Ripensia și-a reluat treaba. Echipa timișoreană n-a realizat niciun transfer, doar o noutate în staff. „Pentru că avem resurse financiare limitate, așteptăm last-minute-uri”

Ripensia a reluat pregătirile de marți, pe arena Electrica din Timișoara. Deocamdată, din rațiuni financiare, nu s-a făcut niciun transfer. Doar în staff a venit o întărire importantă, antrenorul cu portarii Călin Frunză. Președintele Dumitru Mihu a explicat că, pentru moment, piața are prețuri prea mare pentru posibilitățile clubului.

Deocamdată, pe stadionul Electrica s-a pus nisip în zonele unde terenul avea probleme. Echipa intră de vineri într-un regim de cantonament, cu două antrenamente pe zi, urmând ca din 27 ianuraie să facă pregătire centralizată în Antalya. 

„Ne așteaptă un retur foarte greu, toată echipele se mișcă pe piața transferurilor, se întăresc. Ne dorim să facem acest lucru, să luăm jucători care să fie buni din toate punctele de vedere. Prima condiție este să fie sub 30 de ani. În același timp, vrem să lucrăm la întinerirea echipei prin aducerea de la echipa de U19 a doi-trei jucători care să facă pregătirea cu noi, să vină și în cantonament”, a precizat antrenorul Alexandru Pelici, cu referire în special la Benea și Gavrilă.

Pelici mai vrea un portar la Ripensia

Pelici a precizat că mai caută jucători pe trei posturi. Vizate sunt cel de portar, aripă dreaptă sau extremă dreaptă și atacant. Clubul are trei portari, dar tehnicianul ar mai vrea altul.

„Mi-am exprimat exact ceea ce aveam nevoie. Primul pe listă e portarul”, a precizat Pelici. Antrenorul are o listă de „dorințe” care include jucători români.

Altfel, Dumitru Mihu a declarat în decembrie că nu mai caută goalkeeper după ce a spus că oferta primită pentru Ștefan Dobre nu e suficient de tentantă. „În situația care găsim portarul care să întrunească toate condițiile pe care le forim, nicio problemă”, a precizat Mihu.

Transferuri low-cost pe curse last-minute

Finanțatorul principal al clubului a explicat că Ripensia nu are bani pentru a juca de pe acum „tare” la transferuri. „Există posibilitatea să apară jucători interesanți și acum. Până în 15 februarie se împuținează variantele, dar apar și jucători interesanți pe salarii bune. Pentru că avem resurse financiare limitate, așteptăm last-minute-uri. Eu, personal, am vorbit cu cluburile de unde vrem să luăm jucători și pretențiile sunt foarte mari față de ceea ce au de oferit unii”, a explicat Dumitru Mihu, care a vorbit cu cluburi de Liga 2 și 3.

În schimb, Ripensia caută și copii transferabili pentru echipele U17 și U19. „Oferim cazare, masă și salariu și posibilitatea de a se dezvolta într-un sistem”, a mai precizat Mihu.

Cel mai tare transfer: antrenorul cu portari Călin Frunza

Putem aprecia că Ripensia a făcut o mutare bună prin schimbarea antrenorului de portari. Călin Frunză este considerat numărul 1 în Timișoara și îl înlocuiește pe Gheorghe Stoianov. Frunză are licența B, cu care poate sta și pe banca echipelor din Liga 1, ceea ce, de altfel, a și făcut la ACS Poli.

Noul antrenor de portari se va ocupa și de juniorii clubului. Până să ia licența și Petre Țurcaș, în Timișoara existau doar doi antrenori cu portarii ce îndeplineau condițiile de prima ligă: Frunză și William Harasim de la LPS Banatul.

Primul amical al Ripensiei va fi la data de 24 ianuarie, cu Becicherecu Mic, pe terenul sintetic de la Baza 2 din Timișoara.

Programul de pregătire al Ripensiei:

14 ianuarie – reunire lot
15 ianuarie – vizita medicală
15 – 27 ianuarie – stagiu de pregătire intern
27 ianuarie – 7 februarie – cantonament Antalya

Meciuri amicale Ripensia:

24 ianuarie: Ripensia – Mama Mia Becicherecu Mic
29 ianuarie: Ripensia – FK Septemvri Sofia (Liga 2 Bulgaria)
31 ianuarie: Ripensia – KF Flamurtari Prishtine (Liga 1 Kosovo)
 2 februarie: Ripensia – U Craiova 1948 SA (Liga 3)
 4 februarie: Ripensia – FK Kit Go Pehcevo (Liga 3 Macedonia)
12 februarie: Chișinău Criș – Ripensia (Liga 3)
15 februarie: Ripensia – CSC Dumbrăvița (Liga 3)

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Emanuel Titus ILIEȘI și Sebastian TĂ‚TARU / Mediafax Foto

Pe aceeași temă