, doar intensitatea rămâne aceeași. Îmi pare rău de Adili că s-a accidentat, dar sperăm să-și revină și să am tot lotul la dispoziție încă de săptămâna viitoare”, a spus, citat de Sport Arad, Mihalcea.

Antrenorul utist a explicat și de ce a schimbat din mers sistemul de joc, din 4-1-4-1 în 4-2-3-1, dar și de ce le cere jucătorilor săi să joace doar în față. „Am umblat la așezare încă din prima repriză, pentru că ei ne-au blocat foarte bine. Am încercat să-i surprindem și chiar am reușit. Voi schimba tactica de fiecare dată când văd că nu merge și, până la urmă, tactica o dau jucătorii. Totul depinde de dinamică și agresivitate, dacă poți să alergi, dacă ai calitate, poți juca toate sistemele pe care le cunoaștem. Insist mult să se joace în față, nu vrem să apărăm un 0-0, este o chestie logică. Vrem să jucăm perpendicular pe poartă pentru a avea un câștig în teren și a ajunge mai repede să înscriem. Fundașii au regulile lor, dar când minge este la ei trebuie să joace spre înainte, cu mijlocașii. Dacă e să pierdem mingea, să o avem în față, să fim mulți în spatele ei, pentru a avea posibilitatea să o recuperăm. Dar ne trebuie o calitate a efortului superioară celei de azi, dar o vom dobândi în timp”, a declarat Adrian Mihalcea.

În final, antrenorul echipei arădene a recunoscut că își mai dorește un mijlocaș central, se poartă negocieri și ar putea apărea la antrenamente în săptămâna de urmează. „Suntem în tratative cu un astfel de jucător, român, la fel de important și cu experiență precum cei pe care i-am adus deja. Să vedem dacă se va materializa, ar fi un plus pentru echipă într-o zonă în care nu stăm neapărat rău, cel puțin din punct de vedere numeric”, a mărturisit, citat de Sport Arad, Mihalcea.

După 6-3 cu Șoimii Șimand, UTA a progresat și a trecut fără să ia gol, cu 3-0, de Szeged 2011. Următorul amical îl are programat miercuri, la Șiria, de la ora 18:30, cu Șoimii Lipova, nou-promovată în Liga 3.

Marius ANGHEL 23 Jul. 2017, 10:02 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă