Start de pregătire și în Zăvoi. Pelici: „Vom vedea dacă cei care au plecat sunt minusuri, iar cei care au venit sunt plusuri”

CSM Râmnicu Vâlcea s-a reunit astăzi, în Zăvoi, unde jucătorii pregătiți de Alexandru Pelici, Roberto Ivan și Robert Tufiși au efectuat primul antrenament din acest an. La reunire au fost prezenți și trei jucători noi, atacanții Costin Stoica (Caransebeș), Kevin Trabalka (împrumut Dinamo, ultima data a jucat la Bihor) și mijlocașul Răzvan Dâlbea (Unirea Târlungeni). Sunt deja plecați trei jucători, Marius Staicu (Mediaș), Marius Tomozei (FC Botoșani) și Ovidiu Popescu (reziliere contract). Deși sub contract, Andrei Neagoe și Dragoș Firțulescu sunt în discuții și cu alte echipe, în timp ce Lucian Iordache este la final de contract.

Dacă săptămâna aceasta este dedicată reacomodării la efort, următoarele două săptămâni vor fi destinate unui cantonament centralizat în Zăvoi, după care se va începe seria amicalelor.

Pelici: „Nu suntem siguri nici de play-off”

Tehnicianul principal, Alexandru Pelici așteaptă să își stabilească lotul pentru a doua parte a campionatului, unul care pare slăbit de plecările lui Staicu și Tomozei. „Nu are rost să ne plângem că au plecat Tomozei și Staicu, o să se vadă în campionat cât de mult contează plecările lor. Chiar dacă ar fi rămas și nu erau cu gândul la echipă, probabil că aportul lor nu mai era cel din tur. Cuvintele lor au fost că pleacă la mai bine. Am văzut la Firțulescu dorința de a pleca, Neagoe mai are unele probleme, aștept să văd ce se va întâmpla cu ei doi. Vreau să vorbesc cu toți jucătorii, să se hotărască, să vedem cine rămâne, apoi vom ști dacă mai avem nevoie de cineva pentru abordarea părții a doua a campionatului. La fel cum vom vedea dacă cei care au plecat sunt minusuri, vom vedea și dacă cei care au venit sunt plusuri. Sper ca prin experiența lor, Dâlbea și Stoica să aducă plusuri, sunt jucători cu care am mai lucrat și am mare încredere în ei. Vacanța s-a terminat, ne așteptă opt jocuri foarte grele, nu suntem siguri nici de poziția de play-off, avem mult de muncă. Pentru play-off se bat mai mult de șapte echipe, cred că speră și U Cluj și Satu Mare. Am făcut jocuri bune în prima parte, sper să repetăm aceste evoluții și a doua parte” a declarant antrenorul Alexandru Pelici.

Neagoe așteaptă discuția cu șefii clubului

Mijlocașul Andrei Neagoe este sub contract cu CSM, dar are discuții și cu alte echipe, printre care și colega de serie, FC Brașov. Neagoe nu a făcut azi antrenament, acuzând unele probleme medicale și așteaptă mâine o întâlnire cu managerul clubului, Lucian Munteanu. „Vreau să discut cu conducerea, avem niște lucruri de vorbit, eu am fost plecat și nu a fost timp, probabil că voi vorbi zilele următoare. Cei de la Brașov m-au sunat de multe ori, iau în calcul oferta lor, am mai discutat și cu echipe din Seria I, care se bat la promovare, dar nu dau nimănui niciun răspuns până nu discut la Vâlcea. Pentru mine contează mult motivația, nu neapărat banii în sine, să știu că avem un obiectiv clar. La Vâlcea este un grup unit, omogenitate și un antrenor foarte bun” a declarat Neagoe.

Dâlbea, în sfârșit, în Zăvoi

Mijlocașul Răzvan Dâlbea a avut în ultimii cinci ani mai mereu oferte de la CSM, însă abia acum s-a decis să vină la Vâlcea. „Mi s-a părut o conducere foarte profesionistă, mi-a plăcut cum a pus problema președintele clubului și asta m-a determinat să vin. Un cuvânt de spus l-a avut și antrenorul, ne știm demult, am mai lucrat împreună și datorită acestui fapt am decis să vin la CSM. Obiectivul este să tratăm foarte serios fiecare meci, să obținem cât putem mai mult, nu am discutat de un obiectiv pe termen lung. În proporție de 99% am rezolvat lucrurile cu Târlungeni. De-a lungul timpului, cred că este a patra-cincea oară când discut cu clubul din Vâlcea, dar acum e prima oară când se concretizează. Îl știu doar pe Stoica, am fost ambii în vară în pregătire cu Caransebeș, dar eu am fost mai inspirat și nu am rămas acolo”, a spus Dâlbea.

Articol scris de Adi Georgescu

Pe aceeași temă