Ripensia pare că încă „se caută”! Trupa lui Pelici a terminat la egalitate cu o formație de Liga 3, cu un nou jucător în probe: „Suferim acolo, la finalizare”

Ripensia Timișoara a terminat la egalitate, scor 2-2, amicalul cu Crișul Chișineu Criș, penultimul înaintea reluării campionatului. Cu ocazia acestui meci jucat pe terenul sintetic de la Baza Sportivă 2 din Timișoara, Alexandru Pelici l-a testat pe Ștefan Răchișan, venit în probe, în timp ce vârful de atac căutat încă… nu se arată la orizont.

La acest joc, Pelici a utilizat doar o parte dintre fotbaliștii din lot, deoarece ceilalți vor juca sâmbătă, la ultimul test. Scorul l-au deschis ripensiștii în minutul 34, prin Cosmin Sîrbu, după un aut bătut de la margine. În minutul 44, Modan de la Criș a tras în bară. Egalarea a venit în minutul 58, cu un gol din careu reușit de Lazăr. Din minutul 69, același Modan a înscris, după o pasă a lui Suslak. Totuți, în minutul 83, după ce muncă, Ripensia a egalat cu un gol marcat de Burdeț, din centrarea lui Sîrbu.

Ripensia: Păduraru (Șt. Dobre 46) – Monea, Țieranu, Tînc, Benea (Gavrilă 67) – Burdeț, Stoi – C. Sîrbu, Al. Neagu (Vasluian 67), Răchișan – Golda
Antrenor: Alexandru Pelici

Crișul Chișineu Criș: Zamfir (Pașcalău 46) – Ciornei (Onuțan 46), Sabău, Nistor, Suslak – Piț, Ember (Clej 46), Al. Pavel (Teședan 46), Susan (Balla 46) – M. Codrea (B. Lazăr 46), Modan
Antrenor: Adrian Abrudean

Alexandru Pelici: „Suferim la finalizare”

Alexandru Pelici a punctat că marea problemă a echipei rămâne finalizarea. „Ne apropiem încet-încet de finalul perioadei de pregătire. Am decis să împărțim în două loturi și să joace fiecare jucător să aibă 90 de minute. A fost un joc bun de pregătire. Au fost lucruri bune, lucruri mai puțin bune, cum ar fi primirea celor două goluri, dar, per ansamblu, ne-am creat situații destul de multe de gol, dar, din păcate, suferim acolo, la finalizare”, a precizat Pelici.

Ripensia îl testează pe Ștefan Răchișan

La Ripensia, în probe a venit un mijlocaș, Ștefan Răchișan. Acum de 21 de ani, jucătorul a trecut pe la FC Brașov, în Liga 2, înainte ca echipa să se desființeze, dar și la AFC Hărman, în Liga 3. Ulterior, a avut probleme cu accidentările. Acum e liber de contract.

„Vom lua o decizie în privința lui zilele acestea, el mai stă astăzi și mâine și după aceea vom lua o decizie. Este un jucător interesant, cu un control bun al balonului. Din păcate, talie nu prea îl ajută și are lipsă de forță. Dar ne vom decide”, a spus Pelici.

Cosmin Sîrbu a semnat cu Ripensia după ce în toamnă nu a avut echipa, astfel că ripensiștii sunt pregătiți să pună pe picioare fotbaliști.

Vârful de atac, încă negăsit

Pelici spune că va trebui să se descurce și fără vârf de atac, dacă clubul nu găsește unul. Singurul atacant de careu 100 la sută e Denis Golda, care încă nu are randament de titular, dar acolo mai poate juca la nevoie și Alexandru Popovici.

„Avem nevoie de un vârf de atac. Dacă va veni, bine, dacă nu, vom încerca să ne descurcăm cu ce avem. Și astăzi am avut situații clare de  marca, mari de tot. Supărător e că am primit goluri pe greșeli mari, de poziționare și de duel unu contra unu”, a precizat Pelici.

Crișul vrea să termine în primele 5 în Seria 4

Crișul Chișineu Criș este acum pe locul 3 în Seria a 4-a din Liga 3 și vrea să rămâne în primele cinci.

„Rezultatul nu era pe primul loc. Sunt mulțumit de joc, de implicarea băieților. Cred că a fost un test bun cel puțin pentru noi, pentru că am întâlnit totuți o echipă de ligă superioară. Ca atare, mă declar mulțumit de efortul depus de băieți și unele aspecte pozitive. Normal, mai avem de lucrat la unele aspecte, dar am timpul necesar. Una peste alta, a fost bine astăzi și cred că suntem pe drumul cel bun. Nu mai facem transferuri, suntem 18. Conducera clubului atât ne-a permis. Avem un lot de 18 jucători cu care să abordăm returul campionatului. Aceștia suntem. Doar dacă cumva se întâmplă un transfer care să fie reușit din toate punctele de vedere, financiar și calitate-preț. Ne-am propus o clasare mai bună ca anul trecut. Să fim măcar în primii cinci. Sper să reușim acest lucru, cu toate că suntem conștienți că va fi un retur foarte echilibrat”, a declarat antrenorul Adrian Abrudean.

Ripensia va avea ultimul amical sâmbătă, cu CSC Dumbrăvița.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sebastian TĂ‚TARU / Ripensia Timișoara

Pe aceeași temă