UTA a început cu dreptul amicalele din Turcia! Buhăcianu, omul meciului cu Racing Union. Concluzia antrenorului Laszlo Balint

Marius ANGHEL 05 Feb. 2020, 21:43 Pregătiri, amicale

La cinci zile distanță de la meciul cu Crișul Chișineu Criș, UTA mai bifează un succes cu 3-1. De data aceasta, victoria liderului Ligii 2 a venit la 2000 de kilometri distanță de sinteticul de la Arad, pe unul dintre terenurile excelente pe care le oferă Antalya pentru formațiile ce-și desfășoară cantonamentele de iarnă aici. Victima „Bătrânei Doamne” a fost Racing Union, formația de pe locul 9 în prima divizie a Luxemburgului, într-un joc în care stafful tehnic utist i-a „uitat” pe bancă doar pe juniorii Hrezdac și Opric.

Doar Moise și Buhăcianu nu au avut milă de luxemburghezi în prima repriză

Vremea s-a stricat și la Belek, iar primul test al „roș-albilor” în Turcia s-a disputat pe ploaie și vânt. Bineînțeles, temperaturile nu se compară cu cele de iarnă de acasă. Moise și Isac au pus imediat în pericol buturile adverse, însă și Iacob a avut o intervenție salvatoare la o contră a celor de la Racing. Scorul s-a modificat în minutul 20, atunci când Tomozei a fost faultat în careu și același Romario Moise nu a greșit de la punctul cu var. Apoi, mijlocașul împrumutat de la Astra a trecut la serviciu, iar Valentin Buhăcianu a fost precis la finalizare din interiorul careului, scrie Sport Arad.

Era minutul 28, iar scorul se putea rotunji până la pauză dacă Ioniță și Buhăcianu nu ar fi tras pe lângă, iar Oroian în portar. Utiștii se aflau în poziții clare de gol, astfel că scorul reprizei a rămas 2-0.

Buhăcianu a reușit „dubla” în partea secundă

Cu doi jucători proaspeți pe teren și la lumina reflectoarelor, Campioana Provinciei a continuat să atace și în partea a doua a amicalului. A fost rândul lui Bustea să rateze o situație imensă cu o reluare în transversală la pasa lui Buhăcianu, după care Isac a fost și el imprecis la capătul unei acțiuni personale pornită de la 30 de metri de buturile luxemburgheze.

După o oră de joc, Laszlo Balint a operat și alte schimbări, dar golul cu numărul trei a fost opera a doi titular. Bustea a pasat din stânga și Valentin Buhăcianu a apărut la întâlnire pentru golul său cu numărul doi în acest meci: 3-0 (minutul 64). Racing a redus din avantaj patru minute mai târziu, la o fază la care Bolboașă a atins ușor mingea trimisă din interiorul suprafeței de pedeapsă. David Miculescu a irosit ultima șansă a partidei, cu 6 minute înainte de final, șutul său de la 18 metri mergând exact în brațele goalkeeperului advers.

Așadar, UTA începe cu dreptul seria de amicale din Antalya. Următorul adversar al „roș-albilor” va fi Yenysey Krasnoyarsk, din eșalonul secund rus, sâmbătă de la ora 11:00. Joi, „roș-albii” au parte de un singur antrenament, urmând ca partea a doua a zilei să fie dedicată refacerii.

UTA Arad: Fl. Iacob (Bolboașă 46) – Tomozei (A. Rus 72), Ilie (E. Pașcu 78), Melinte (R. Crișan 60), Roumpoulaku (Ciucur 65) – Oroian (Miculescu 46, Gavrilă 85), Moise (Pușcaș 65), Isac (Vulturar 78), Bustea (Ursu 65) – Ioniță (Jebari 60), Buhăcianu (C. Rus 65).

Valentin Buhăcianu: „Din păcate, vremea nu ne-a ajutat nici pe noi, nici pe ei, să arătăm ce putem juca”

Autor a două goluri în amicalul cu Racing Union, Valentin Buhăcianu a apreciat meciul cu luxemburghezii ca unul greu și a spus că vremea a împiedicat ambele echipe să arate ce pot cu adevărat.

„A fost un meci greu. Ne bucurăm că am reușit să punem în practică ce ne-a spus Mister și că am ieșit sănătoși de pe teren. Adversarii au avut o echipă bună, o echipă solidă. Din păcate, vremea nu ne-a ajutat nici pe noi, nici pe ei, să arătăm ce putem juca. Sperăm la meciurile următoare să avem o vreme mai bună”, a declarat Buhăcianu la finalul partidei, citat de uta-arad.ro.

Antrenorul Laszlo Balint a spus că UTA și-a atins scopul în acest test.

„Un test reușit, ținând cont că, totuși, am jucat împotriva unei echipe de primă ligă, dintr-un campionat care se dezvolvă vizibil. Sunt mulțumit că ne-am atins obiectivele. Până la urmă, sunt mulțumit și că n-am ieșit cu accidentări. Toate meciurile din perioada asta sunt importante din punctul ăsta de vedere. Bineînțeles că sunt și minusuri, încercăm să le reglăm, dar, una peste alta ne-am atins obiectivul. Până acum am avut și noroc de vreme bună. Din păcate, astăzi am fost, un pic, încurcați și de vânt, dar avem toate condițiile. Mă bucur că băieții sunt în regulă, reacționează bine și sper să fie un cantonament eficient și reușit până la final”, a transmis Balint după jocul cu Racing Union.

Sursa: Sport Arad
Foto și video: UTA Arad

Marius ANGHEL 05 Feb. 2020, 21:43 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă