Susso a venit în probe la Poli pentru că în Gambia nu poate trăi din fotbal

11 Jul. 2012, 14:58 Pregătiri, amicale
Susso a venit în probe la Poli** pentru că în Gambia nu poate trăi din fotbal

Fundașul stânga Dodou Susso (22 de ani) câștiga în Gambia sub 100 de euro pe lună

Fotbalul românesc se află în fața unei noi premiere. Venit în probe la Timișoara, Dodou Susso poate fi primul jucător din Gambia care evoluează la noi în țară.

Susso a jucat de trei ori pentru naționala țării sale și a ajuns la Timișoara prin intermediul unor români care au afaceri în Gambia. „În Gambia, la echipele de top se câștigă între 50 și 100 de euro pe lună, așa că scopul oricărui jucător este să ajungă în Europa. Gambia este o țară mică, avem 1,5 milioane de locuitori, dar nu este sărăcie. E o țară frumoasă, dar nu poți trăi din fotbal”, a explicat Susso.

Românii care l-au descoperit pe Susso l-au trimis la Timișoara, la un partener de afaceri al lor. Acesta nu are tangențe cu lumea fotbalului, astfel că Susso nu a știut exact cu ce echipe se antrenează. S-a pregătit câteva zile cu AC Recaș, apoi a ajuns, ieri, la Poli. Știa că alb-violeții au promovat și se pregătea de meciurile din Liga I, însă a aflat de la ziariști că dă probe la o echipă care, în cel mai bun caz, va juca în Liga a II-a. „Chiar nu știam povestea cu problemele financiare”, a spus, puțin dezamăgit, jucătorul din Gambia. „Sunt musulman, la fel ca 98% din populația Gambiei. Mă rog de cinci ori pe zi, precum și înaintea fiecărui meci”, a mai spus fotbalistul african.

Articol scris de Radu FAUR

11 Jul. 2012, 14:58 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă