Ripensia a obținut o victorie în amicalul la revenirea pe Electrica. Pelici n-a terminat căutările de jucători. Ultimul testat, un puști de la Sepsi

Ripensia a obținut o victorie în amicalul la revenirea pe Electrica.** Pelici n-a terminat căutările de jucători. Ultimul testat, un puști de la Sepsi

Ripensia Timișoara a disputat, vineri seara, un penultim amical, câștigat la scorul de 2-0 cu Fortuna Becicherecu Mic, echipă nou-promovată în Liga a 3-a. Roș-galbenii au jucat pe arena Electrica, unde clubul a și activat după reînființare, iar pe tricourile de antrenament ale elevilor lui Alex Pelici a apărut inscripționat STPT, inițialele proprietarului arenei, Societatea de Transport Public Timișoara. La roș-galbeni a apărut un nou jucător, Tudor Călin.

Partida s-a jucat pe caniculă. În prima repriză, Ripensia a ratat două penalty-uri acordate la două faze consecutive. Călin Toma a ratat ambele execuții, salvate de tânărul portar Costoaie. Până la urmă, în minutul 35, Voinea a reușit să înscrie. După 1-0 la pauză, în repriza secundă, Popovici a majorat diferența în minutul 55. De la echipa lui Pelici, Monea a ieșit accidentat.

La ripensiști a jucat și Tudor Călin, jucător de 18 ani trecut pe la Jahn Regensburg, în Germania. În iarnă, a semnat cu Sepsi, dar a fost împrumutat la Luceafărul Oradea.

Ripensia Timișoara: Mociu – Ad. Popa, Tud. Călin, Apro, C. Toma – Stoi, Al. Neagu – Monea, Voinea, Iseini – M. Staicu
Au mai intrat: Păduraru – Țiereanu, Golda, C Lungu, Zaluschi, Burdeț, Al. Popovici, Tînc, Vl. Tudorache, M. Fotescu, Hecsko
Antrenor: Alexandru Pelici

Fortuna Becicherecu Mic: Costoaie – Fetic, Soare, M. Toma, Roșie, Centea, Zurbagiu, Stănilă, Cluci, Z. Radu, Bârza
Au mai intrat: Filip, Culda, Anagor, Iacob, Bostan, Leucean, Saizu, Terec, Hrudei, Terec, Buzdugan, Iovanovici, Hotca, Hodiș, Lazăr, Oneț
Antrenor: Vasile Luță

Tudor Călin a jucat, Gavrilă – în stand-by

Alex Pelici spune că echipa sa ar trebui să înscrie mai ușor. „Un joc bun de pregătire, pe o căldură sufocantă. Îmi pare rău că nu reușim să înscriem mai mult. Ne creăm situații. Am avut și două penalty-uri pe care le-am irosit la aceeași fază. Una peste alta, a fost un test util, ca și restul. Mâine vom avea probabil ultimul joc de pregătire înainte de începerea campionatului. Va fi la fel ca jocul de la Luceafărul, edificator. Sper ca la Monea să nu fie o accidentare gravă, pentru că avem nevoie de toți jucătorii. Intrăm în linie dreaptă și trebuie să fim sănătoși”, a declarat antrenorul Ripensiei despre meci.

Ionuț Gavrilă este dorit de Pelici și a jucat miercuri, în amicalul de la Sânmartin, cu Luceafărul, dar, până nu își termină litigiul cu UTA, nu se va mai pregăti cu timișorenii. În schimb, a sosi Tudor Călin, utilizat de antrenorul roș-galbenilor ca fundaș central. „Gavrilă are de rezolvat acel litigiu cu UTA și, până se clarifică situația lui, nu se va mai antrena cu noi, pentru că nu vrem să avem probleme. Tudor Călin este un jucător care vine de la Sepsi, a făcut pregătirea cu Sepsi Sfântu Gheorghe. Mâine, după joc, ne vom edifica asupra lui”, a mai spus Pelici.

Vineri, cu Ripensia a semnat și Caius Lungu.

Vasile Luță pregătește primul sezon de Liga a 3-a al Fortunei. Ca orice tranziție din Liga a 4-a, presupune căutarea de juniori. „A fost un test util ținând cont că echipa mea a început pregătirea. Cred că ne-am prezentat foarte bine astăzi, dar s-a văzut diferența de valoare dintre cele două echipe. Ripensia este la un nivel foarte ridicat, peste o săptămână încep campionatul. Noi am încercat să obținem cât am putut. Dar cred că a fost un joc bun, de pregătire. De două săptămâni am început și noi pregătirile pe baza Textila și, încet-încet, intrăm și noi în efortul maximal. Am mulți jucători în teste, juniori. Ușor-ușor trebuie să îi găsesc pe acești copi care să mă ajute pe viitor. După meciul de astăzi, în mare parte, m-am hotărât cine va rămâne și cine va pleca”, a precizat antrenorul Fortunei.

Sâmbătă dimineața de la ora 10, Ripensia dă piept cu ASU Poli, în ultimul test înainte de debutul în noul sezon al Ligii 2, de la Pitești, cu FC Argeș, programat tocmai marți, 6 august, de la ora 19:30.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Ripensia Timișoara

Pe aceeași temă