UTA a câștigat primul amical al verii, însă a luat trei goluri de la niște amatori. Mihalcea: „Ca să și glumim, publicul a văzut destule goluri”

Marius ANGHEL 09 Jul. 2017, 01:19 Pregătiri, amicale

După o primă săptămână de antrenamente sub conducerea noului staff tehnic, UTA a desfășurat sâmbătă, la Sânnicolau Mic, un prim test al acestei perioade de pregătire înaintea noului sezon al Ligii 2. Arădenii au evoluat împotriva echipei de Liga a 4-a Șoimii Șimand, pe care au învins-o cu 6-3. Trupa lui Adrian Mihalcea a înscris prima, apoi a fost condusă, a revenit în joc și în final a înscris de șase ori, însă a primit în total trei goluri de la o echipă amatoare, foarte multe chiar și pentru un meci amical.

Adrian Mihalcea a împărțit lotul utist în două pentru amicalul cu Șoimii, însă a apelat și la unele schimbări pe parcursul reprizelor. Printre jucătorii folosiți s-au aflat și toate achizițiile verii, cu excepția portarului Branko Grahovac, menajat după lunga deplasare pe care a făcut-o vineri din Bosnia-Herțegovina.

Stahl (5′) a deschis scorul din 6 metri după o acțiune a lui Curtuiuș, apoi Șoimii a surprins și a întors rezultatul. Petrilă (7′) l-a învins pe Mara, iar Ghergar (23′) a punctat de la punctul de la 11 metri, după ce inițial Mara deviase mingea, însă insuficient pentru a evita golul. Rezultatul pauzei a fost însă unul de egalitate, după ce Curtuiuș (45′) a marcat în urma unei acțiuni pe cont propriu a lui Covaci.

În repriza a doua, Ajrullahu (50′) a profitat de o minge blocată la pătrunderea lui Strătilă și a înscris cu stângul din 14 metri, iar Dan Roman (59′) a punctat la rândul său cu un șut plasat, tot cu stângul, de la 15 metri, ridicând scorul la 4-2. Șoimii a mai înscris și ea încă o dată la șutul lui Tolan (63′) de la 55 de metri, la o fază la care Mara a părut că va reține cu siguranță, însă a scăpat mingea dincolo de linia porții.

Din minutul 65, în echipa UTA-ei, în locul lui Jorza, a intrat Nicolae Bicer, un mijlocaș de 17 ani din Republica Moldova, stabilit în Portugalia.

Rezultatul final a fost stabilit în ultimele minute de joc, după ce Toma (81′) a punctat dintr-un demi-voleu, de la 15 metri, mingea atingând și bara din stânga, și Iuga (84′) a marcat cu latul din 12 metri după o centrare din corner a lui Cuedan.

UTA repriza I: Mara – Covaci, Manea, Ciucă, Dinculescu – Asani – Costin, Grigorie, Prună (Jorza 35′), Stahl (Ajrullahu 35′) – Curtuiuș
UTA repriza II: Mara – Polgar, Adili, Iuga, Burlă – Tănase – Strătilă, Toma, Jorza (Nicolae Bicer 65′), Ajrullahu (Cuedan 65′) – Roman

Șoimii Șimand: Dagău (Șoltezs 46′) – Rechițan (Ujoc 46′), Tolan, Engelhardt, Rafila – Poșta (Spătaru 46′), A. Puie, Cătană, Ghergar – Petrila, Faur

Mihalcea: „Nu mă interesează să avem o posesie exagerată”

La finalul partidei, Adrian Mihalcea a vorbit despre ceea ce a urmărit în acest joc. „Nu am ce să le reproșez jucătorilor pentru felul cum au tratat antrenamentul. Acesta a fost destul de reușit, iar ca să și glumim, publicul a văzut destule goluri. Mi-am dorit să văd la lucru toți băieții, pe cei care se pregătesc încă cu noi, iar ușor-ușor, o să definitivăm lotul. Astăzi, mi se pare că au fost în jur de 10 copii în lot, destul de mulți, așa că vom trage în curând linia. Vineri plecăm în cantonament, unde vom disputa un singur meci de verificare, iar pe când ne întoarcem mai vrem minim doi adversari, dacă nu trei pentru amicale. E puțin greu să găsim formații de același nivel cu noi, divizionarele secunde cam fug de noi, dar ne vom descurca cumva. S-ar putea să jucăm și Ungaria, vom vedea”, a explicat Mihalcea, citat de Sport Arad.

Noul antrenor al UTA-ei a mai dezvăluit și puțin din filozofia sa de joc. „Stilul s-a schimbat puțin, dar dacă fotbaliștii îl înțeleg, vom avea potență, jocul va fi mult mai dinamic. Ce le cer? Nu mă interesează să avem o posesie exagerată, ci mai degrabă să trecem cât mai repede de la tranziția negativă la cea pozitivă, ce face diferența în campionatul ligii secunde”, a adăugat Adi Mihalcea.

Până vineri, utiștii se pregătesc la Arad, apoi pleacă cantonament la Mallnitz. Până la plecarea în acest stagiu, Mihalcea își mai forește un fundaș central și un jucător ofensiv.

Foto: UTA Media Design

Marius ANGHEL 09 Jul. 2017, 01:19 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă