Ripensia s-a impus la limită în amicalul cu o UTA mult întinerită. Pelici a recâștigat un atacant, însă mai caută transferuri, arădenii au testat un croat

Ripensia a câștigat cu 1-0 amicalul jucat astăzi cu UTA, pe terenul sintetic de la Baza 2 din Timișoara, un meci la care arădenii au venit fără numeroși jucători de bază, dar și fără antrenorul Ionuț Popa. Unicul gol a fost marcat de Gueye Mansour, care a înscris la finalul primei reprize.

La Ripensia au lipsit Toma și Dobie, accidentați, iar Ștefan Dobre s-a pregătit separat, deoarece Pelici lasă la fiecare meci un portar să apere o repriză, iar cel de-al treilea doar se antrenează. De la UTA au lipsit Bodea, Orlic, Melinte, Șeroni, El Hasni, Costin, Copaci, Calugher, Stahl, Matei, Miculescu, Kanda și Rus, astfel că roș-galbenilor le-a fost ușor să domine în aceste condiții jocul, unul oricum destul de slab, cu multe pase în lateral și foarte puține acțiuni în viteză sau ruperi de ritm.

După două ocazii irosite de Bădăuță și Mansour, senegalezul a marcat în minutul 44, după o centrare de la Hecsko. În prima repriză, croatul Luka Mijokovic, venit în teste la UTA, l-a enervat pe arbitrul Aurel Vărzan, care i-a reproșat „Ce înseamnă he-he?”.

Repriza a doua a fost la fel de soporifică, „condimentată” mai degrabă de reproșurile lui Pelici la adresa lui Tiberiu Istrătescu, căruia i-a spus că toată perioada de pregătire nu a tras un șut la poartă.

Ripensia: H. Moldovan – Ad. Popa, Apro, Hecsko, Burdeț, Monea, Stoi, Al. Popovici, Bădăuță, Mansour
Au mai intrat: Păduraru – Țiereanu, Tînc, Anghelina, Zaluschi, Dumiter, Șimian, Istrătescu, Cluci

UTA: Zamfir – Rz. Ivan, R. Iuga, Salka, I. Gavrilă, Coulibaly, Hrezdac, Mijokovic, Isac, Merian, Dav. Popa
Au mai intrat: Haloș, A. Gavrilă, Cocriș

Pelici: „Așteptăm cu optimism campionatul”

Alexandru Pelici s-a declarat mulțumit de evoluția echipei sale. „Aș dori să repet acest succes și în campionat, când se va juca pe puncte. Mulțumitor în jocul de azi este că am avut o siguranță defensivă foarte bună. Chiar dacă UTA nu a venit cu întreaga echipă la Timișoara, sunt jucători care au valoare individuală bună. Pe de altă parte, sunt nemulțumit, pentru că ratăm foarte foarte mult în continuare, nu fructificăm ocaziile pe care ni le creăm și pentru asta avem de suferit. Suntem la penultimul joc de pregătire, ar trebui să fim într-un ritm bun și mă refer în special la atacanți, care ar trebui să înscrie mai mult. Mai avem un meci la Reșița, cu o echipă bună și apoi așteptăm cu optimism campionatul”, a apus antrenorul Ripensiei.

Popovici a revenit, Pelici mai caută transferuri

După ce a încercat să își găsească altă activitate, Alexandru Popovici a revenit la Ripensia, dar Pelici încă e în căutare de întăriri. „Alex Popovici și-a încercat șansa, și-a asumat asta și eu am fost de acord cu asta. A revenit, se pregătește alături de noi și va intra când va merita. Mai avem nevoie de jucători, tot timpul e nevoie de jucători buni. Din punctul de vedere al meu, al antrenorului, mai e nevoie de doi-trei jucători de valoare, seniori, care să vină și să crească valoarea lotului. Avem un lot omogen, un prim 11, 12-13 jucători joacă de mult timp împreună. Altfel, nu e târziu, pentru că nu ne gândim să-i folosim chiar din primul joc. Dar, apar accidentări și suspendări, văd că încă toate echipele transferă, șapte-opt-nouă jucători, aici e cu dus și întors”, a punctat antrenorul roș-galbenilor.

Dintre tinerii pe care îi testează, Pelicia precizat că nu vor rămâne toți. „Unii tineri vor rămâne, alții nu. În cazul unora trebuie să fim sinceri, sunt de perspectivă, dar nu pot juca acum la noi. O să discutăm, o să fim deschiși cu ei, le vom expune clar problema. Alegerea va fi a lor, dacă vor dori să rămână să se antreneze alături de noi și să crească în valoare lângă echipă și când le va veni rândul să joace e foarte bine, pe când ceilalți, care nu vor mai fi eligibili să joace și nu ne mai pot ajuta nici acum, nu cred că mai are rost să-i ținem, să umplem lotul”, a adăugat Pelici.

Gaica: „În repriza a doua am reușit să ne ridicăm la înălțimea adversarilor”

De la UTA a dat declarații antrenorul de juniori Sandu Gaica. „Având în vedere că au fost pe teren mulți juniori de 2001, ca și joc și ca și efort, în fața unei echipe bune, cu un antrenor foarte bun, cred că în repriza a doua am reușit să ne ridicăm la înălțimea adversarilor. Prima repriză a fost dominată clar de Ripensia. A fost un meci foarte bun pentru copii. Antrenament util pentru cei care au venit de la prima echipă, Coulibaly care e suspendat în prima etapă. Iuga, Ivan și cu David Popa. Am avut un croat în probe (n.r. Luka Mijokovic), vom vorbi și cu Mister, să tragem concluziile, să vedem dacă rămâne sau nu”, a spus reprezentantul arădenilor.

Ripensia va juca ultimul amical sâmbătă la CSM Școlar Reșița, iar UTA va juca la Arad cu Șoimii Lipova.

Articol scris de Anda DELIU

Pe aceeași temă