UTA a plecat în cantonamentul din Austria. Adrian Mihalcea a tras concluziile despre prima sa perioadă petrecută la echipă: „Am parte de un vestiar greu”

Marius ANGHEL 14 Jul. 2017, 12:56 Pregătiri, amicale

UTA a plecat în această dimineață cu autocarul în cantonamentul pe care îl va face în perioada 14-22 iulie în Austria, la Mallnitz. 23 de jucători fac parte din lotul pe care Adrian Mihalcea și stafful său tehnic l-a convocat pentru aceast stagiu, 11 dintre ei având vârste sub 21 de ani. Înainte de plecarea în cantonament, Mihalcea a acordat un interviu pentru Sport Arad în care vorbește despre cele două săptămâni de antrenamente pe care le are de când a fost numit la UTA, despre lotul de jucători și ce a găsit la Arad, despre disciplină și adversarii din țara lui Mozart.

Mihalcea spune că toate cele șapte achiziții făcute până acum au fost aprobate și realizate și datorită lui. Un mijlocaș central ar mai fi pe lista noului antrenor al echipei arădene, însă nu este o cerință disperată, astfel că dacă nu se va găsi o variantă bună s-ar putea să nu se mai aducă un astfel de jucător.

„A fost o perioadă destul de încărcată, căci a trebuit să ne definitivăm lotul. Au fost și câteva negocieri destul de lungi, dar reușite. Una peste alta, eu cred că am făcut o campanie de achiziții foarte bună, dar, totodată, a trebuit să urmăm și programul de pregătire. Am fost nevoiți să comprimăm puțin programul, ținând cont de perioada scurtă pre-competițională. Revenind la lot, vă mai pot spune că transferurile au fost făcute împreună cu mine, toți jucătorii au fost doriți și aduși și datorită mie. Suntem acoperiți în proporție de 90%, mai avem nevoie doar de un jucător, de un mijlocaș central, dar nu ne grăbim. Nu vrem să luăm decât jucători pentru care băgăm mâna în foc că ne vor ajuta. Nu sunt nici adeptul împrumuturilor, căci, la un moment dat, astfel de jucători ar putea să nu fie la fel de determinați sau concentrați ca și colegii lor și avem de pierdut ca echipă. Stăm, așteptăm, iar dacă nu vom găsi tipul de jucător dorit de noi, s-ar putea să rămânem în formula de azi. Vom încerca să facem echipa în funcție de jucătorii pe care-i avem și, slavă Domnului, nu ducem lipsă de soluții”, a spus Mihalcea.

Fostul tehnician al Dunării Călărași admite că are jucători importanți la noua sa echipă, însă nu a dorit să spună dacă acesta este cel mai bun lot de care dispune de când este antrenor. „Nu vreau să emit judecăți și să mai vorbesc despre ceea ce am lăsat în urmă odată cu venirea la UTA, dar vă pot spune că – într-adevăr- am parte de un vestiar greu. Avem câțiva jucători cu multe meciuri în Liga 1, cu o experiență incredibilă, care știu ce înseamnă performanța și asta mă face să cred că ne vom atinge obiectivul. Nu ne rămâne decât să muncim, iar eu pot garanta o muncă corectă, fără nici un fel de abatere. Îmi place mult disciplina și grupul, trebuie să formăm o familie și să gândim că avem un țel comun, fără nicio păcăleală”, a comentat Adrian Mihalcea.

Dacă secundul Gheorghe Mihali este drastic și pretențios în special cu defensiva, spunând că UTA nu are voie să încaseze mai mult de 10-15 goluri în noul sezon, Adrian Mihalcea crede că „Bătrâna Doamnă” trebuie să obțină promovarea cu grupul de jucători, nu cu un anume fotbalist sau cu vreun compartiment anume.

„Vis-à-vis de ceea ce a declarat Gică, a fost mai degrabă o discuție mobilizatoare, bazată pe experiența celor din apărare. Dar, noi ar trebui să câștigăm campionatul acesta cu grupul, nu cu un jucător sau un compartiment anume. Vrem și trebuie să arătăm ca o echipă și veți vedea că nimeni nu va alerga pentru celălalt. Trebuie să conștientizăm exact ceea ce ne dorim de la acest sezon, să stăm cu capul în pământ până în ultima etapă. De abia apoi îl putem ridica pentru a spune: >. Trebuie disciplină tactică, în teren și în afara lui, dar mai ales muncă și iar muncă”, a mai spus Mihalcea în interviul pentru Sport Arad, pe care îl puteți citi în totalitate AICI.

Achizițiile făcute de UTA în această vară: fundașul Mădălin Ciucă (34 de ani, ex CSM Poli Iași), mijlocașul Ștefan Grigorie (35 de ani, ex FC Brașov), atacantul Dan Roman (31 de ani, ex CFR Cluj), macedonenii Bujamin Asani (28 de ani) și Izet Ajrullahu (19 ani), portarul Branko Grahovac (34 de ani, ex CSM Poli Iași) și fundașul Cristian Scutaru (30 de ani, ex ACS Poli).

Principalul Adrian Mihalcea, secunzii Gheorghe Mihali și Cristian Todea, antrenorul cu portarii Dan Țapoș și preparatorul fizic Vlad Țăran vor avea următorii jucători la dispoziție în cantonementul din Austria: Branko Grahovac, Alexandru Barna, Sebastian Mara – Mevlan Adili, Cristian Costin, Norbert Polgar, Cristian Scutaru, Alexandru Manea, Mădălin Ciucă, Rafael Iuga, Bogdan Burlă, Bujamin Asani, Iulius Dinculescu, Ionuț Tănase, Amir Jorza, Sorin Strătilă, Ștefan Grigorie, Victor Prună, Dorin Toma, Ajrullahu Izet, Albert Stahl, Marius Curtuiuș și Dan Roman.

Marius ANGHEL 14 Jul. 2017, 12:56 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă