UTA a avut 28 de jucători la reunire! Primele patru achiziții, jucătorii aflați în proble și planul lui Todea

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 08 Jan. 2018, 15:33 Actualizat: 08 Jan. 2018, 15:37 Pregătiri, amicale

Printre primele echipe din Liga 2 care și-au reluat activitatea și astăzi au avut programat primul antrenament pe 2018 s-a numărat și UTA Arad. Sub conducerea staffului tehnic condus de Cristian Todea, „Bătrâna Doamnă” a avut 28 de jucători la antrenamentul susținut la baza „Motorul”. Printre aceștia s-au numărat atât jucători de care clubul vrea să se despartă (Svedkauskas, Scutaru și Păcurar), alții cu statul de noi achiziții, chiar dacă, deocamdată, nu sunt legitimați, dar și câțiva aflați în probe.

„Este un nou început, cu destui jucători noi. Unii au și semnat, alții sunt probe. Este un vestiar nou, dar poate este și o oportunitate pentru unii jucători să arate că pot face față nivelului Ligii a 2-a și chiar să progreseze de la acest nivel. Este prematur să facem previziuni acum, să vorbim despre obiectiv și despre cum va arăta echipa în partea a doua a sezonului. Lotul este în formare, vor mai veni și alți jucători. Probabil în zona centrală suntem puțin descoperiți, dar sperăm să rezolvăm aceste probleme. Vrem ca până la plecarea în cantonamentul de la Moneasa să avem 80% din lot definitivat și după aceea vom putea vorbi, poate, și despre ceea ce ne propunem efectiv în această primăvară. Din punctul nostru de vedere, avem deja trei jucători ca și rezolvați și anume Buia, Petra și Bodea și, probabil, David Popa. Și alții care au venit în probe. Sunt mulțumit de programul meciurilor amicale, sper să avem mulți jucători la dispoziție la aceste partide, în așa fel încât să avem de unde alege pentru a forma o echipă competitivă”, a declarat Cristian Todea, citat de Sport Arad, la primul antrenament al UTA-ei pe anul 2018.

Achizițiile echipei arădene realizate până acum sunt:

Roberto Bodea (portar, 24 de ani). Este un produs al „Bătrânei Doamne” și în special al lui Dan Țapoș, cu care a lucrat de la vârsta de 15 ani. A debutat în Liga a 2-a în 2011 și a făcut parte și din noul proiect, punând umărul la promovările din ligile patru și trei a UTA-ei. Apoi, a evoluat în Liga a 3-a pentru Performanța Ighiu, CNS Cetata Deva și Gloria Lunca Teuz Cermei, în turul acestui campionat fiind integralist între buturile formației pregătite de Radu Anca și Roland Nagy.

Mihai Petra (mijlocaș/atacant, 23 de ani). E născut la Orșova și și-a împărțit până acum cariera între Unirea Tărlungeni, Avântul Reghin, FC Brașov și ASA Târgu Mureș. Postul său de bază e cel de mijlocaș central cu sarcini preponderent defensive, dar la ASA a demonstrat că se descurcă destul de bine ca vârf de atac, a și marcat un gol. Îl ajută și fizicul la cei 1,84 metri ai săi.

Darius Buia (mijlocaș ofensiv, 23 de ani). Fiul cunoscutului fotbalist Romică Buia și-a relansat cariera în toamnă la Lunca Teuz Cermei, după ce ACS Poli a decis să nu conteze pe serviciile sale. În cei cinci ani cât a fost jucătorul lui Dinamo a mai fost împrumutat la Academica Argeș și Academica Clinceni, având – totodată – și ghinionul a două accidentări grave la genunchiul stâng, ce l-au ținut în afara terenului, în total, un an de zile. A marcat 7 goluri pentru Cermei și a izbutit cam tot atâtea pase decisive în turul prezentei ediții a Ligii a 3-a.

David Popa (atacant, 20 de ani). Este considerat unul dintre cei mai talentați fotbaliști ai generației 1997-1998 de la Atletico Arad, cu meciuri și goluri pentru UTA în sezonul petrecut în Liga a 4-a. Apoi, a plecat la Birmingham, unde a jucat mai ales pentru echipele de juniori și tineret, dar a fost împrumutat pentru scurt timp și la Kettering Town.

La reunire au mai fost prezenți și doi fotbaliști ce susțin probe. Ștefan Ghergu este un fundaș lateral de 20 de ani care a evoluat în ligile inferioare din Italia, ultima oară la US Caravaggio și Flavius Dumbrăvean, un fundaș central/„închizător” de 22 de ani care ultima oară (până în vara lui 2017) a fost în lotul celor de la ASA Târgu Mureș, evoluând mai ales pentru echipa secundă a clubului. La primul antrenament al anului a participat și Federico Sorato, un mijlocaș central de 22 de ani care s-a mai antrenat și în toamnă cu UTA. În plus, s-au alăturat lotului și Raul Iova și Denis Lazăr, aduși de la echipa secundă.


 

Lotul prezent la reunire:

portari: Alexandru Barna, Tomas Svedkauskas, Roberto Bodea (fostul utist revine după o perioadă petrecută la Deva și Cermei);
fundași: Norbert Polgar, Alexandru Manea, Richard Filaret, Cristian Scutaru, Rafael Iuga, Bogdan Burlă, Iulius Dinculescu, Denis Lazăr, Raul Iova, Flavius Dumbrăvean (născut 1995, fundaș central / închizător ultima dată la ASA Târgu Mureș), Ștefan Ghergu (n. 1997, fundaș lateral, US Caravaggio);
mijlocași: Cătălin Hlistei, Paul Păcurar, Amir Jorza, Victor Prună, Ionuț Tănase, Cristian Dobrean, Albert Stahl, Darius Buia (n. 1994, în prima parte a sezonului a jucat la Cermei), Mihai Petra (n. 1994, ASA Tg. Mureș), Daniel Isac, Federico Sorato (n. 1995, ultima dată la Pro Sett Eureka, Italia);
atacanți: Marius Curtuiuș, Dorin Toma, David Popa (prezent în efectivul UTA-ei în Liga a IV-a, a jucat în ultimii trei ani la Birmingham).

Burlă nu a participat însă la antrenament, deoarece acuzând o problemă la genunchi.


 

Programul echipei continuă cu antrenamente pe plan local și vizite medicale. Primul amical al anului e programat pe 17 ianuarie, la Gyula, în compania echipei din Szeged, tot în aceeași zi urmând să se intre în cantonament, la Moneasa, acolo unde se va continua pregătirea până pe 26 ianuarie.

Foto: Sport Arad și UTA Arad

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 08 Jan. 2018, 15:33 Actualizat: 08 Jan. 2018, 15:37 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă