Ripensia a umilit-o pe „U” Cluj, însă Codrea n-a fost mulțumit de joc. Falub s-a făcut că nu-și știe prima echipă

Marius ANGHEL 16 Feb. 2018, 19:39 Pregătiri, amicale

Ripensia Timișoara s-a impus cu 5-1 în penultimul meci de verificare, jucat, astăzi, la Chișoda, cu Universitatea Cluj. Mediop a marcat trei goluri, completat de Bădăuță și Golda, într-un meci în care „Șepcile roșii” și-au menajat o parte dintre titulari, care vor evolua cu ASU Poli, sâmbătă.

Scorul a fost deschis în minutul 8 de Bădăuță, care a marcat din 6 metri după o centrare de pe dreapta. „U” Cluj a egalat în minutul 17, cu un gol marcat direct din lovitură liberă de Hațiegan. Timișoara a revenit la conducere în minutul 33, după ce Onicaș l-a faultat pe Mediop în careu, iar senegalezul a transformat pentru 2-1, scor cu care s-a și intrat la pauză.

Roș-galbenii au găsit mai ușor drumul spre poartă în repriza a doua

„U” Cluj putea egala în minutul 64, când a primit penalty pentru o intervenție a lui Adi Popa. Hațiegan a tras însă peste poartă. A fost rândul lui Bădăuță să rateze incredibil, din fața porții, la faza următoare. În minutul 80 însă, Mediop a marcat golul de 3-1. A urmat o altă reușită a senegalezului, în minutul 85, din centrarea lui Golda. Tânărul atacant a marcat și el un minut mai târziu, pentru scorul final de 5-1.

Paul Codrea, destul de nemulțumit de echipa sa

Paul Codrea nu e încă mulțumit de cum joacă Ripensia. „Multe goluri, dar, sincer, nu m-a mulțumit jocul. Cred că nu am făcut un joc bun, cel puțin în prima repriză. Cred că puteam să ne exprimăm mult mai bine. Sunt mai mulțumit de repriza a doua. Per ansamblu, putem spune că a fost un joc bun, cu toate că Clujul nu a jucat cu echipa bună, dar copiii au fost ambițioși și s-au descurcat destul de bine. În prima repriză nu cred că am reușit să fim foarte bine organizați. Defensiv am făcut multe greșeli. Sunt multe de analizat după acest joc, dar trebuie să vedem unde greșim. Le-am spus și băieților că primul „11” se va face în timpul săptămânii, în funcție de ce arată la antrenamente. Vor mai fi una sau două plecări, doar că le-am dat timp să decidă și ei ce e mai bine. Nu exclud că se mai pot întâmpla anumite mutări, cum a fost și venirea lui Bocșan”, a precizat Codrea.

Falub s-a făcut că nu știe care este primul „11” al Universității

După ce de dimineață a participat la conferința de presă de dinaintea meciului amical de mâine cu ASU Poli, după-masă Adrian Falub a urmărit de pe marginea terenului testul cu Ripensia. Antrenorul Universității a spus că prestația elevilor săi l-a mulțumit și, ca să dea bine în fața adversarilor de la Ripensia, a spus că nu știe cine sunt titularii echipei pe care o conduce. În schimb, site-ul oficial al clubului clujean a scris că „U” a jucat la Chișoda „într-o formulă alcătuită, preponderent, din tineri de la echipa a doua”.

„Deocamdată, nu știu nici eu care e prima echipă. A fost un joc foarte bun de pregătire pentru noi. Am întâlnit un adversar foarte bun și cred că în afară de ultimele 12-15 minute am făcut un joc destul de bun. În afară de rezolvat, sunt mulțumit de joc. Mai avem două săptămâni, e normal că am căzut puțin fizic și nu suntem pregătiți pentru 90 de minute. Avem și indisponibili astăzi. Sunt patru jucători pe care nu i-am putut folosi astăzi, Lemnaru, Hordouan, avem și încă doi pe care sperăm să-i putem transfera. Ripensia e o echipă bună, cu doi atacanți foarte buni. Nu arat locul din clasament, cred că pot fi mult mai sus”, a declarat antrenorul clujenilor.

Ripensia Timișoara: Rădulescu – Ad. Popa, Bocșan, Apro, C. Toma – Zurbagiu – Mînecan, Țugui, Dumiter – Bădăuță, Mediop
Au mai intrat: Munteanu – Burdeț, M. Toma, Ad. Ungureanu, Stoi, Golda

Universitatea Cluj: Albuț – Chiș, Onicaș, Telcean, Potcoavă (D. Laurențiu 75′) – Micaș, Văsălie (Budin 63′), Cobârzan (V. Marin 50′) – Hațiegan, Salcău, Forna

„U” Cluj va juca, sâmbătă, cu ASU Poli. Ripensia are ultimul test cu ACS Dumbrăvița, favorita la primul loc în Liga a 4-a Timiș, tot sâmbătă.

Articol scris de Anda DELIU

Marius ANGHEL 16 Feb. 2018, 19:39 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă